
Museot ja näyttelyt
Yhteystietoja
Galleria Vanha Savu
Varvintie 13, 29900 MerikarviaKatso kartalla

Puh. 044 7246 310
Galleria Vanha Savu on avoinna taas ensi kesänä 2022. Galleria on suljettu maanantaisin sekä juhannuksena.
Liput tapahtumiin kauppa.merikarvia.fi
Katso yhteyshenkilöt
Noora-Mari Iisakkala
Kehittämisasiantuntija
Puhelin
Sähköposti
noora-mari.iisakkala@merikarvia.fi
Kotiseutumuseo ja pakohuone
Kauppatie 42, Merikarvia Katso kartalla

Tiedustelut Merikarvian kunta, puh. 044 7246 310
Kotiseutumuseo ja pakohuone ovat avoinna ryhmille tilauksesta. Pakohuoneen varaukset suoraan verkosta kauppa.merikarvia.fi.
Lisätietoja
Kotiseutumuseo on entinen Kuvaskankaan lasitehtaan konttorirakennus. Museossa on neljä teemanäyttelyä: sekatavarakauppa, sahatyöläisen huone 1930-40 luvuilta, elinkeinojen kuvausta sekä kansakoulunopettaja Ines Tommilan (1875-1959) elämästä kertova näyttely.
Museotalon pakohuone Hypnoosin salat on varattavissa 2-6 hengen ryhmille. Pakohuone johdattaa arvoituksellisien pulmien avulla ryhmän syvälle merikarvialaisten, kummallisten henkilöhahmojen historiaan. Mikä on faktaa ja mikä fiktiota, vaivutteko hypnoosiin vai ratkaisetteko huoneen salaisuuden? Varaukset ja tarkemmat tiedot kauppa.merikarvia.fi.
Kalastusmuseo
Palosaarentie 58, MerikarviaKatso kartalla

Tiedustelut Merikarvian kunta, puh. 044 7246 310
Avoinna kesäisin ja tapahtumien aikaan, muuten tilauksesta ryhmille.
Lisätietoja
Tiedätkö, millainen on hyljesuksi, seilipaatti tai lippo? Entä mitä ovat nelikot ja karvakkaat?
Kalastusmuseon pihapiiri rakennuksineen on sijoittu leirintäalueelle kulkevan tien varteen, Krookanlahden rannalle. Kalastusmuseoalueella kävellessä voi palata vuosikymmeniä ajassa taaksepäin. Kalastusmuseossa on esillä kalapyynnin ja -käsittelyn, silakkapyttyjen valmistuksen ja veneiden rakentamisen historiaa. Rannalla on kunnostettu kalastajamökki ja savusauna. Rannasta aukeaa upea näkymä Krookanlahdelle ja kohti vierassatamaa.
Pyttymakasiini (Pyttymuseo)
Antintie 8, MerikarviaKatso kartalla

Pyttymakasiini on avoinna kesäkaudella. Esittelijänä toimii Henri Lindholm
Ryhmien tiedustelut ja esittelyt Jorma Rinne puh. 040 552 9149 tai Merikarvian kunta puh. 044 7246 333.
Lisätietoja
Museossa esitellään Arvo Eskon kala-astiatehtaan koko koneketju sekä muutamia muiden tehtaiden pelastuneita koneita. Merikarvialla on ollut erilaisten puuastioiden valmistusta niin kauan kuin kalastuselinkeino on tarvinnut astioita. Teollisessa mitassa astioita valmistettiin 1900-luvun alkupuoliskolla niin paljon ja niin monessa laitoksessa, että Merikarvia oli oikeastaan Pohjoismaiden keskus tällä alalla. Vasta muoviastiat ja elintarvikedirektiivit syrjäyttivät puun käytön kalojen kuljetuksessa ja säilönnässä. Pyttymuseo on Merikarvia-seuran ylläpitämä museo, missä on mahdollisuus tututua kunnan kalastushistorian kannalta tärkeään kalapyttyjen valmistukseen. Museo sijaitsee päiväkodin ja koulun lähellä vanhassa viljamakasiinissa. Rakennus on osaa tärkeää historiaa leivän takaajana katovuosina.
Korsutupa ja perinnemuseo
Antintie 23, MerikarviaKatso kartalla

Tiedustelut ja esittelyt Heikki Moilanen, p. 040 5365 905, Hannu Salo, p. 040 5960 475 tai Merikarvian kunta, p. 044 7246 333
Lisätietoja
Merikarvian Korsutupa rakennettiin Veteraanipuistoon Merikarvianjoen rannalle vuonna 1998. Osittain maan alle rakennettu talo välittää korutonta sota-ajan tunnelmaa. Korsumuseossa on esillä sodanaikaista esineistöä ja siellä voi järjestää erilaisia tilaisuuksia. Korsutupaan on esteetön pääsy ja sitä esitellään sopimuksesta. Ei pääsymaksua.
Perinnemuseo on toiminut aiemmin paloasemana. Se rakennettiin talvisotavuonna 1939 ja on kunnostettu Korsutuvan lisätilaksi. Perinnemuseossa voi tutustua vaikka Suomen pisimmän miehen Väinö Myllyrinteen näköispatsaaseen.
Matilda Roslin-Kalliolan kirjailijakoti
Papintie 1, MerikarviaKatso kartalla

Tiedustelut ja esittelyt Merikarvian kunta puh. 044 7246 310
Lisätietoja
Matilda Roslin-Kalliola (1837-1923) oli aikanaan laajalti tunnettu ja arvostettu kansankirjailija. Hänen tuotantoaan elävöittävät sukutunne ja voimakas isänmaanrakkaus. Sen takia hän pani alulle suuren adressin helmikuun manifestin jälkeen vuonna 1899. Hänen mökkinsä on säilytetty yhtenä harvoista, suomalaisista kirjailijakodeista.