Ulkoilu ja retkeily

Laitetaan kaikki pyörät pyörimään – pyöräilijöiden kesken arvotaan polkupyörä

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttasi vappuna Lounais-Suomessa 33 kunnan alueella. Merikarvialla on tehty reittikartta peräti neljälle pyörälenkille.

Kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa ajalla 1.5.-27.6.2021.

Merikarvialla on suunniteltu viisi erilaista pyöräreittiä.  Voit polkea metsätaivalta vaikka Riispyyn ja Timmerheidin kautta Kuvaskankaalle tai ihailla maisemia Luotokulmalla, missä meri siintää välillä hyvinkin lähellä. Reippaampi rundi kiertää viidellä kylällä halki peltojen ja metsien.

Alla olevista reittien nimistä klikkaamalla saat auki kartat pdf-tiedostoina:

PYÖRÄILYKARTAT – reitti 1

Reitti 1: Reippaampi rundi 50 km

PYÖRÄILYKARTAT – reitti 2

Reitti 2: Metsäistä menoa 20 km

PYÖRÄILYKARTAT – reitti 3

Reitti 3: Luotokulman lenkki 10 km

PYÖRÄILYKARTAT – reitti 4

Reitti 4: Keskustan kieppi 5 km

PYÖRÄILYKARTAT kaikki 1-4 samassa kartassa

Ulkoilua ja retkeilyä laavulta laavulle

Merikarvialla on monipuoliset mahdollisuudet retkeillä. Laavut sijaitsevat ympäri kuntaa sekä joen että meren rannalla.

Salttöön retkeilytukikohta Köörtilässä
Selkämeren kansallispuistoon kuuluva Salttöön laavu on näkemisen arvoinen retkeilykohde. Hyvin hoidettu polku ja opasteet ohjaavat perille asti. Sälttöössä on laavu ja nuotiopaikka ja sinne on viitoitus Pooskerintieltä.

Piinukosken retkeily- ja luontoreitti (Fartmyyryn luontopolku)
Polku lähtee Merikarvian keskustasta Kivirannantieltä, vanhaa yhteiskoulun vastapäätä. Se kiemurtelee Merikarvianjoen jokihaarojen välisessä maastossa. Polun pituus on 2,7 km. Matkalla on vaihtelevaa metsä- ja jokimaisemaa.
Kräsooran lähiluontokohde (Kräsoorantie 243) on esteetön luontokohde
Parkkipaikalta laavulle johtaa noin 200 metrin mittainen sorastettu reitti ja esteetön polku. Laavulle pääsee nauttimaan eväitään myös pyörätuolilla ja lastenvaunuilla. Laiturille ja ulkokäymälään on esteetön pääsy. Puuvajassa olevat puut ovat retkeilijöiden vapaasti käytettävissä. Huomioithan kulloinkin voimassa olevat metsäpalovaroitukset.
Kräsooraan pääsee maanteitse kävellen, pyörällä tai autolla, jolloin keskustasta matkaa kertyy viitisen kilometriä. Googlen kartoissa tien nimenä on vielä Maarintie, mikä johtaa saarelle asti. Kräsooran laituriin voi rantautua myös pienellä veneellä tai meloa kajakilla. Rantaan ei tule merkattua veneväylää.
Ouran saaristo:
Ouran saaristossa Hamskerissa on retkisatama. Siellä on kaksi laavua ja ulkokäymälä. Asumaton saari sopii erinomaisesti lintujen tarkkailuun.