Suomen Majakkaseuran kauneimmat majakkakuvat täyttävät Galleria Vanhan Savun

Galleria Vanha Savu avautuu kesään 14.6. Suomen Majakkaseura Ry:n Kauneimmat majakkakuvat -päänäyttelyllä. Kaikille avoimia avajaisia vietetään tiistaina 14.6. klo 18. Avajaisissa esiintyy Läntisen Alueen Tanssikeskuksen Kesäkulkurit ja Suomen Majakkaseuran edustajat ovat kertomassa yhdistyksen toiminnasta avajaispäivänä.

Kauneimmat majakkakuvat -näyttelyssä nähdään suuressa koossa kauneimpia Majakkasaaret-kalenterissa vuosien varrella julkaistuja panorama-valokuvia suomalaisista majakkasaarista.

Suomen Majakkaseuran tavoitteena on majakoiden ja niihin liittyvän rakennus- ja kulttuuriperinnön suojeleminen. Suojelukohteina ovat myös saariston ja sisävesistöjen arvokkaat pookit, kummelit ja loistot. Suomen majakkaseura ry jakaa tietoa majakoista ja majakkaperinteestä ja tuo yleiseen tietoisuuteen uhattujen kohteiden tilanteen.

Seura toimii majakkaharrastajien yhdyssiteenä ja edustaa Suomea majakkaharrastajien keskuudessa kansainvälisesti.

Majakat ovat käyneet tarpeettomiksi merenkululle. Pahimmillaan nämä kulttuurihistoriallisesti arvokkaat majakkavanhukset on jätetty täysin oman onnensa nojaan. Majakkaseura tekee myös suojelutyötä yhdessä julkisen hallinnon, museoviraston, eri alojen oppilaitosten, paikallisten yhdistysten ja sponsoriyritysten kanssa.

Näyttely on avoinna Galleria Vanhassa Savussa 14.6.-10.7. ti-su klo 11-17. Juhannuksena suljettu.

Galleria Vanha Savu
Varvintie 13, Merikarvia
044 7246 310