Ulkoilu ja retkeily

Merikarvia tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia retkeilyyn. Laavut sijaitsevat ympäri kuntaa sekä joen että meren rannalla.

Salttöön retkeilytukikohta Köörtilässä
Selkämeren kansallispuistoon kuuluva Salttöön laavu on näkemisen arvoinen retkeilykohde. Hyvin hoidettu polku ja opasteet ohjaavat perille asti. Sälttöössä on laavu ja nuotiopaikka. Sinne on viitoitus Pooskerintieltä.

Piinukosken retkeily- ja luontoreitti (Fartmyyryn luontopolku)
Polku lähtee Merikarvian keskustasta Kivirannantieltä, vanhaa yhteiskoulun vastapäätä. Se kiemurtelee Merikarvianjoen jokihaarojen välisessä maastossa. Polun pituus on 2,7 km. Matkalla on vaihtelevaa metsä- ja jokimaisemaa.
Kräsooran lähiluontokohde (Kräsoorantie 243) on esteetön luontokohde
Parkkipaikalta laavulle johtaa noin 200 metrin mittainen sorastettu reitti ja esteetön polku. Laavulle pääsee nauttimaan eväitään myös pyörätuolilla ja lastenvaunuilla. Laiturille ja ulkokäymälään on esteetön pääsy. Puuvajassa olevat puut ovat retkeilijöiden vapaasti käytettävissä. Huomioithan kulloinkin voimassa olevat metsäpalovaroitukset.
Kräsooraan pääsee maanteitse kävellen, pyörällä tai autolla, jolloin keskustasta matkaa kertyy viitisen kilometriä. Googlen kartoissa tien nimenä on vielä Maarintie, mikä johtaa saarelle asti. Kräsooran laituriin voi rantautua myös pienellä veneellä tai meloa kajakilla. Rantaan ei tule merkattua veneväylää.
Ouran saaristo:
Ouran saaristossa Hamskerissa on retkisatama. Siellä on kaksi laavua ja ulkokäymälä. Asumaton saari sopii erinomaisesti lintujen tarkkailuun.