Ulkoliikuntapaikat

AJANKOHTAISTA TALVILIIKUNTAPAIKOISTA

KROOKANLAHDEN RETKILUISTELURATA

Rata kiertää Krookanlahden ja on noin 5km pitkä. Lähtöpaikka on Krookan vierassatamassa. Lähtöpisteellä ilmoitetaan radan aukiolosta. Radalla on lainattavissa yritysten sponsoroimia potkukelkkoja. Palautattehan kelkat lähtöpaikalle Krookan laituriin.

3.3.2022 Rata on tarkastettu ja avattu jälleen käyttöön.

25.2.2022 Rata on suljettu. Radan lähellä muutamia hyydeavantoja.

22.2.2022 Rata on jälleen avattu käyttöön. Hyvää talvilomaviikkoa!

16.2.2022 Rata on suljettu toistaiseksi, koska jäällä on paljon vettä. Kulkeminen radalla on kielletty.

HIIHTOLADUT

Valaistut ladut valmiina Kalpakalla.

Kuntorata Kalpakalla

LUISTELUJÄÄT

Ulkojää Ahlströmin alakoulun kentälle on jäädytetty joulukuussa 2021.

KALPAKAN HIIHTOSTADION

Kalpakan hiihtostadionin kodan puuvajassa olevat puut ovat ulkoilijoiden vapaassa käytössä.

TALVIUINTI

Talviuintipaikka on Merrycampingin leirintäalueella. Avantouimarit lämmittävät saunat ja uimaan pääsee torstaisin ja sunnuntaisin klo 17-19 syksystä keväiseen jäiden lähtöön saakka.

Kalpakan alue
Vapaa-aikakeskuksen ympäristössä on paljon mahdollisuuksia ympärivuotiseen ulkoiluun. Pururadalle pääsee Rysän takaa ja siellä on myös hiihtostadion ja frisbeegolfrata.
Pururata muuntuu talvella laadukkaaksi valaistuksi hiihtolatuverkoksi. Siellä voi sivakoida yhdestä kolmeen kilometrin pituisia latuja. Pururadan lenkit lähtevät joko hiihtostadionilta (Vapaa-aika keskuksen takaa Onnentie 1) tai lenkin varrelta (Kränintie). Hiihtolatujen kunnossapidosta vastaa Merikarvian Into ry.
Hiihtostadionilla on talvisin pulkkamäki ja kota, missä on puita valmiina. Frisbeegolfrata lähtee Vapaa-aikakeskus Rysältä (Onnentie 1) kiertäen pururadan maastossa.

Koulukeskuksen alue
Yleisurheilukenttä ja jalkapallokenttä sijaitsevat keskustassa lähellä koulukeskusta (Eteläisen rantatien ja Satamatien risteys).
Aivan koulun vieressä lähiliikuntapaikkana toimii tekonurmi. Sen vieressä sijaitsevat tenniskenttä, lasten ja nuorten parkour-rata, ulkoliikuntateline kehonpainoharjoitteluun sekä koulun välituntialueen leikkiteline alakouluikäisille keinuineen.  Koulukeskuksen lähiliikuntapaikat ovat aidattu turvallisesti, joten koko perhe voi liikkua jokaisella telineillä turvallisesti. Merikarvian koulukeskuksen toisella puolella, aidatun alueen ulkopuolella sijaitsee monitoimiareena.

Yleisurheilun suorituspaikat:
– punamurskeesta tehty, 350-metrinen juoksurata
– kestopäällysteiset korkeushyppy-, ja keihäänheitto- sekä kaksi pituushyppypaikkaa
– kuulantyöntöpaikka
– moukari- ja kiekkorinki suojaverkkoineen

Hiekkatäytteisellä tekonurmella on pesäpallo- ja jalkapallokentän viivat pienelle ja isolle kentälle.
Tekonurmipäällysteisellä tenniskentällä on aidattu oma alue.
Parkour-rata soveltuu lasten ja nuorten liikuntaan ja kisailuun.
Ulkokuntoiluteline sopii kaikenikäisille.
Kehonpainoharjoittelu -telineellä on ohjeita harjoittelun aloittamiseen.

Merrycamping
Merikarvian kunta ylläpitää Merrycampingillä (Palosaarentie 67) erilaisia liikuntapaikkoja kuntalaisten ja matkailijoiden käyttöön. Uimarannalla voi nauttia kesän vietosta. Kentällä voi pelata rantalentopalloa rennosti meren tuoksua aistien. Talvisin Merrycampingin saunalla järjestetään avantouintia.