Tietoa Merikarviasta

Merikarvialla on mukava meininki

Merikarvia on viihtyisä rannikkokunta Pohjanlahden rannikolla ja valtatie 8:n varrella  Porin pohjoispuolella. Matkaa Poriin on noin 50 kilometriä ja Kristiinankaupunkiin noin 60 km. Merikarviaa sanotaan toisinaan saaristokunnaksi, meillä on kaikkiaan miltei 2000 saarta. Elinkeinorakenteemme painottuu palveluihin ja teollisuuteen, myös alkutuotannolla on tärkeä merkitys.

Keskustassa  on useita päivittäistavara- ja erikoisliikkeitä. Meillä on monipuoliset peruspalvelut vauvasta vaariin. Päivähoitopaikkoja tarjotaan perheen pienimmille ja hoivapalveluja vanhimmalle väelle. Keskustassa toimii ala- ja yläkoulu sekä lukio.

Harrastamisen mahdollisuudet ovat meillä loistavat. Merikarvialta löytyy kansalaisopistotoimintaa ja uida voit vapaa-aikakeskus Rysän uimahallissa, jota minikylpyläksikin kutsutaan. Meillä on myös jäähalli, kirjasto, valaistu kuntorata, yleinen uimaranta ja paljon muuta.

Kalastajia ja retkeilijöitä kiinnostaa Merikarvianjoki. Hyvät venereitit houkuttelevat veneilemään, melomaan ja kalastamaan. Viihtyisät laavut ja kodat joen varrella riippusiltoineen kutsuvat retkikahville. Hyvästä ruoasta voit nauttia ravintoloissamme. Jäiköhän jotain mainitsematta? Tulemalla saat sen selville.

Tervetuloa Merikarvialle – kummallisen kodikkaaseen kuntaan!