Ulkoliikuntapaikat

AJANKOHTAISTA TALVILIIKUNTAPAIKOISTA

HIIHTOLADUT

Kalpakan hiihtoladut on huollettu. Latuja on vedetty myös koulun ympäristöön.

Kunnalla tiedossa olevia yksityisten ylläpitämiä latuja:

  • Meren jäälle ovat yksityiset tahot vetäneet myös hiihtolatuja, joille pääsee Krookan satamasta.
  • Kirinnevalle, Kuvaskankaalle on tehty hiihtoladut. Kysele lisää, p. 040 5012 907 / Reino Peltoniemi

LUISTELUJÄÄT

Alakoulun kentällä olevat luistelujäät on huollettu.

PULKKAMÄKI

Kalpakan hiihtostadionilta löytyy pulkkamäki ja grillikota nuotioeväiden nauttimiseen. Puuvajassa olevat puut ovat ulkoilijoiden vapaassa käytössä.

Kalpakan alue
Vapaa-aikakeskuksen ympäristössä on paljon mahdollisuuksia ympärivuotiseen ulkoiluun. Rysän läheisyydessä pääsee pururadalle ja siellä on myös hiihtostadion ja frisbeegolfrata.
Pururata muuntuu talvella laadukkaaksi valaistuksi hiihtolatuverkoksi. Siellä voi sivakoida yhdestä kolmeen kilometrin pituisia latuja. Pururadan lenkit lähtevät joko hiihtostadionilta (Vapaa-aika keskuksen takaa Onnentie 1) tai lenkin varrelta (Kränintie). Hiihtolatujen kunnossapidosta vastaa Merikarvian Into ry.
Hiihtostadionilla on talvisin pulkkamäki ja kota, missä on puita valmiina. Frisbeegolfrata lähtee Vapaa-aikakeskus Rysältä (Onnentie 1) kiertäen pururadan maastossa.

Koulukeskuksen alue
Yleisurheilukenttä ja jalkapallokenttä sijaitsevat keskustassa lähellä koulukeskusta (Eteläisen rantatien ja Satamatien risteys).
Aivan koulun vieressä lähiliikuntapaikkana toimii tekonurmi. Sen vieressä sijaitsevat tenniskenttä, lasten ja nuorten parkour-rata, ulkoliikuntateline kehonpainoharjoitteluun sekä koulun välituntialueen leikkiteline alakouluikäisille keinuineen.  Koulukeskuksen lähiliikuntapaikat ovat aidattu turvallisesti, että koko perhe voi liikkua jokaisella telineillä turvallisesti. Merikarvian koulukeskuksen toisella puolella sijaitsee monitoimiareena. Se sijaitsee aidatun alueen ulkopuolella.

Yleisurheilun suorituspaikat:
– punamurskeesta tehty, 350-metrinen juoksurata
– kestopäällysteiset korkeushyppy-, ja keihäänheitto- ja kaksi pituushyppypaikkaa
– kuulantyöntöpaikka
– moukari- ja kiekkorinki suojaverkkoineen

Hiekkatäytteisellä tekonurmella on pesäpallo- ja jalkapallokentän viivat pienelle ja isolle kentälle
Tekonurmipäällysteisellä tenniskentällä on aidattu oma alue
Parkour-rata soveltuu lasten ja nuorten liikuntaan ja kisailuun.
Ulkokuntoiluteline sopii kaikenikäisille
Kehonpainoharjoittelu -telineellä on ohjeita harjoittelun aloittamiseen

Mericamping
Merikarvian kunnalla on Merikcampingillä (Palosaarentie 67) ylläpidettyjä liikuntapaikkoja kuntalaisten ja matkailijoiden käyttöön. Uimarannalla voi nauttia kesän vietosta, rantalentopalloa voi kentällä pelata rennosti meren tuoksun aistien. Talvisin Mericampingin saunalla järjestetään avantouintia.