Merikarvian kunta ottaa käyttöön koronapassin

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää sisätiloissa järjestettävät yli viidenkymmenen (50) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Satakunnassa. Määräys on voimassa Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella 22.11.-22.12.2021. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin. Merikarvian kunta ottaa koronapassin tarkastuksen käyttöön maanantaina 22.11.2021 alkaen yleisötapahtumissa. Passia edellytetään kaikilta yli 16-vuotiailta.

Toimi näin:

Lataa koronapassi Omakannasta osoitteesta kanta.fi. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Voit myös tulostaa todistuksen paperille. Mikäli sinulla ei ole pääsyä Omakantaan, voit hakea koronatodistuksen Perusturvasta.

Passi on käytännössä sivulla näkyvä nimesi, QR-koodi sekä henkilöllisyystodistus. Passi tarkastetaan tapahtumien sisäänkäynnissä saapuessasi. Avaathan passin älylaitteeseesi valmiiksi. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Maskisuositus säilyy ennallaan.

Yleistä tietoa koronapassista:

Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista. Käyttäjä hakee passin Omakanta-palvelusta. Merikarvian kunta lukee passit THL:n virallisella lukijasovelluksella. Sovellus ei näytä järjestäjälle muita terveystietoja kuin todistuksen koronasuojasta.

Lisätietoja varten suosittelemme tutustumaan Kanta-palvelun Usein kysyttyä koronapassista -koontiin.

AVI:n yleisötilaisuuksia koskeva määräys on voimassa Satakunnassa 22.11.-22.12.2021.

Koronapassin tarkastuskäytäntöä tullaan käyttämään Merikarvian kunnan  ja yhteistyötahojen yhdessä järjestämässä joulunavauksessa kunnanvirastolla perjantaina 26.11.2021.

Yksityisjuhlien turvallisuutta voi lisätä ottamalla käyttöön koronaviruksen osoittavat kotitestit

Yksityistilaisuuksissa ei tällä hetkellä voi hyödyntää koronapassia. ATTR esittää, että tilaisuuden järjestäjä voi lisätä infektioturvallisuutta ottamalla käyttöön kotona tehtävät koronatestit (antigeeni-pikatesti). Tämän voi toteuttaa esimerkiksi siten, että juhlakutsun mukana toimitetaan testiliuskat kaikille ja sovitaan, että juhliin osallistuvat tekevät testin etukäteen kotona. Kutsuun kannattaa tällöin liittää testin käyttöohjeet. Testinä tulee käyttää CE-merkittyä testiä, jota voi ostaa edullisesti apteekeista, useista vähittäismyymälöistä ja verkkokaupoista.

Olennaista kuitenkin on, että mikäli on hengitystieoireita, juhliin ei tule mennä, vaikka testi olisi negatiivinen. Antigeenitestillä ei voida poissulkea Covid-infektiota, vaan oireisena tulee hakeutua terveydenhuollon järjestämään testiin.

THL kuvallinen ohje vietä pikkujouluja turvallisesti. Juhli alle 10 hengen porukalla. Pidä vähintään 1-2 metrin etäisyys muihin. Huolehdi hygieniasta.