Vammaispalvelut

Wassan asumispalvelut

Wassan asuntola tarjoaa Merikarvian keskustassa vakituista, turvallista, tuettua asumista erityistä tukea tarvitseville vammaispalveluiden asiakkaille. Wassan asuntolassa on kuusi asiakaspaikkaa ja neljä asiakasta asuu viereisissä rivitaloissa.

Asukkaat huolehtivat itsenäisesti arkeensa liittyvistä asioista ja tekevät omaan elämäänsä liittyviä päätöksiä itse, tarpeen tullen on tarjolla myös tukea ja apua.

Henkilökunta on paikalla klo 7-21 ja viikonloppuisin 8-18. Henkilökuntaan kuuluu yksi ohjaaja ja kolme 3 lähihoitajaa – samat henkilöt kuin työkeskuksessa.

Käyntiosoite: Oloneuvoksentie 4 A,  Merikarvia
Vastaava ohjaaja: Mira Salonen, puh.  044 701 2662
Wassan asuntolan henkilökunta, puh. : 044 701 4122
Yhteinen sähköposti: tyke.merikarvia@porinperusturva.fi

Merikarvian työkeskus

Merikarvian työkeskus tarjoaa mahdollisuuden kehitysvammaisille ja muille osatyökykyisille työ- ja viriketoiminnan tekemiseen. Alihankintatöitä ovat mm. erilaiset kokoonpano- ja pakkaustyöt. Toiminta tukee fyysisistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä. Työkeskuksessa leivotaan, askarrellaan, lenkkeillään, käydään uimassa ja kuntosalilla sekä tehdään opinto- ja virkistysmatkoja. Henkilökunta on sama kuin Wassan asuntolassa – yksi vastaava ohjaaja ja seitsemän lähihoitajaa.

Käyntiosoite: Oloneuvoksentie 4, Merikarvia
Vastaava ohjaaja: Mira Salonen, puh. 044 701 2662, mira.salonen@porinperusturva.fi

Työkeskuksen henkilökunta, puh. 044 701 4532

Yhteinen sähköposti: tyke.merikarvia@porinperusturva.fi

Avotyötoiminta

Avotyötoiminta on työpaikalle ”mittatilauksena” järjestettyä päiväaikaista toimintaa. Työ on räätälöity tekijälle ja työnantajalle sopivaksi. Avotyö ei ole työsuhteista palkkatyötä vaan kuntoutustavoitteista asiakassuhteeseen perustuvaa päiväaikaista toimintaa.

Avotyöntekijä saa: työosuusrahan 12€/päivä, avotyöpaikan ja räätälöidyt työtehtävät, sisältöä arkeen, työvalmentajan palvelut, tuen ja ohjauksen työtehtäviin, matkat avotyöpaikalle, vakuutuksen työmatkoille ja työpäivän ajaksi.

Tuettu työ

Tuetussa työssä työvalmentaja auttaa etsimään asiakkaalle sopivan työpaikan ja asiakkaalle räätälöidään taloudellinen tuki ja muut työllistymistä tukevat  palvelut. Tuettu työ on siis työsuhde, jossa työvalmentaja on sekä työntekijän, että työnantajan tukena.

Työvalmentaja

Työvalmentaja on valmentaja, joka tukee asiakkaiden/valmentautujien työkykyä työ- tai avotyötoiminnan työpaikalla.

Aittamäki Auli puh. 044 701 6275, auli.aittamaki@porinperusturva.fi
Nurmikko Emilia puh. 044 701 6279, emilia.nurmikkko@porinperusturva.fi