Galleria Vanhan Savun tapahtumaliput myynnissä

Merikarvian kunnan lippukauppa on nyt avattu heinä- ja elokuun tapahtumiin. Kauppaan pääset osoitteessa kauppa.merikarvia.fi. Galleria Vanhan Savun tapahtumiin myydään lippuja rajoitetusti, jotta turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kultuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Kesäkuun tapahtumista JazzSea 18.6. ja Laivaston soittokunnan konsertti 29.6. siirtyvät  myöhemmin ilmoitettaviin ajankohtiin.

Galleria Vanhan Savun taidenäyttelyt avataan normaalisti ja ne ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin ajalla 15.6.-15.8. klo 11-17 (ei juhannuksena).
Galleria toimii näyttely- ja konserttitilana meren rannalla, Krookan satamassa, vain kilometrin päässä Merikarvian keskustasta. Galleria Vanha Savu on avoinna kesäisin ja se toimii myös matkailuinfona.

Rakennus on toiminut vuosina 1950-1964 Krookan satama-alueen suurimpana kalansavustamona. Päänäyttelytilassa oli alunperin isot kaukalot, missä kalat perattiin, suolattiin ja tikutettiin ennen savustamista. Rakennuksen alakerrassa vahdittiin hiillosta ja pidettiin tulta uuneissa. Edelleen savulta tuoksuvat kalansavustusuunit toimivat nykyään näyttelytilana ja uuneihin pääsee tutustumaan sisälle asti. Parhaimmillaan kaikki kolme uunia olivat savustamon käytössä.  Kalansavustamossa oli myös konttori,  missä ennen istui työntekijä tekemässä paperitöitään ja vahtimassa uunien lämpötiloja.

Gallerian päänäyttelyssä on tänä kesänä kaksi näyttelyä:

Siiville -taidenäyttely 15.6.-11.7.2021

Gallerian Vanhan Savun kesän ensimmäisenä päänäyttelynä nähdään Mari Teerenkosken maalauksia. Taiteilija yhdistää teoksissaan rannikkomme lintuja ja ajan patinoimaa puuta. Lokki kirkuu huikaisevan sinisellä taivalla ja silkkiuikku tuudittaa poikasia selässään meren tyyntä pintaa pitkin. Sitkeä, vanha puu pitää sisällään tuhansia tarinoita kalastajien karusta ammatista sekä emäntien arkisista askareista.

Luontotulkit -taidenäyttely 13.7.-15.8.2021

Gallerian Vanhan Savun toisena päänäyttelynä on esillä Matildan Kääntän ja Meri Mäntylän maalauksia. Taiteilijoiden yhteisnäyttelyssä Luontotulkit – Mielenmaisemia maalta ja mereltä riittää väriä, tekstuuria ja leikkisyyttä. Teokset ovat saaneet inspiraationsa Suomen rikkaasta luonnosta. Ne on tehty herättämään erilaisia voimakkaita tunteita katsojassa.

Lasten uuneissa on läpi kesän esillä Kankaanpään taidekoulun opiskelijoiden installaatioita.

Kesän tapahtumat:

3.7.2021 ONEVIOLIN -Pekka Niemi

10.7.2021 Osmo Ikonen

23.7.2021 Stand Up summer 2021

7.8.2021 Antti Reini

28.8.2021 Red Nose Company: Juoksuhaudantie