2017 Japani-hanke

Merikarvian lukion opiskelijoilla on mahdollisuus valita opintoihinsa lukion tarjoamia kansainvälisyyskasvatukseen liittyviä erikoiskursseja. Kurssien yhteydessä on vuosittain toteutettu jokin erityinen kansainvälisyyshanke, johon yleensä liittyy yhteistyöprojekti jonkin ulkomaisen oppilaitoksen opiskelijoiden kanssa, sekä vierailu heidän kotimaahansa.

Tänä lukuvuonna yhteistyötahona on japanilainen Osaka Sano Prefectural High school.

Yhteistyöhanke japanilaisten kanssa aloitettiin jo keväällä 2016. Silloin sovittiin, että teemme yhdessä Sayonara -nimisen hankkeen, jossa tutustutaan kielen opiskeluun ja paikallisen kulttuuriin. Hankkeen aikana vieraillaan Suomesta Japanissa 9.-16.5 ja Japanista Suomessa 15.-22.8.2017. Hankkeen aikana pidetään myös jatkuvasti läpi koko lukuvuoden yhteyttä yhteisen facebook -sivuston kautta.

Merikarvian lukio on hakenut hankkeen toteuttamista varten rahoitusta ja japanilainen säätiö “The Japan World Exposition 1970 Commemorative Fund (JEC Fund)” on myöntänyt hankkeelle tukea 5800 euroa. Linkki säätiön sivuille.

Osallistujat

Mukaan hankkeeseen on valittu sekä suomalaisesta, että japanilaisesta koulusta 20 opiskelijaa kummastakin. Hankkeeseen liittyvän vierailun aikana opiskelijat asuvat toistensa perheissä ja heillä on näin ainutlaatuinen tilaisuus tutustua paikallisten ihmisten kulttuuriin, tapoihin ja elämänmenoon.

Merikarvian lukion opettajakunnasta hankkeessa ovat mukana Oshie Nishimura-Sahi, Pasi Koski ja Säde Vuorela. Osa mukana olevista opiskelijoista on opiskellut säännöllisesti japanin kieltä oman opettajamme Oshie Nishimura-Sahin johdolla. Koko porukalle pidetään myös erillinen japanin kielen intensiivijakso.

Japani-hankkeeseen osallistuvat yhteiskuvassa auditoriossa.

Osallistuvat suomalaiset opiskelijat:

Antti Heinonen, Olli Holappa, Matilda Huhtala, Saara Korhonen, Jali Koskinen, Lotta Kuusisto, Joonas Kuusinen, Ella Kallioinen, Tiia Marttila, Iida Mäenpää, Johannes Pitkäranta, Saku Pitkäranta, Noora Rantamäki, Kiia Saari, Heidi Siuko, Kati tervakangas, Maija Palomäki, Janina Urpola, Anni Vanhatalo ja Eveliina Vehkala.

Mukana olevat opettajat:

Oshie Nishimura-Sahi ja Säde Vuorela sekä rehtori Pasi Koski.

Japanilaiset opettajat:

Kayoko Matsumoto, Kayoko Yasuzato, mr. Kawamoto

Opiskelijat

Haruka Okuhama, Shunsuke Onishi, Madoka Ota, Grace Joy Okugawa, Michiko Hirota, Uchihashi Sakuya, Chutsukasa Kinri, Ayumi Nakajima, Ya Nagata, Maoko Hayama

Hankkeen kulku

Hanke jatkuu läpi koko lukuvuoden ja mm. japanin kieltä ja kulttuuria opiskellaan pitkäjänteisesti opettaja Oshie Nishimura-Sahin johdolla. Myös rahoitusta japanin matkaa varten kerätään koko lukuvuoden ajan erilaisin töin ja tapahtumajärjestelyin.

Merikarvian lukio on hakenut hankkeen toteuttamista varten rahoitusta japanilaiselta säätiöltä ja japanilainen säätiö “The Japan World Exposition 1970 Commemorative Fund (JEC Fund)” onkin myöntänyt hankkeelle tukea 5800 euroa. Avustukset kattavat kuitenkin vain osan kuluista ja hankkeen aikana olemme tehneet monenlaisia töitä, kuten “Ikkunoita 100v Suomeen” -seinäkalenterin, inventoineet kaupassa, istuttaneet metsää, myyneet vessapaperia ja leivonnaisia lukuisissa tilaisuuksissa. Lisäksi osallistujien omavastuuosuudeksi tulee 400e.

Matkaohjelma

Lataa matkaohjelma tästä.