Terve ruoka -messut

1.–2.4.2023 • Koivuniemen Herran Farmi

Kiitokset kaikille messuvieraille ja näytteilleasettajille!

Tule seuraamaan meitä sosiaalisen median kanaviimme facebookiin ja instagramiin. Pian ilmoittelemme vuoden 2024 Terve ruoka-messuista! Terve ruoka -messut järjestetään MTK-Merikarvia ry:n, Merikarvian kunnan, Merikarvian lukion sekä Koivuniemen Herran Farmin kanssa yhteistyössä.

TERVE RUOKA -MESSUJEN KUVAGALLERIA 2023

Kuvaajamme tallensi upeat messupäivät Koivuniemen Herran Farmilla. Mikäli haluat jakaa tunnelmakuvan messuista, mainitsethan kuvaajan julkaisussasi. Kuvaaja Heikki Sulander, @sulanderphoto.

KUVAGALLERIA 2023

MESSUOHJELMA

Terve ruoka -messut ovat avoinna yleisölle klo 11-17.

Lauantai 1.4.

11.30 Avauspuhe Heidi Siivonen, ruokamarkkina-asiantuntija MTK ry
11:45 Ruualla saa leikkiä
12.30 Kotimainen ruoka urheilijan arjessa -paneelikeskustelu
13.30 Kokkisota
14.30 Karin Havupuu-uutejuoman esittely
15.00 Kuronen kokkaa – lähiruoka lautasella kokkailunäytös

Sunnuntai 2.4.

11.30 Ruualla saa leikkiä
12.00 Kuronen kokkaa – lähiruoka lautasella kokkailunäytös
13.00 Kotimainen ruoka huoltovarmuuden tukipilari -paneelikeskustelu
14.00 Karin Havupuu-uutejuoman esittely
14.30 Kokkisota

LIPUT

Messulipun hinta on aikuisilta 10€ ja alle 12-vuotiaat lapset pääsevät maksutta sisään. Merikarvialaiset nuoret pääsevät sisään Nuorisopassilla. Messulippu on voimassa koko viikonlopun ajan. Messuliput hankit helpoiten verkkokaupasta ja samalla nopeutat asiointia messuille saavuttaessa. Lippuja voi ostaa myös käteisellä ja kortilla messunavetan sisäänkäynnissä.

Ryhmätarjous
Kun ryhmän koko on vähintään 10 henkeä, messulipun hinta on 8€/hlö (norm. 10€/hlö). Ryhmien tulee ilmoittautua etukäteen osoitteeseen visit.merikarvia@merikarvia.fi

NÄYTTEILLEASETTAJAT 2023

KURONEN KOKKAA – LÄHIRUOKA LAUTASELLA

Keittiömestarina ja ruokakirjailijana tunnettu Pasi Kuronen toimii Terve ruoka -messuilla mm. juontotehtävissä sekä vetää Kuronen kokkaa -lähiruoka lautasella kokkausnäytöksiä. Pasi Kuronen on tehnyt yli 20 vuoden uran keittiömestarina ammattikeittiöissä. Suurimman osan urastaan hän on tehnyt töitä lähiruoan parissa ja puhunut paljon lähiruoan puolesta ulkomaita myöden.
Ruokakirjailijanakin ansioitunut Pasi on kirjoittanut veljensä Samin kanssa kaksi menestynyttä ruokakirjaa, Junnut Kokkaa ja Junnut Leipoo sekä ollut mukana muissakin kirjahankkeissa. Monessa mukana oleva Pasi on sittemmin jättänyt ammattikeittiöt taakseen ja toimii nykyään yrittäjänä omassa Liemi & Linssi Oy tuotantoyhtiössään.

KOTIMAINEN RUOKA URHEILIJAN ARJESSA -PANEELIKESKUSTELU

Ruoka koskettaa ja puhuttaa – meitä kaikkia! Urheilija ei voi laittaa suuhunsa mitä sattuu vaan ennen kilpakautta varsinkin ruokavalio saattaa olla hyvinkin tiukka. Terve ruoka- messujen mielenkiintoisessa keskustelussa jutellaan urheilijoiden ja valmentajien kesken kotimaisen ruoan merkityksestä ja minkälaisia valintoja urheilijan täytyy ruokavaliossaan tehdä? Panelisteina mukana keskustelussa ovat entinen ammattifutari ja personal trainer Ilkka Santahuhta, maatalon emäntä ja juoksija Kaisa Honkaharju, maaseudun yritysten yritysasiantuntijana ja menestyneenä voimannostajana tunnettu Annina Luotonen, sekä maanviljelijä Janne Lehtinen Korvalaanen Oy:stä. Paneelikeskusteluun oman mausteensa antaa juontajamme Liemi & Linssi kokki Pasi Kuronen.

KOTIMAINEN RUOKA HUOLTOVARMUUDEN TUKIPILARINA -PANEELIKESKUSTELU

Kotimainen ruoantuotanto on todella monipuolista. Elintarvikeomavaraisuuden ja kotimaisen ruoantuotannon merkitys on korostunut koronapandemian ja Ukrainan sodan takia. Terve ruoka -messujen paneelikeskustelussa kuulemme eri alojen tuottajien mietteitä ruoantuotannon ajankohtaisista aiheista sekä muun muassa siitä miksi ja miten he ovat päätyneet alalle.

Panelisteina mukana keskustelussa ovat Meggalan Viinitilan emäntä Sofia Latvajärvi, Ravintorenkaan toimitusjohtaja Sanna Herttua-Laiho, kalastaja ja Suomen Ammattikalastajaliiton sekä Selkämeren Ammattikalastajien puheenjohtaja Jarno Aaltonen sekä maatalon emäntä ja juoksija Kaisa Honkaharju. Paneelikeskustelua luotsaa juontajamme Liemi & Linssi kokki Pasi Kuronen.

KOKKISOTA

Omaa jännitystä Terve ruoka -messuille tuo kilpailuhenkeä kasvattava kokkisota, jossa lähiruoka-annoksia kokkaavat merikarvialaiset koululaiset. Kokkisotaa luotsaavat Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat Anna Kari ja Janita Kylänpää. Tänä vuonna nuoret kisaavat kalaruokien paremmuudesta. Kokkisodassa valmistetaan pieni kalaisa ruoka, joka on valmistettu kotimaisista raaka-aineista. Yleisö pääsee äänestämään suosikkinsa molempina päivinä.

RUUALLA SAA LEIKKIÄ!

Tietokirjailija Merja Koski saapuu Terve ruoka -messuille innostamaan lapsia leikkimään ruualla ja näin leikin varjolla kokeilemaan uusia makuja. Hänen avullaan syntyykin melkoisia luomuksia hedelmistä ja vihanneksista. Merja vetää messuilla lavaesityksiä.

SUORITA HYGIENIAPASSITESTI TERVE RUOKA -MESSUILLA!

Järjestämme Terve ruoka -messujen yhteydessä kolme hygieniapassitestiä:

  • Pe 31.3 klo:18.00
  • La 1.4 klo:16.00
  • Su 2.4 klo:12.00

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset täällä.

Lisätiedot:
Anna Kari / anna.kari@maajakotitalousnaiset.fi
050 555 8440

Janita Kylänpää / janita.kylanpaa@maajakotitalousnaiset.fi
050 66 471

TERVE RUOKA -MESSUJEN SPONSORI

Terve ruoka -messujen yhteistyökumppanina toimii jo toista vuotta peräkkäin Ravintorengas Oy. Siikaisista Hirvijärven kylältä tulevalla Ravintorenkaan Karin Havupuu-uutejuomalla on pitkät perinteet ja sitä on valmistettu jo vuodesta 1975 lähtien. Havupuu-uutejuoma on valmistettu nuorten luomumäntyjen kuoresta ja nilasta, ja elimistö saa siitä runsaasti ravinteita ja antioksidantteja. Tutustu Havupuu-uutejuomaan!

KOIVUNIEMEN HERRAN FARMI

Terve ruoka -messut järjestetään idyllisellä Koivuniemen Herran Farmilla. Messujen varsinaisen näyttelyalueen löydät Messunavetasta, joka luo tunnelmalliset puitteet kotimaisen ruuan juhlalle. Tapahtumatila on legendaarinen vanha tanssivintti, Merikievari, jossa moni on laittanut jalalla koreasti jo menneinä vuosikymmeninä.

Landeteemapuisto MuuMaan kevät la-su 1.-2.4 klo 11-16

Maalaismeininkiä, yhdessä tekemistä ja kokemista lypsystä hevosteluun sekä traktorikiertoajeluunAstu karjakon ja rengin saappaisiin tilan töissä ja tapaa farmin eläinkaverit. Myös leikki- ja toimitapaikat heinähyppelystä kaurauintiin odottavat isoja ja pieniä landeseikkailuun! Messulippua näyttämällä MuuMaa-teemalippu kassalta 9€ (norm.14€ ) aikuisille ja 2-vuotta täyttäneille.

Farmin lounas-kahvila Harjun tupa avoinna la-su klo 11-16.

Lisätietoja www.koivuniemenherra.fi