Merikarvian kunnan koronatiedote 20.02.-21.3.2021

Kehotamme käyttämään maskeja aina, kun kohtaamme toisiamme

Kunnan työntekijöitä kehotetaan käyttämään kasvomaskia.  Kehotus koskee myös huoltajia, saattajia ja muita ulkopuolisia aikuisia (yli 15 -vuotiaita), jotka liikkuvat kunnan tiloissa.  Maskit ovat käytössä nyt myös kuudesluokkalaisilla, yläkoulussa ja lukion oppilailla.  Koulukuljetuksen aikana kaikilla kuljetettavilla ja kuljettajalla on maski käytössä.

Kunta suosittelee maskin käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa, esimerkiksi kaupoissa, ostoskeskuksissa, pukuhuoneissa, samoin sosiaali- tai terveyspalveluissa asioidessa. Kasvomaskia tulee käyttää joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja kun saapuu riskialueelta. Maskin käytöstä on tullut meille jo luonnollinen osa arkirutiineja, toteaa kunnanjohtaja Kimmo Puolitaival.

Merikarvian kunta jakaa sosiaalisin perustein maskeja Merikarvian terveysasemalla arkisin klo 8.00 – 12.00.

Liikunta- ja harrasteet

Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu. Uimahalli, kuntosali, Rysä ja Merikarvian jäähalli suljetaan 20.02.2021 alkaen. Koululaisryhmät pääsevät käyttämään tiloja. Ulkoliikuntaa suosittelemme edelleen.

Kokoontumisia ja fyysisiä kontakteja pyritään välttämään,  etäharrasteryhmiä on tarjolla.  Alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta jatkuu. Suosittelemme luonnollisesti edelleen myös ulkoliikuntaa.

Sivistyspalvelut, kansalaisopisto ja kirjasto

Varhaiskasvatus ja esiopetus jatkuvat päiväkodilla. Samoin jatkuu lähiopetus peruskoulussa ja lukiossa, mikäli tilanne muuttuu – viestitämme tästä. Hiihtoloma-aikana suosittelemme välttämään tarpeetonta matkustamista.

Kansalaisopistotoiminta keskeytetään 20.2.2021 alkaen aikuisten lähiopetuksen osalta koko kevään ajaksi. Aikuisten toiminta jatkuu vain etänä.  Lasten ja nuorten toiminta jatkuu myös lähiopetuksena.  Tietoa kurssitarjonnastamme löytyy tästä linkistä.

Kirjaston lainaustoiminta jatkuu.

Asiointi ja kokoontumiset

Kunnanvirasto pidetään auki – kuitenkin asiointi kunnan työntekijöiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse. Välttämättömiä asiakaskäyntejä ja tapaamisia varten voi tehdä ajanvarauksella.

Kaikki yli 5 hengen palaverit ja kokoontumiset pidetään etänä. Tämä koskee kaikkia kunnan sisäisiä ja ulkoisia kokouksia, ml. kunnanvaltuusto, kunnanhallitus ja lautakunnat ts. kaikki yli viiden hengen kokoontumiset kunnanvirastolla keskeytetään toistaiseksi.

Etätyötä suositellaan Satakunnassa sovellettavaksi valtioneuvoston ohjeiston mukaisesti aina kun se on mahdollista, myös yksityisille työnantajille.

Suositus on, että yli 10 henkilön sisätiloissa pidettäviä yksityistilaisuuksia ei järjestettäisi eikä niihin osallistuttaisi. Lisäksi suositellaan huomioimaan, että saman työyhteisön jäseniä osallistuisi enintään 5 samaan vapaa-ajan tilaisuuteen.

Alueellisia suosituksia ja ohjeistuksia tulee noudattaa

Edelleen on tärkeätä muistaa hyvä käsihygienia, turvavälit, kontaktien ja turhan liikkumisen vähentäminen. Koronavilkku-sovelluksen lataaminen puhelimeen on erittäin suositeltavaa.

Koronatestiin on hakeuduttava heti lievien oireiden ilmaannuttua. Koronaneuvonta palvelee numerossa    02 623 4333 (joka päivä klo 8-16). Sinulle tehdään hoidon tarpeen arviointi ja pääset tarvittaessa testiin  (os. Maantiekatu 31) tai infektiovastaanotolle (os. Otavankatu 3). Voit tehdä myös netissä oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi.

Lisätietoa alueellisista suosituksia löydät tästä ja tästä linkistä.