Merikarvian kesässä on jokaiselle jotakin - Merikarvia

Hae sivustolta

Merikarvian kesässä on jokaiselle jotakin

Merikarvian kesästä löytyy tekemistä niin aikuiselle kuin lapsellekin. Tapahtumat vievät asukasta ja matkailijaa konserteista kesäteatteriin ja taidenäyttelyistä meriretkiin Ouran saaristoon.

Merikarvialla on kattavasti aktiviteettejä ja tapahtumia joka lähtöön jokaiselle koko kesän ja kesän jälkeenkin. Krookan satamassa toimii myös Krookka Rent&Go Out noutopiste vuokravälineille, josta voit vuokrata itsellesi mm. SUP-laudan kesäpäivän viettoon vesille. Krookassa matkailijoita palvelee myös wc:t, suihku, polttoainejakelu sekä kahvila- ja ravintolapalvelut. Kesäisin Krookan satamasta kulkee meriretkiä Ouran saaristoon. Lähdöt Krookan satamasta perjantaisin ja lauantaisin klo 13 ja paluu noin klo 16.30. Katso kesän vakiolähdöt täältä.

 

Tule ja koe kesä Merikarvialla!

Kesän 2024 ohjelmistoa kasataan, malta vielä hetki!

Alta näet mitä kesä 2023 Merikarvialla tarjosi

KESÄKUU

TI 6.6. Galleria Vanhan Savun kesän 2023 avajaiset – Aavakaiku

Aavakaiku on kahden musiikin ja äänen ammattilaisen kokoonpano, joka luo improvisoitua äänitaidetta elektronisilla ja akustisilla soittimilla. Esitys syntyy näyttelyn ja miljöön inspiroimana, johdatellen kuulijat kokemukselliselle äänimatkalle. Äänitaide yhdistelee yllätyksellisiä, ilmaisullisia ja tunnelmallisia elementtejä, jossa leikitellään erilaisin äänin ja sävelin. Esitystä varten galleriaan rakennetaan erityinen äänentoisto, jossa salin jokaisen nurkkaan sijoitetaan kaiuttimet. Näin kuulijat pääsevät nauttimaan esityksen soinnista äänikentän keskellä monikanavaisen äänentoiston kautta. Mari Martikainen ja Turkka Vuorinen ovat kokeilevia ääniteoksia toteuttavan Suhina Kollektiivin jäseniä, jonka äänitaidetta on kuultu muun muassa Tampereella Sara Hildénin taidemuseossa, pääkirjasto Metsossa, Laikun Musiikkisalissa sekä Tapahtumien yössä Rauhaniemen rantakalliolla kuin Viikinsaaren Venetsialaisissa.

turkkavuorinen.com/aavakaiku
Mari Martikainen – saksofonit, huilut, efekti
Turkka Vuorinen – koskettimet, elektroniikka

KE 14.6. Lauluja lähetykselle (Satu Vihervaara), vapaa pääsy

LA 17.6. Henna Leppänen & Jouko Enkelnotko
Jouko Enkelnotko on pitkän linjan laulaja-näyttelijä, jolla on kaksi äänialaa: Korkea baritoni ja harvinaisempi kontratenori.
Henna Leppänen on säteilevä harmonikkataiteilija ja teatterimuusikko. Hänen sormissaan harmonikka soi hurmaavasti tulisista sävelistä hempeisiin sointeihin. Tämä yleisöltä kerta toisensa jälkeen kiitosta niittänyt kaksikko taipuu moneen: Ohjelmistosta löytyvät niin viihdyttävät estradinumerot kabaree tyyliin, kuin ihokarvat pystyyn nostattavat, koskettavat sävelmät. Konsertti tarjoilee kokonaisvaltaisen nautinnon kuulijalle, jossa yhdistyy hersyvää huumoria ja koskettavia hetkiä – tämä duo on valmis viihdyttämään!

29.6.-9.7. Mooseksen perintö (Ouraooppera-yhdistys)

 

HEINÄKUU

LA 8.7. Sepi Kumpulainen Kalevankadun laulava talonmies, 1990-luvun legenda Sepi Kumpulainen, valloittaa Vanhan Savun lavan 8.7.2023. Sepi on julkaissut vuosien tauon jälkeen uuden folk- ja kantrihenkisen albumin “Hyväntahtoinen lähettiläs”. Keikalla kuullaan uusien biisien lisäksi laaja kattaus vanhoja Sepi-klassikoita, kuten “Armotonta menoa”, “Railakas ilta Venetsiassa”, “Hirviö tuli mua vastaan” ja “Nami nami laulu”. Sepi esiintyy duona pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa, vaasalaisen Juha Saunalan kanssa. Tervetuloa viihtymään Sepin johdolla!

TO 13.7. Ruislinnun laulut – Vakavammasta kepeämpään, Elli-Noora Rintamäki & Pertti Oskari Kangas, säestäjänä Guido Kriik, paikallista tunnelmointia Vesa-Matti Loirin hengessä

TO 20.7. Ruislinnun laulut – paikallista tunnelmointia Vesa-Matti Loirin hengessä Lauluyhtye Aava

PE 21.7. Aleksanteri Hakaniemi
Aleksanteri Hakaniemi aloitti soolouransa vuonna 2016 ja nousi pinnalle hittisinkkujen “Pane mut sekasin” ja “Filmi katkee” myötä. Vuonna 2020 vietetyn tauon jälkeen Hakaniemi teki näyttävän paluun uudistetulla artisti-imagolla. Singer-songwriter -henkinen uusi albumi “Ehkä joskus tiedän miksi” sekä sen kappaleet “Bonsaipuu”, “Elokuu” ja “Mä voisin rakastua suhun” sopivat täydellisesti Galleria Vanhan Savun tunnelmalliseen miljööseen. Hakaniemi esiintyy Merikarvialla duo-kokoonpanolla. Illan avaa vaasalaislähtöinen Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat. Vuonna 2010 perustettu bändi tunnetaan vauhdikkaista keikoistaan sekä ainutlaatuisista sanoituksistaan, joissa popkulttuuriviittaukset yhdistyvät vakaviin teemoihin ja tarttuviin kertosäkeistöihin.

LA 22.7. Jokeri Pokeri Box
Lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki ja TV:stä tuttu maailmanmestari-taikuri Simo Aalto tulee temppuilemaan Merikarvialle 22.7.2023!

LA 22.7. Stand-up, Mikko Vaismaa, Ursula Herlin, Antti Haapala Merry Monkissa

TO 27.7. Ruislinnun laulut – paikallista tunnelmointia Vesa-Matti Loirin hengessä, Lauluyhtye Aava

SU 30.7. Swing Doctors – Ilmaiskonsertti Krookassa. Swingiä Benny Goodmanin, Count Basien ja Nat King Colen hengessä. Swing Doctors on yhtye, joka on omistautunut swing-musiikin soittamiseen Benny Goodmanin, Count Basien ja Nat King Colen hengessä. Oktetin kokoinen, kunnon puhallinsektiolla varustettu Swing Doctors on tanssittanut niin swing-tanssin harrastajia kuin viihdyttänyt konserttilavojen kuulijoita taidokkaalla soitollaan. Solistivieraina on ollut muun muassa Jukka Perko ja Severi Pyysalo. Rytmijalan vipattaminen taataan! Swing Doctorsien riveissä soittavat kitaristi-laulaja ja orkesterin johtaja Marko Aho, vibrafonisti Matti Koskinen, rumpali Jarmo Lundell, kontrabasisti Janne Reinola, pasunisti Leo-Pekka Lyytikäinen, baritonisaksofonisti Mari Martikainen, alttosaksofonisti Olli Lampo ja tenorisaksofonisti/klarinetisti Valtteri Pärssinen.

ELOKUU

TO 3.8. Merikarvian Sekakuoro tanssittaa ikisävelin, 120v juhlalevyn siivittämänä, Galleria Vanha Savu, vapaa pääsy
Merikarvian sekakuoro tanssittaa 120v. juhlalevyn siivittämänä. Esiintyjänä myös vuoden 2017 tangonuori merikarvialaissyntyinen Tuulikki Kuuskeri. Sään salliessa tanssitaan Galleria Vanhan Savun terassilla. Tapahtuma on ilmainen. Väliaikakahvit.

LA 5.8. Anne Mattila
Laulaja lauluntekijä ja taidemaalari on esiintynyt jo yli 2 vuosikymmentä. Hän on urallaan myynyt useita kulta ja platina levyjä. Konsertissa kuullaan hänen levyttämiään kappaleita vuosien varrelta. Sekä muita ikivihreitä lauluja.

LA 12.8. An Evening With Sturm Und Drang
Sturm und Drangin alkuperäisjäsenet André Linman ja Jeppe Welroos tulevat valloittamaan Merikarvian elokuussa ja soittavat tunnelmallisessa Vanhassa Savussa Sturmiksen tuotantoa vuosien tauon jälkeen. Tule tunnelmoimaan vuosien takaisia hittejä tai löytämään uusi helmi artistilistallesi.

PE 18.8. Esa Eloranta
Elokuussa Merikarvian lavoille nousee Suomen Bruce Springsteeniksikin tituleerattu Esa Eloranta!

LA 26.8. Mari Rantasila & Suvi Isotalo
Näyttelijä-laulaja Mari Rantasila keikkailee duona yhdessä muusikko Suvi Isotalon kanssa. Konserttikokonaisuus sisältää uuden albumin laulujen lisäksi myös Rantasilan aikaisempia levytyksiä vuosien varrelta. Tulossa on tunteita ja ajatuksia herättävä ilta yhdessä Marin ja Suvin kanssa, joka sopii kaikille aikuisille ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Galleria Vanhan Savun näyttelyt 2023

6.6.-2.7. Melissa Mäensivu – Prism II
6.6.-2.7. Enrico Mazzone
6.6.-27.8. Galleria Vanhan Savun vanhoissa uuneissa Kankaanpään taidekoulun opiskelijoiden installaatioita.
6.7.-27.8. Valokuvanäyttely Vesa-Matti Loirin matkan varrelta

Galleria Vanhan Savun sivulle tästä

Tekeekö mieli merelle?

Takaisin alkuun