Merikarvialla on mukava meininki

Merikarvia on viihtyisä rannikkokunta Pohjanlahden rannikolla ja valtatie 8:n varrella  Porin pohjoispuolella. Matkaa Poriin on noin 50 kilometriä ja Kristiinankaupunkiin noin 60 km. Kunnan pinta-ala on 1246 km2,  josta vesialuetta 800 m2. Merikarviaa voisi sanoa jopa saaristokunnaksi, sillä meillä on kaikkiaan 1200, pinta-alaltaan yli 100 m2,  saarta ja lisäksi yli puolen hehtaarin kokoisia saaria 571.

Elinkeinorakenne painottuu palveluihin ja teollisuuteen, mutta myös alkutuotannolla on tärkeä merkitys.

Keskustassa  on useita päivittäistavara- ja erikoisliikkeitä. Meillä on monipuoliset peruspalvelut vauvasta vaari-ikäisille. Päivähoitopaikkoja tarjotaan perheen pienimmille ja hoivapalveluja vanhimmalle väelle. Keskustassa toimii ala- ja yläkoulu sekä lukio.

Harrastaa voit vaikka vapaa-aikakeskus Rysän uimahallissa, jota minikylpyläksikin kutsutaan. Meillä on myös jäähalli, kansalaisopisto, kirjasto, valaistu kuntorata, yleinen uimaranta ja paljon muuta. Kalastajia ja retkeilijöitä kiinnostaa Merikarvianjoki. Hyvät venereitit houkuttelevat veneilemään, melomaan ja kalastamaan. Viihtyisät laavut ja kodat joen varrella riippusiltoineen kutsuvat retkikahville.

Tervetuloa Merikarvialle – kummallisen kodikkaaseen kuntaan