2011 – Taideleiri Firenzessä

Merikarvian yhteiskoulu ja lukio ovat järjestäneet  kymmeniä kansainvälisiä hankkeita.

Lukuvuoden 2010-2011 hanke on nimeltään Taideleiri Firenzessä. Hankkeeseen osallistuu 40 oppilasta ja opiskelijaa.

Hankkeen tavoitteena on lisätä oppilaiden tietoa Italian kulttuurista ja historiasta. Lukuvuoden aikana oppilaat tekevät projektitöitä ja hanke huipentuu toukokuussa 2011 tehtävään matkaan Firenzeen. Hanketta tehdään yhteistyössä kahden italialaisen koulun kanssa.

Hankeen yhteydessä oppilaat ja opiskelijat tekevät varainhankintatempauksia, kuten myyvät wc– ja talouspapereita, järjestävät myyjäisiä ja myyvät seinäkalentereita.

Tietoa projektista

Merikarvian yhteiskoulu ja lukio ovat toteuttaneet useita kansainvälisiä hankkeita yhteistyössä eri maiden koulujen kanssa.

Lukuvuoden 2010-2011 hankkeen nimi on Taideleiri Firenzessä. Yhteistyökouluina toimivat vanha tuttu Liceo Moretti Gardonne Val Trompiasta sekä uusi tuttavuus, Pratossa sijaitseva ISIS Cicognini Rodari –koulu.

Hankkeen aikana opiskelijat tekevät projektitöitä liittyen Italian kieleen, kulttuuriin ja historiaan sekä suorittavat varainhankintaa.

Hanke huipentuu 21.-28.5.2011 järjestettävään matkaan Firenzen kaupunkiin ja Toscanan maakuntaan. Matkan ohjelmassa on musiikkikonserttien järjestämistä, piirtämistä ja maalausta sekä tutustumista Firenzen, Pisan ja Sienan taideaarteisiin sekä vierailu italialaiseen kouluun.

Hankkeen tavoitteena on luoda verkostoja italialaisten ja suomalaisten nuorten välille, mikä onnistuu luontevasti hankkeen Facebook –ryhmän ja sähköpostin avulla.

Hankkeen vetäjänä toimii rehtori Pasi Koski apunaan opettajat Maria Lankoski (kuvataide), Maria Lindgren (musiikki) ja Timo Sirén (historia). Hankkeeseen osallistuu 7 yläkoululaista ja 33 lukiolaista.

Osallistujat

Hankkeeseen osallistuu neljä opettajaa, 7 yhteiskoululaista ja 33 lukio-opiskelijaa. Oppilaat ovat kotoisin Merikarvialta, Isojoelta ja Siikaisista. Yhteistyötä tehdään kahden italialaisen koulun kanssa, Liceo Morettin, joka sijaitsee Gardonne Val Trompiassa ja Pratolaisen ISIS Cicognini Rodari  -koulun kanssa. Hankkeeseen osallistuu 51 italialaista opiskelijaa kolmen opettajan johdolla. Suomalaisilla ja italialaisilla opiskelijoilla on yhteinen Facebook-ryhmä.

Ohjelma

  • La 21.5.2011 Menomatka (Helsinki-Munchen-Milano-Firenze)
  • Su 22.5.2011 Firenze (Uffizi ja Academia)
  • Ma 23.5.2011 Firenze (kiertokävely ja Duomo)
  • Ti 24.5.2011 Koulupäivä Pratossa
  • Ke 25.5.2011 Taideleiri italialaisten kanssa
  • To 26.5.2011 Pisa ja San Gimignano
  • Pe 27.5.2011 Taiteilua Toscanassa (Fiesole ja Vicchio)
  • La 28.5.2011 Paluumatka samaa reittiä

Varainhankinta

Taideleiri Firenzessä -hankkeen varainhankinta perustuu kunnalta saatavaan avustukseen, oppilaiden ja opiskelijoiden omavastuuosuuteen sekä yhteiseen varainhankintaan. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat n. 42 000 euroa.

Varainhankinta on järjestetty niin, että se tukee hankkeen tavoitteita. Opiskelijat ja oppilaat järjestävät tiernapoika– ja musiikkiesityksiä ja myyvät itse tekemiään käsitöitä sekä seinäkalentereita.

Projektiryhmä järjestää myös myyjäisiä, keräävät puolukoita, tekevä kauppainventaarioita, auttavat jouluvalojen asennuksissa, pakkaavat jouluostoksia sekä myyvät WC– ja talouspaperia.

Tavoitteena on, että varainhankinnalla katetaan matka– ja asumiskulujen lisäksi kaikki ruokakulut, liikkumiset Italiassa sekä pääsymaksut.