Meriretket

Astu veneeseen, tunne tuuli hiuksissasi ja anna luonnon karun kauneuden sykähdyttää

Meriretkellä Selkämeren kansallispuiston pohjoisosan maisemissa kokenut veneen kapteeni kuljettaa ryhmän halki karikkojen ja lajirikkaan saariston ulkomeren äärelle saakka. Ouraluodon tunnelmassa huokuu entisaikojen luotsien elämä, sillä saaren pihapiirin kivistä voi vieläkin havaita luotsien hakkaamia kirjoituksia. Saarelta löytyy ripaus glamouria, nimittäin Logan Place, yksi saaren ulkokäymälöistä, on nimetty Katherine Kelly Langin, eli Kauniiden ja Rohkeiden Brooke Loganin mukaan.  Hän käytti Ouraluodolla ensimmäisen kerran elämässään ulkohuussia. Myöhemmin Brookelta oli kysytty, mistä hän piti eniten Suomessa. Filmitähti oli vastannut, että ne autiot saaret merellä.

Ouraluodolla  toimi vuosina 1851-1968 luotsiasema, mutta nykyään saari on kunnan omistuksessa yleisenä virkistysalueena.

Merellä ja saarella on usein kesälläkin tuulista, joten kannattaa muistaa lämmin pukeutuminen. Ouran saaristo kuuluu Natura 2000 suojeluverkostoon. Herkän ja kauniin luonnon sekä kasvillisuuden säilyttämiseksi saarilla kuljettaessa on ensisijaisesti käytettävä pitkospuita ja polkuja.

Tulenteko on sallittu vain nuotiopaikoilla. Roskat ja jätteet on huolehdittava pois saarilta.

Kunnioitathan alkuperäistä kasvustoa ja linnustoa sekä luonnon rauhaa ja maisemaa.

Veneretkien aikataulut kesälle 2021.