Etsivä nuorisotyö

Mitä on etsivä nuorisotyö?

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on tavoittaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella tai tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä haluaa. Se myös vahvistaa nuoren valmiuksia päästä elämässä eteenpäin ja on nuorelle aina vapaaehtoista. Etsivä nuorisotyö on läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Se etsii yhdessä nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin sekä tukee nuorta hakeutumaan niihin palveluihin, joita hän tarvitsee ja haluaa.

Etsivä nuorisotyö Merikarvialla

Merikarvialla toimiva etsivä nuorisotyöntekijä pyrkii tavoittamaan nuoria, jotka kaipaavat apua tavoitteisiinsa pääsemisessä tulevaisuuden suhteen.

Nuorisotyöntekijä tavoittaa lisäksi kaikki kutsuntaikäiset pojat (ja kutsunnoissa käyvät tytöt) aikalisäpisteellä, jossa pohditaan yhdessä nuoren kanssa suunnitelmia ennen armeijaan tai siviilipalvelukseen astumista, palveluksesta mahdollisesti nousevia huolia, sekä palveluksen jälkeisiä tulevaisuudensuunnitelmia.

Nuori voi itse ottaa yhteyttä milloin vain etsivään nuorisotyöntekijään kun kokee tarvitsevansa tukea tai kuuntelijaa. Myös viranomaiset tai nuoren läheiset voivat ottaa etsivään nuorisotyöntekijään yhteyttä nuoren puolesta.

Etsivään nuorisotyöntekijään voi ottaa yhteyttä kasvotusten, puhelimella, sähköpostilla, tai yhteydenottolomakkeella seuraavassa linkissä: https://yhteysetsivaan.fi/

Ota rohkeasti yhteyttä, jos mieltäsi askarruttaa jokin asia!

Sini-Maaria Rojas

Etsivä nuorisotyöntekijä

Puhelin

0447246331

Sähköposti

sini-maaria.rojas@merikarvia.fi