2016 Puola

Tämän lukuvuoden kansainvälisyyshanke suuntautuu Puolaan ja se tehdään yhteistyössä puolalaisen 1st Adam Mieckiewiz -lukion kanssa. Suomesta on mukana yhteensä 26 nuorta Merikarvian lukiosta, Siikaisten yhtenäiskoulusta sekä Isojoen yläkoulusta. Hankkeessa ohjaajina ovat Merikarvian lukiosta rehtori Pasi Koski ja opinto-ohjaaja Mari Huhtala, Siikaisten yhtenäiskoulusta Sari Anttonen ja Isojoen yläkoulusta Soile Mattfolk.

Koko lukuvuoden kestävän hankkeen aikana suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä projektityönä nuorisobarometri -tutkimus, jossa selvitetään Merikarvian ja Kolnon lukion nuorten suhtautumista erilaisiin nuoria koskeviin asioihin. Työ tehdään englanninkielisenä tutkimukset saman sisältöisenä molemmilla paikkakunnilla. Lisäksi kerätään erilaisin tempauksin matkakassaa keväällä 9.4. – 17.4. toteutettavaa Puolan matkaa varten. Matkan aikana suomalaisnuoret vierailevat yhteistyökoululla ja asuvat puolalaisten nuorten luona perheissä. Lisäksi matkan aikana tutustutaan laajemminkin Puolaan maana ja osana Eurooppaa. Vierailemme mm. pääkaupungissa Varsovassa ja toiseksi suurimmassa kaupungissa, historiallisesti mielenkiintoisessa Krakovassa. Suunnitelmien mukaan Puolalaiset tulevat myös vastaavanlaiselle vierailulle meille alkukeväästä 7.3.-12.3.

Osallistujat

Hankkeeseen osallistuvat Suomesta Merikarvian lukio, Isojoen yläkoulu ja Siikaisten yhtenäiskoulu, sekä Puolasta 1st Adam Mieckiewiz -lukio. Mukana on Suomesta 26 nuorta, joista lukioikäisiä on 19 ja yläkouluikäisiä 7.

Hankkeessa mukana olevat yhteiskuvassa Merikarvian koulukeskuksen auditoriossa.

Galleria

Voit suurentaa kuvan painamalla siinä.