
Muut lähikohteet

Lauhavuori-hämeenkangas geopark
Koe erämaisten soiden rauha ja mystiikka. Löydä muinaisten geologisten tapahtumien jäljet. Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geopark sijaitsee Länsi-Suomessa kolmen maakunnan rajaseudulla.

Visit yyteri
Aikuisille elämys ja lapsille seikkailu – rantaa riittää eikä luovuudella ole rajoja.

Selkämeren kansallispuisto
Kansallispuisto muodostuu etupäässä uloimman saariston karujen luotojen ja saarien nauhasta, joka ulottuu kapeana ja pitkänä Merikarvialta Kustaviin. Aavan meren äärellä luonnonvoimat tulevat iholle ja ihminen ymmärtää oman rajallisuutensa.

Lauhavuoren kansallispuisto
Länsi-Suomen korkeimman vuoren huipulta avautuu huikea maisema laakean Pohjanmaan metsiin ja merelle saakka. Vuorenrinteiden avarat mäntykankaat ja laen rehevä kuusikko kätkevät jääkauden jälkiä, laajoja pirunpeltoja ja muinaisia rantavalleja.
Kiilin kotiseutumuseo
Kiilin kotiseutumuseo on suuri museo- ja virkistysalue lähellä Kristiinankaupunkia. Se sijaitsee luonnonkauniilla paikalla rannikolla. Museossa esitellään (ruotsinkielisen Pohjanmaan) rannikkokylien maatalous-, kalastus- ja talonpoikaiskulttuuria.
Museoalue sijaitsee vanhassa kalastajakylässä, ja siihen kuuluu parikymmentä rakennusta. Rakennukset on tuotu alueelle Kristiinankaupungin eri kylistä. Kalastus on aina ollut tärkeä elinkeino rannikolla. Jannen tuvassa vierailija pääsee tutustumaan entisaikojen pyyntivälineisiin.
Päärakennus Franssintalo on vuodelta 1801. Se on ensimmäinen museoalueelle siirretty talo. Talo siirrettiin vuonna 1967. Talossa on erityisen kaunis kuisti. Päärakennuksen edustuvan seiniin on käsin maalattu suuria ja kauniita kuvioita. Päätykamareissa pääset ihastelemaan Suupohjan runsasta tekstiilikokoelmaa.
1700-luvun talossa voit tutustua vanhoihin työkaluihin ja välineisiin. Rakennus on toiminut alun perin savupirttinä ja se edustaa alueen vanhinta rakennustyyliä.
Museoalueella on myös ”puhelinsentraali”, jonka käsivälitteinen vaihde oli käytössä aina 1970-luvulle asti Lapväärtissä. Pääset tutustumaan puhelimen ja puhelinlaitoksen kehitykseen läpi aikojen. Meitä ”lukutoukkia” kiinnostaa eräs alueella sijaitseva museo, nimittäin Henriksdalenin kylästä siirretty tupa, jossa on lainakirjasto. Kirjasto toimi aikoinaan kylässä 1800-luvulta alkaen.
Alueelta löydät myös pienen koulumuseon (Anna-Lenan koulu) ja restauroidun rantakappelin. Rannikolla oli toiminnassa useita saaristokappeleita 1600- ja 1700-luvuilla. Kaunis vanha myllyrakennus on lähellä rantaa. Pieni laivanrakennusmuseo sijaitsee satamassa. Kristiinankaupunki oli 1800-luvulla Suomen suurimpia laivanrakennuskaupunkeja. Siipyy ja Skaftung, jotka ennen olivat sen lähinaapureita, kuuluvat nykyään Kristiinankaupunkiin. Siipyyläiset ovat aikoinaan rakentaneet monet suurista purjealuksista, jotka 1800-luvulla purjehtivat maailman merillä.