Terve ruoka -messut

6-7.4.2024 klo 11-16 • Koivuniemen Herran Farmi

Terve ruoka -messut nimensä mukaisesti tervehtii kotimaista ruokaa ja sen tuottajaa. Tapahtuman nimi kuvastaa myös kotimaista, puhdasta ja eettisesti tuotettua ruokaa. Kantavana teema on ajatus siitä, että suomalaisen ruoka tehdään Suomessa. Terve Ruoka -messujen tavoitteena on tuoda esiin kotimaisen ruoantuotannon laatua ja edistää sen hyödyntämistä perheiden jokapäiväisessä ruoanlaitossa. Messukävijä pääsee päivien aikana tutustumaan lähialueen ruoantuottajiin, kun ruoka tuodaan messuilla suoraan ”pellosta pöytään” messukävijän ruokakassiin.

Tule seuraamaan meitä sosiaalisen median kanaviimme facebookiin ja instagramiin. Päivitämme tälle sivustolle tulevien messujen ohjelmia ja aikatauluja.  Terve ruoka -messut järjestetään MTK-Merikarvia ry:n, Merikarvian kunnan, Merikarvian lukion sekä Koivuniemen Herran Farmin kanssa yhteistyössä.

LIPUT

Messut ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina 6.-7.4.2024 klo 11-16. Messulipun hinta on aikuisilta 10€ ja alle 12-vuotiaat lapset pääsevät maksutta sisään. Merikarvialaiset nuoret pääsevät sisään Nuorisopassilla. Messulippu on voimassa koko viikonlopun ajan. Messuliput hankit helpoiten verkkokaupasta ja samalla nopeutat asiointia messuille saavuttaessa. Lippuja voi ostaa myös käteisellä ja kortilla messunavetan sisäänkäynnissä.

Ryhmätarjous
Kun ryhmän koko on vähintään 10 henkeä, messulipun hinta on 8€/hlö (norm. 10€/hlö). Ryhmien tulee ilmoittautua etukäteen puhelimitse 0447246440 tai osoitteeseen visit.merikarvia@merikarvia.fi

MESSUOHJELMA

Messut auki yleisölle klo 11-16.

Lauantai 6.4.

11:30 Avauspuhe, Merikarvian kunnanjohtaja Juha Vasama
11:45 Villiinny villiyrteistä! -haastattelu
12:15 Karin havupuu-uutejuoma: Kuorintakilpailu
13:00 Kokkisota
14:30 Taste Satakunta kesämenun julkistus
14:45 Kuronen Kokkaa! Kalankäsittely ja Taste Satakunta kesämenun annos

Sunnuntai 7.4.

11:30 Kotimainen ruoka on yhteinen juttu! -MTK Satakunta
12:30 Karin havupuu-uutejuoma: Kuorintakilpailu
13:15 Kuronen Kokkaa! Riistakurssi – Miten käyttää eri ruhonosia riistasta
13:45 Kuronen kokkaa! Valmistetaan annos peuran lihasta
14:45 Kokkisota

KURONEN KOKKAA – KALAA JA RIISTAA

Tämän vuoden teemana messuilla on luonnonantimet, eritoten villiyrtit, kala ja riista. Keittiömestarina ja ruokakirjailijana tunnettu Pasi Kuronen toimii Terve ruoka -messuilla mm. juontotehtävissä sekä vetää Kuronen kokkaa – kokkausnäytöksiä. Pasi Kuronen on tehnyt yli 20 vuoden uran keittiömestarina ammattikeittiöissä. Suurimman osan urastaan hän on tehnyt töitä lähiruoan parissa ja puhunut paljon lähiruoan puolesta ulkomaita myöden.

Lauantaina ohjelmassa on kalankäsittelykurssi, jossa Pasi opastaa kolme eri tapaa käsitellä kala ruodottomaksi. Sunnuntaina vuoroon pääsee riistalihat ja päälavalla Pasi opastaan, miten käytetään eri ruhonosia riistasta. Kokkailunäytöksissä syntyy helppoja annoksia, joita jokainen voi myöhemmin toteuttaa myös kotikeittiössä. Tervetuloa seuraamaan!

NÄYTTEILLEASETTAJAT 2024

Päivitämme näytteilleasettajia pitkin kevättä.

SATAMAITO TARJOAA TUOTEYLLÄTYKSIÄ

Paikallinen satakuntalainen meijeri Satamaito on mukana jälleen messuilla ja jakaa molempina päivänä 200:lle messuvieraalle tuoteyllätyksen. Satamaidon kaikki maitotuottet valmistetaan modernissa Ulvilan meijerissä ja ne pakataan vastuullisesti 100% luontopohjaisista valmistettuihin pakkauksiin.

TASTE SATAKUNTA -KESÄMENU

Satakunnan makujen kesäjuhla alkaa, kun uusi Taste Satakunta -menu paljastetaan Terve ruoka -messujen yhteydessä Merikarvialla lauantaina 6.4.2024. Tämä herkullinen menu on tulosta alkuvuoden aikana tehdystä ideointityöstä Satakunnan keittiömestareiden ja Matkailun kehittämiskeskuksen Gurmeeta-ruokamatkailuhankkeen kanssa. Valmistunut Taste Satakunta menu on jo kolmas, joka on tehty yhteistyössä Satakunnan Keittiömestareiden kanssa. Kaikissa menuissa on yhteisenä nimittäjänä satakuntalaiset lähituottajien raaka-aineet ja maut.

MESSUILLA NAUTITAAN LÄHIRUOKAA

Tulevan kevään 2024 Terve ruoka -messuilla nautitaan riistasta ja metsänantimista. Messuilla on mahdollisuus edulliseen hirvikeittoruokailuun, jota paikallinen metsästäjä on valmistanut hitaasti hauduttaen. Jälkkäriksi pääsee nauttimaan tietysti partiolaisten paistamista letuista. Ryhmille keittoruokailu on varattavissa etukäteen visit.merikarvia@merikarvia.fi.

KOKKISOTA

Kokkisota saapuu Terve ruoka -messuille varautuneena! Maa- ja kotitalousnaisten Anna Karin ja Janita Kylänpää luotsaaman kokkisodan teemana on tänä vuonna kotivara ja varautuminen. Tule messuille katsomaan, miten Merikarvian nuorisolta sujuu ruoanlaitto poikkeusoloissa ja kuule samalla vinkit myös omaan kokkailuun esim. sähkökatkon aikana.

TERVE RUOKA -MESSUJEN SPONSORI

Terve ruoka -messujen yhteistyökumppanina toimii jo kolmatta vuotta peräkkäin Ravintorengas Oy. Siikaisista Hirvijärven kylältä tulevalla Ravintorenkaan Karin Havupuu-uutejuomalla on pitkät perinteet ja sitä on valmistettu jo vuodesta 1975 lähtien. Havupuu-uutejuoma on valmistettu nuorten luomumäntyjen kuoresta ja nilasta, ja elimistö saa siitä runsaasti ravinteita ja antioksidantteja. Tutustu Havupuu-uutejuomaan!

KOIVUNIEMEN HERRAN FARMI

Terve ruoka -messut järjestetään idyllisellä Koivuniemen Herran Farmilla. Messujen varsinaisen näyttelyalueen löydät Messunavetasta, joka luo tunnelmalliset puitteet kotimaisen ruuan juhlalle. Tapahtumatila on legendaarinen vanha tanssivintti, Merikievari, jossa moni on laittanut jalalla koreasti jo menneinä vuosikymmeninä.

Lisätietoja www.koivuniemenherra.fi