Perusturva aloittaa suuhygienistin ajanvarauksettomat vastaanotot perjantaina 4.11.

Porin perusturvan suun terveydenhuollossa on jatkossa mahdollista päästä suuhygienistin vastaanotolle ilman ajanvarausta. Keskushammashoitolassa järjestettävä Walk in -vastaanotto on matalan kynnyksen suuhygienistin vastaanotto, jonne asiakkaat otetaan hoitoon tulojärjestyksessä klo 8-13 välillä.

Ajanvarauksettomalla vastaanotolla annetaan omahoidon ohjausta, ensiapuhoitoa lohkeamiin, tehdään hoidon tarpeen arvioita ja mahdollisuuksien mukaan hampaiden puhdistuksia. Walk in -vastaanottoa järjestetään parillisina viikkoina, perjantaisin klo 8-13 välisenä aikana.

− Ensimmäinen Walk in -vastaanottopäivä on perjantaina 4.11.2022. Walk in –vastaanottoja tarjotaan tällä erää 16.12.2022 asti, jonka jälkeen arvioimme tulevaisuutta sen pohjalta, millaisen vastaanoton uusi toimintamalli saa. Ajanvaraukseton vastaanotto on tarjolla keskushammashoitolassa, Puuvillassa. Sisäänkäynti on ovesta VÄ-07, 3. kerros. Lämpimästi tervetuloa! toivottaa osastonhoitaja Päivi Viinamäki.

Muissa perusturvan suun terveydenhuollon yksiköissä ajanvarauksettomia vastaanottoja ei järjestetä.

Walk in –vastaanottoja on aiemmin onnistuneesti kokeiltu esimerkiksi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymässä, ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluun. Uudenlaista ajanvarauksetonta vastaanottoa päätettiin kokeilla Porissa perusturvan suuhygienisti Julia Vaahteran ideasta.

DentVieW –virtuaalikioskeista oppia tehokkaampaan hampaiden hoitoon

Tiesitkö, että perusturvan keskushammashoitolasta, Ulvilan terveysasemalta ja Maantiekadun hammashoitolasta löytyy DentView –virtuaalikioskeja? Virtuaalikioskilla asiakas voi itsenäisesti opiskella parempaa hampaidenhoitoa ja saa siitä palkkioksi ilmaisen hampaidenhoitopaketin.

− Virtuaalikioskit tukevat vastaanotolla tapahtuvaa kotihoidon ohjausta. Niiden avulla asiakkaan on mahdollista ilman ajanvarausta, hänelle sopivien aikataulujen mukaisesti löytää keinoja suun kotihoidon parantamisen, kertoo Viinamäki.

Virtuaalikioskit toimivat hyvänä tukena vastaanottokäynneille. Virtuaalikioskien toimintaa kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa.

Lisätietoja antaa:

Päivi Viinamäki, osastonhoitaja, puh. 044 701 3412