Aktiviteetit

Elämykset odottavat Sinua Merikarvian aalloilla, kivikoissa ja karikoissa, metsissä ja pelloilla.

Hypnoosin salat -pakohuonepeli

Kun fakta ja fiktio sekoittuvat, pystytkö sinä vastustamaan hypnoosin valtaa? Merikarvian kotiseutumuseon pakohuonepeli vie ryhmäsi tutustumaan kummallisen kodikkaisiin hahmoihin.

Olliver Hawk harjoitti hypnoosia Ahlströmin hänelle lahjoittamassa huoneistossa museotalossa. Ajan kuluessa paikalliset kuitenkin epäilivät huoneistossa tapahtuvan myös jotain salamyhkäistä outojen tapahtumien vuoksi. Mitä huoneistossa oikeasti tapahtui?

Tule kokemaan Merikarvian kotiseutumuseon uusi pakohuone, jonka kautta pääset tutustumaan paikallisiin kummallisuuksiin ja kuuluisuuksiin. Kerää ryhmä ja tule ratkaisemaan huoneen salaisuus!

Hypnoosin salat -pakohuonepeli

Pelasta edes joulu -pakohuonepeli

Korvatunturin älyosaston tontut ovat varatallentaneet Joulun onnistumisen kannalta välttämättömiä komponentteja, kuten Petteri Punakuonon pääreen automaattiohjausjärjestelmän varmennekoodit, joulumuorin salaisen joulupuuroreseptin ja maailman lasten lahjatoivelistan varmuuskopion. Valtuutetuilla tontuilla on vain sattunut yksi sekaannus. Tervetuloa auttamaan! Joulu on teistä kiinni! Tunti aikaa, kello käy!

Pelasta edes joulu -pakohuonepeli

Keikkamuusikko hukassa -pakohuonepeli

Se on jälleen lauantai ja kansaa jonottaa kilometrin verran jo lippuluukun takana. Kaikki ovat tulossa katsomaan keikkalavojen tämän hetken kuumimman artistin Masa Kekkosen kauden viimeistä keikkaa. Kulisseissa kuhisee samaan aikaan. Bändin jäsenet ovat saapuneet treenikämpälle, mutta Masaa ei näy missään. Missä hän on ja onko hän tulossa keikalle? Auttakaa bändin poikia selvittämään kultakurkkusolistinsa katoaminen. Kukaan ei halua käydä kertomassa faneille pettymyksen tuottavaa uutista….Teillä on tunti aikaa!

Keikkamuusikko hukassa -pakohuonepeli

Paintball -värikuulapelit

Vietä elämyksellinen päivä ystävien tai vaikka työporukan kesken värikuulasotaa pelaten Paintball Niittyniemessä. Paintball Niittyniemi on vuonna 2010 perustettu kotokutoinen pelipaikka. Pieni pilke silmäkulmassa järjestettävät pelit ovat viihdyttäneet vuosien varrella jo satoja pelaajia.
Tule sinäkin nauttimaan viihteestä hyvässä seurassa!

Paintball Niittyniemi

Melontaa Merikarvianjoella

Purolomat järjestävät ohjattuja melontaretkiä Merikarvianjoella ja vuokraavat kanootteja myös omatoimiretkille. Melontaretki tapahtuu Merikarvianjoen jokisuistossa. Lähtö Purolomien rannasta ja retkellä seuraataan vanhoja jokiuomia jokisuunlaavulle asti. Jokiretken hinnat sisältävät täyden varustuksen ja opastuksen sekä nokipannukahvit ja grillausta.

Melontaretkellä Merikarvianjoella

Koivuniemen Herran MuuMaa

Koivuniemen Herran MuuMaa on koko perheen maatila missä koet maatilameininkiä. Pistäydy päiväseltään landehommissa tai nauti maatilalomasta Merikarvian tapaan. Landepäivä sisältää paljon mukaansa tempaavaa ohjattua ohjelmaa, eläinkavereita ja aktiviteetteja erilaisissa toimintapisteissä. Haluaisitko kokeilla lypsämistä, kerätä munia kanalasta vai hyppäätkö traktorin kyytiin? Landeteemapuistossa pääsee tapaamaan maatilan perinteisiä kotieläimiä ja vähän erikoisempiakin eläinystäviä ”röhkivästä sikasesta silkkiseen chinchillaan ja elävään sukkanauhaan”.

Koivuniemen Herran Muumaassa pääset lypsylle ja rapsuttelemaan kaiken karvaisia kavereita.

Kalastusretkiä joella ja merellä

Eumer Fishing Finlandin kalastusoppaat vievät sinut uuden äärelle oppimaan pilkkimisen, jigauksen, Spintube-kalastuksen, siianonginnan tai perinteisen perhokalastuksen saloja.  Anna Ahdin yllättää ja poista kiireesi hetkeksi.

Opi kalastamaan Eumer Fishing Finlandin oppaiden kanssa

Ratsastusta maalaismaisemissa

Viikilän hevostila tarjoaa yksityisiä ratsastustunteja sekä ryhmille hevoskärryretkiä luontoon. Viikilän tallilla voit viettää retkipäivän, johon sisältyy ratsastusta, ajelua joko kärryillä tai reellä, hevosten hoitamista sekä ruokailu.

Ratsastusvaelluksella metsämaastossa.

Purolomien metsäretket

Aistit valppaina metsäretkellä kuljetaan vanhan metsän polkuja pitkin. Luonnonkuntosalilla vetreytetään paikat kuntoon! Nuotiolla levähdetään hetki nokipannukahvia ja suolaista nauttien.

Laavut ja reitit

Merikarvianjoen  ja Selkämeren rannalla on useampia tulenteko- ja taukopaikkoja. Ne ovat avoimia ulkoilijoille ja retkeilijöille.

Museot ja näyttelyt

Merikarvialla on useampi museo, joissa on ilmainen sisäänpääsy. Retkipäivä kuluu nopeasti paikalliseen historiaan tutustuen ja näyttelyitä ihastellen.