Terve ruoka -messut 2022

2.–3.4.2022 • Koivuniemen Herran Farmi

Suuret kiitokset kaikille messuvieraille ja kotimaisille ruuantuottajille!

TERVE RUOKA -MESSUJEN KUVAGALLERIA 2022

Kuvaajamme tallensi upeat messupäivät näihin iloisiin hetkiin. Mikäli haluat jakaa tunnelmakuvan messuista, mainitsethan kuvaajan julkaisussasi. Kuvaaja Heikki Sulander, @suladerphoto. Alta messupäivän valitsemalla, saat kuvagallerian auki.

LAUANTAIN KUVAT

SUNNUNTAIN KUVAT

MESSUOHJELMA

Terve ruoka -messut ovat avoinna yleisölle klo 11-17.

Lauantai 2.4.
11.30 Avauspuhe: Merikarvian kunnanjohtaja Kimmo Puolitaival ja kansanedustaja Eeva Kalli
12-13 Ruokalautanen 2030 -paneelikeskustelu
14-15 Kokkisota
15.30  Karin Havupuu-uutejuoman tarina, haastattelussa toimitusjohtaja Sanna Herttua-Laiho

Sunnuntai 3.4.
12-13 Kokkisota
14-15 Julkkisvieraiden yllätyskilpailu

RUOKALAUTANEN 2030 -PANEELIKESKUSTELU

Ruoka koskettaa ja puhuttaa – meitä kaikkia! Terve ruoka- messujen mielenkiintoisessa keskustelussa jutellaan tuttujen kesken ruuasta – sen tuottamisesta, syömisestä, tarjoamisesta, ruokailoista ja ruokamuistoista. Mitä ruoka, ruuantuotanto merkitsevät, ja millainen on tulevaisuuden ruokalautanen? Panelisteina keskustelussa ovat mukana kansanedustaja Eeva Kalli, nuori maanviljelijä ja maaseutunuori Anne-Mari Tarkkio sekä kotimaisen ruuan esille tuomisesta palkittu paikallinen K-kauppias Janne Vuollo. Keskusteluun omat näkökulmansa tuovat myös hiihtäjälegenda Juha Mieto sekä sosiaalisesta mediasta tunnetuksi tullut Jesse Pynnönen. Ruokapuhetta johtaa MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.

KOKKISOTA

Omaa jännitystä Terve ruoka -messuille tuo kilpailuhenkeä kasvattava kokkisota, johon julkkisvieraat Jesse Pynnönen ja Juha Mieto pääsevät osallistumaan yhdessä merikarvialaisten koululaisten kanssa Maa- ja kotitalousnaisten kokkien johdolla. Janita Kylänpään ja Anna Karin luotsaamassa kokkisodassa valmistetaan nopea välipala tai lounasateria kotimaisia raaka-aineita hyödyntäen. Kuka vie voiton ja millaisella annoksella? Kisa tulee ainakin olemaan kova, se on varmaa.

TERVE RUOKA -MESSUJEN SPONSORI

Terve ruoka -messut ovat myös saaneet mahtavan yhteistyökumppanin Siikaisista Hirvijärven kylältä, Ravintorenkaan ja Karin Havupuu-uutejuoman lähtiessä Terve ruoka -messujen sponsoriksi. Pitkät perinteet omaavaa Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu jo vuodesta 1975 lähtien. Havupuu-uutejuoma on valmistettu nuorten luomumäntyjen kuoresta ja nilasta, ja elimistö saa siitä runsaasti ravinteita ja antioksidantteja.

Havupuu-uutejuomaa messuilla esittelee jääkiekon olympiamitalisti ja maailmanmestari Esa Keskinen. Esa kertoo messuilla havupuu-uutejuoman tuomista omakohtaisista kokemuksistaan.

NÄYTTEILLEASETTAJAT

KOIVUNIEMEN HERRAN FARMI

Terve ruoka -messut järjestetään idyllisellä Koivuniemen Herran Farmilla. Messujen varsinaisen näyttelyalueen löydät Messunavetasta, joka luo tunnelmalliset puitteet kotimaisen ruuan juhlalle. Tapahtumatila on legendaarinen vanha tanssivintti, Merikievari, jossa moni on laittanut jalalla koreasti jo menneinä vuosikymmeninä. Terve ruoka -messuilla laitetaan lypsytaidot testiin, sillä messuilla pääset virtuaaliselle lehmänlypsylle! Mistä maito tulee ja kuinka nopeasti, entä pysyykö maitoastia pystyssä?

Terve ruoka-messujen lipulla alennettuun hintaan MuuMaahan! Hyödynnä messutarjous ja seikkaile messuviikonloppuna 2. tai 3.4 messujen lisäksi landeteemapuistossa. MuuMaan kevät tapahtumat avoinna la-su 2.-3.4 klo 11-16. Messulippua näyttämällä MuuMaa-teemalippu kassalta 9 € (norm. 12 €) aikuisille ja 2 vuotta täyttäneille. MuuMaa on koko perheen maalaisseikkailu täynnä eläinkavereita, ohjattua landeohjelmaa ja toimintapaikkoja heinähyppelystä kaurauintiin. Tervetuloa lypsylle!

Lounas-kahvila Harjun tuvassa messuviikonlopun lounasmenu tarjolla la-su 2.-3.4 klo 11-16.
Lisätietoja ja lounaslista www.koivuniemenherra.fi

Saapuminen, pysäköinti ja esteettömyys

Saapuminen

Terve ruoka –messut
Koivuniemen Herran Farmi
Harjuntie 28, 29900 Merikarvia

Terve ruoka -messut järjestetään Merikarvialla, Pohjois-Satakunnassa. Sekä näytteilleasettajien että messukävijöiden on helppo saapua messuille omalla autolla, sillä Koivuniemen Herran Farmi sijaitsee valtatie 8 varrella.

Pysäköinti

Parkkialueet löytyvät aivan Messunavetan välittömästä läheisyydestä. Pysäköinninohjaajat opastavat paikan päällä.

Esteettömyys

Terve ruoka -messujen ulkoalueella ja alakerran näyttelytilassa sekä Landepaukku kahvilassa ja wc:ssä voi vierailla esteettömästi. Messunavetan yläkertaan ei ole esteetöntä pääsyä. Henkilökuntamme auttaa mielellään esimeriksi lastenvaunujen kanssa yläkertaan pääsyä.

Ota yhteyttä

Tapahtuman järjestelyissä tehdään mittavaa yhteistyötä MTK-Merikarvia ry:n, Merikarvian kunnan sekä lukion ja Koivuniemen Herran Farmin kanssa. Lähialueen yrittäjät ovat tarttuneet innolla mahdollisuuteen lähteä uusille messuille lukion opiskelijoiden myydessä näytteilleasettajapaikkoja. Näytteilleasettajia on messuille ilmoittautunut mukavasti, mutta vielä löytyy erikokoisia myyntipaikkoja kotimaisille tuottajille. Messut ovat myös saaneet kiitosta yrityksiltä ajankohtaisesta ja tärkeästä aiheesta, terveellisen kotimaisen ruuan esilletuomisesta. Yhteistyö tapahtuman järjestämisestä toimijoiden välillä on sujunut erittäin hyvin, koska kaikilla on yhteinen, selkeä tavoite. Nyt ja tulevaisuudessa on yhä tärkeämpää, että suomalaisen ruokakori täyttyy kotimaisista raaka-aineista.

Terve ruoka -messut järjestetään huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.-3.4.2022 klo 11-17 Merikarvialla Koivuniemen Herran Farmin Messunavetassa. Tapahtuman liput ovat myynnissä, osta omasi osoitteesta www.kauppa.merikarvia.fi. Nähdään messuilla!

Yhteystiedot:

Tapahtumavastaava: Noora-Mari Iisakkala, Merikarvian kunta, puh. 044 7246365 • noora-mari.iisakkala@merikarvia.fi

Turvallisuusvastaava: Pasi Riihiaho, MTK-Merikarvia, puh. 040 5443813

Näytteilleasettajien myyntipaikat:

Marianne Hakala, puh. 044 7246440 • visit.merikarvia@merikarvia.fi