Terve ruoka -messut

5.-6.4.2025 klo 11-16 • Koivuniemen Herran Farmi

Terve ruoka -messut nimensä mukaisesti tervehtii kotimaista ruokaa ja sen tuottajaa. Tapahtuman nimi kuvastaa myös kotimaista, puhdasta ja eettisesti tuotettua ruokaa. Kantavana teema on ajatus siitä, että suomalaisen ruoka tehdään Suomessa. Terve Ruoka -messujen tavoitteena on tuoda esiin kotimaisen ruoantuotannon laatua ja edistää sen hyödyntämistä perheiden jokapäiväisessä ruoanlaitossa. Messukävijä pääsee päivien aikana tutustumaan lähialueen ruoantuottajiin, kun ruoka tuodaan messuilla suoraan ”pellosta pöytään” messukävijän ruokakassiin.

Tule seuraamaan meitä sosiaalisen median kanaviimme facebookiin ja instagramiin. Päivitämme tälle sivustolle tulevien messujen ohjelmia ja aikatauluja.  Terve ruoka -messut järjestetään MTK-Merikarvia ry:n, Merikarvian kunnan, Merikarvian lukion sekä Koivuniemen Herran Farmin kanssa yhteistyössä.

LIPUT

Messut ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina 5.-6.4.2025 klo 11-16. Messulipun hinta on aikuisilta 11€ ja alle 12-vuotiaat lapset pääsevät maksutta sisään. Merikarvialaiset nuoret pääsevät sisään Nuorisopassilla. Messulippu on voimassa koko viikonlopun ajan. Messuliput hankit helpoiten verkkokaupasta ja samalla nopeutat asiointia messuille saavuttaessa. Lippuja voi ostaa myös käteisellä ja kortilla messunavetan sisäänkäynnissä.

Ryhmätarjous
Kun ryhmän koko on vähintään 10 henkeä, messulipun hinta on 9€/hlö (norm. 11€/hlö). Ryhmien tulee ilmoittautua etukäteen puhelimitse 0447246440 tai osoitteeseen visit.merikarvia@merikarvia.fi

TERVE RUOKA -MESSUT OHJELMA 2025
Messut auki yleisölle klo 11–16.

Lauantai 5.4.
11:30 Messujen avaus, MTK-Satakunnan toiminnanjohtaja
11:45 Kuronen kokkaa! Keväiset mocktailit havupuu-uutejuomasta
12:15 Karin havupuu-uutejuoma: Puutuntija-kilpailu
13:00 Nuorten kokkisota
14:15 Viljasta on moneksi: haastattelussa ruoantuottaja Korvalaanen
14:30 Kuronen Kokkaa! Viljainen välipala

Sunnuntai 6.4.
11:30 Viljasta on moneksi: etähaastattelu ruoantuottaja Birkkalan tila
12:30 Miksi Terve ruoka -messut? -haastattelu ja Vuoden tuottaja -palkinnon jako
13.00 Kuronen kokkaa! Viljainen välipala
14:00 Nuorten kokkisota

KURONEN KOKKAA

Keittiömestarina ja ruokakirjailijana tunnettu Pasi Kuronen toimii Terve ruoka -messuilla mm. juontotehtävissä sekä vetää Kuronen kokkaa – lähiruoka lautasella kokkausnäytöksiä. Pasi Kuronen on tehnyt yli 20 vuoden uran keittiömestarina ammattikeittiöissä. Suurimman osan urastaan hän on tehnyt töitä lähiruoan parissa ja puhunut paljon lähiruoan puolesta ulkomaita myöden.

Pasi on kirjoittanut veljensä Samin kanssa useampia menestyneitä ruokakirjoja ja uusi Kuronen kaikilla mausteilla -kirja julkistetaan kevään aikana.

NÄYTTEILLEASETTAJAT 2025

Tuottajalistaa päivitetään…

TAPAHTUMAN PÄÄSPONSORI

Karin Havupuu-uutejuoma juhlii tänä vuonna 50-vuotispäiviä ja on tuttuun tapaan Terve ruoka -messujen pääyhteistyökumppani! Messuilla pääset maistamaan myös uusia tapoja nauttia tätä legendaarista superjuomaa, joka on valittu myös tänä vuonna terveystuotealan viralliseksi klassikkotuotteeksi!

KOIVUNIEMEN HERRAN FARMI

Terve ruoka -messut järjestetään idyllisellä Koivuniemen Herran Farmilla. Messujen varsinaisen näyttelyalueen löydät Messunavetasta, joka luo tunnelmalliset puitteet kotimaisen ruuan juhlalle. Tapahtumatila on legendaarinen vanha tanssivintti, Merikievari, jossa moni on laittanut jalalla koreasti jo menneinä vuosikymmeninä. Landepaukku -kahvila palvelee messukävijöitä Messunavetan alakerrassa ja samassa pihapiirissä Harjun tuvassa on molempina päivinä lounasta tarjolla.

Lisätietoja www.koivuniemenherra.fi