Kräsoora

Kräsooran lähiluontokohde sijaitsee Kräsooran saarella, Merikarvian keskustasta pohjoiseen. Kunnan omistama alue saaresta on kaavoitettu virkistys- ja retkeilykäyttöön.

Kräsooraan pääsee maanteitse kävellen, pyörällä tai autolla, jolloin keskustasta matkaa kertyy viitisen kilometriä. Kohteen pieni parkkialue sijaitsee osoitteessa Kräsoorantie 243 (Googlen kartoissa tien nimenä on vielä Maarintie, joka johtaa saarelle asti) Kräsooran laituriin voi rantautua myös pienellä veneellä tai meloa kajakilla. Rantaan ei tule merkattua veneväylää.

Saarella on kesäasutusta, joten toivomme rauhaa mökkeilijöille. Alueella saa liikkua vain opastusviitoin merkityillä alueilla. Saaren pohjoiset ranta-alueet ovat luonnonsuojelualuetta. Saarella pesii paljon lintuja ja rantaniityt ovat haavoittuvaisia, minkä takia ulkoilu alueella on rajoitettu vain merkityille poluille.

Kräsooran virkistys- ja retkeilyalueelle on myönnetty Aktiivisen Pohjois-Satakunnan Leader-tukea. Alueelle on rakennettu luontopolku, laavukatos, ulkokäymälä sekä laituri. Parkkipaikalta laavulle johtaa noin 200 metrin mittainen sorastettu reitti ja esteetön polku. Laavulle pääsee nauttimaan eväistään myös pyörätuolilla ja lastenvaunuilla. Laiturille ja ulkokäymälään on myöskin esteetön pääsy. Puuvajassa olevat puut ovat retkeilijöiden käytössä. Huomioithan kulloinkin voimassa olevat metsäpalovaroitukset.

Reitti jatkuu parin sadan metrin verran metsäisenä polkuna saaren pohjoispäähän, josta aukeaa maisema Selkämeren kansallispuistoon.

Parkkipaikalta laavulle saakka johtaa sorastettu polku ja laavulle sekä laiturille pääsee puupolkuja ja ramppeja pitkin
Laavulla pääsee tulistelemaan merimaisemissa. Muistathan retkeilijän etiketin: huomioi voimassa olevat metsäpalovaroitukset, tee vain tarvittavan kokoiset tulet ja siivoa omat jälkesi.