Laavut ja reitit

Nauti luonnosta, täällä se on lähellä!

Merikarvianjoen  ja Selkämeren rannalla on useampia tulistelu- ja taukopaikkoja. Ne ovat avoimia ulkoilijoille ja retkeilijöille. Seuraavana esiteltäviä kohteita ylläpitää Merikarvian kunta yhteistyössä Merikarvian kalakierroksen kanssa.

Holmankoski

Holmankosken laavukota Merikarvianjoen rannalla sijaitsee taukopaikoista lähimpänä Merikarvian keskustaa. Kohteesta löytyy laavukota, puuvaja, pöytä ja penkit, jätekeräyspiste sekä ulkokäymälä. Holmankosken parkkialue on aivan kodan vieressä osoitteessa Kalkuttaantie 6, Merikarvia (karttalinkki).

Holmankosken laavulta on lyhyt matka käydä sadan metrin päässä sijatsevalla Eumer Fishing Centerillä ja piipahtaa ostoksilla sen tehtaanmyymälässä.

Lankoski

Lankosken taukopaikalle on helppo pysähtyä ajomatkan varrella jaloittelemaan, sillä se sijaitsee aivan valtatie 8 varrella (karttalinkki). Kohteesta löytyy laavukota, puuvaja, pöytä ja penkit ja jätekeräyspiste

Lankosken kodan läheisyydessä sijaitsee Kahvila-ravintola Köffi, jonka pihapiiristä alkaa noin 1,5 km mittainen Lankosken luontopolku.

Lankosken luontopolku

Polulla voi tutustua lehtojensuojelualueen monipuoliseen kasvistoon ja alueen kulttuurihistoriaan. Lankosken lehtojensuojelualueella kasvaa muun muassa harvinainen hento kiurunkannus ja pähkinäpensas. Luontopolun ylläpidosta vastaa Lankosken kylätoimikunta.

Palvelut Lankoskella

Lankosken Köffi ja Kahvimylly molemmin puolin 8-tietä tarjoavat ruokaa ja juomaa. Myynnissä on myös kalastuslupia.

Puukoski

Puukoskella voit nauttia maalaismaisemista vain muutaman kilometrin päässä keskustasta. Puukosken alueella on esteetön mahdollisuus kalastaa. Kohteessa on laavukota, pöytä ja penkki sekä puuvaja, ulkokäymälä ja jätehuoltopiste. Puukoskelle ja parkkialueelle pääsee kääntymällä Friikoskentieltä Niittyniementielle ja edelleen vasemmalle kohti jokea. Opastus Friikoskentieltä (karttalinkki).

Puukosken lähellä sijaitsee Niittyniemen lomamökit ja Niittyniemen pihapiirissä voi leiriytyä jokimaisemissa.