Nuorisopalvelut

Nuorisolle on tarjolla monipuolisesti tekemistä. Kunnassa on hyvät mahdollisuudet liikkua ja urheilla. Lisäksi löytyy monipuolisesti kerho- ja yhdistystoimintaa.

Haluaisitko aloittaa uuden harrastuksen, mutta et tiedä minkä? Mietityttääkö opiskelu, asuminen, kaverit tai työt? Ota yhteyttä nuorisotyöhön ja mietitään yhdessä juuri sinulle mukava harrastus tai pohditaan yhdessä elämää.

Sini-Maaria Rojas

Etsivä nuorisotyöntekijä

Puhelin

0447246331

Sähköposti

sini-maaria.rojas@merikarvia.fi

Eetu Aaltonen

Hyvinvointipäällikkö

Puhelin

044 7246 327

Sähköposti

eetu.aaltonen@merikarvia.fi

NUORISOTALO

Nuokkari

Merikarvian kunnan nuorisotalo, Nuokkari, tarjoaa nuorille kokoontumispaikan sekä monipuolisia ajanviettomahdollisuuksia. Nuokkarilla voi pelata pingistä, biljardia, ilmakiekkoa, sekä pöytäjalkapalloa. Pelivälineet voi lainata kioskista, ja palauttaa pelailun jälkeen. Nuokkarin ikäraja on 5. luokkalaisista ylöspäin.

Nuokkarilla järjestetään erilaisia tapahtumia sekä ohjattua ryhmätoimintaa. Nuorisotalo on myös suosittu lasten syntymäpäivien viettopaikka. Nuorisotalon yhteydessä on myös pieni keittiö. Kysele lisätietoja Rysän kahviosta, 044 7246 328.

Aukioloajoista ja tapahtumista ilmoitetaan somessa, koulujen ilmoitustauluilla ja Rysän ovella.

Nuokkari

Vapaa-aikakeskus Rysä, Onnentie 1, 29900 Merikarvia

Aukioloajat

Ma-pe 16.30 – 20.30
La 12.00-16.00

Poikkeavat aukioloajat

Pe 23.2. kiinni

ETSIVÄ NUORISOTYÖ

Mitä on etsivä nuorisotyö?

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on tavoittaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella tai tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä haluaa. Se myös vahvistaa nuoren valmiuksia päästä elämässä eteenpäin ja on nuorelle aina vapaaehtoista. Etsivä nuorisotyö on läsnä nuorten keskuudessa ja tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Se etsii yhdessä nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin sekä tukee nuorta hakeutumaan niihin palveluihin, joita hän tarvitsee ja haluaa.

Etsivä nuorisotyö Merikarvialla

Merikarvialla toimiva etsivä nuorisotyöntekijä pyrkii tavoittamaan nuoria, jotka kaipaavat apua tavoitteisiinsa pääsemisessä tulevaisuuden suhteen.

Nuorisotyöntekijä tavoittaa lisäksi kaikki kutsuntaikäiset pojat (ja kutsunnoissa käyvät tytöt) aikalisäpisteellä, jossa pohditaan yhdessä nuoren kanssa suunnitelmia ennen armeijaan tai siviilipalvelukseen astumista, palveluksesta mahdollisesti nousevia huolia, sekä palveluksen jälkeisiä tulevaisuudensuunnitelmia.

Nuori voi itse ottaa yhteyttä milloin vain etsivään nuorisotyöntekijään kun kokee tarvitsevansa tukea tai kuuntelijaa. Myös viranomaiset tai nuoren läheiset voivat ottaa etsivään nuorisotyöntekijään yhteyttä nuoren puolesta.

Etsivään nuorisotyöntekijään voi ottaa yhteyttä kasvotusten, puhelimella, sähköpostilla, tai yhteydenottolomakkeella seuraavassa linkissä

Ota rohkeasti yhteyttä, jos mieltäsi askarruttaa jokin asia!

Sini-Maaria Rojas

Etsivä nuorisotyöntekijä

Puhelin

0447246331

Sähköposti

sini-maaria.rojas@merikarvia.fi

NUORISOPASSI

Nuorisopassi

Merikarvian kunta on ottanut käyttöön Nuorisopassin 1.-9. -luokkalaisille kuntalaisille. Nuorisopassin kautta nuoret voivat osallistua ilmaiseksi tai saada etuja erilaisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin ja harrastuksiin, esimerkiksi ilmaisia uinti- ja luistelukertoja sekä alennuksia laskettelulippuihin. Edut päivittyvät pitkin vuotta, ja koronarajoitusten takia osa eduista saattaa muuttua.

Nuorisopassi on henkilökohtainen mobiilisovellus, joka ladataan oppilaan omaan älypuhelimeen ja joka löytyy puhelimen omasta sovelluskaupasta. Sähköinen passi voidaan ladata android- ja iOS-puhelimiin. Passin käyttö edellyttää huoltajan suostumusta, suostumuksen voit antaa lapsellesi alla olevassa linkissä. Annettuasi suostumuksen passin käyttöön, saat rekisteröitymisessä tarvittavan koodin sekä rekisteröitymisohjeet sähköpostiisi muutaman päivän sisällä.

Lisätietoja sekä apua passin käyttöönottamisessa saa kunnan nuorisotoimelta sähköpostiosoitteesta nuorisopassi@merikarvia.fi

Onko yrityksesi kiinnostunut tarjoamaan nuorille etuja Nuorisopassiin? Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä yrityksellenne sopiva etu!

SUOMEN MALLIN KERHOT

Suomen mallin harrastaminen

Merikarvian kunnan vapaa-aikatoimi tarjoaa lapsille ja nuorille maksutonta Suomen mallin mukaista harrastustoimintaa. Hankkeen tarkoituksena on tarjota harrastamista koulupäivän läheisyydessä peruskouluikäisille lapsille ja nuorille.

Kevätkauden 2024 kerhot löydät alla olevasta linkistä. Kerhoihin ilmoittautuminen alkaa tiistaina 5.12.2023 kello 17.00 ja kerhoihin ilmoittaudutaan samasta linkistä.

Kevään kerhot alkavat viikolla 3. 

Lisätietoja kerhoista antavat:

Sini-Maaria Rojas

Etsivä nuorisotyöntekijä

Puhelin

0447246331

Sähköposti

sini-maaria.rojas@merikarvia.fi

Enni Aaltonen

Liikunnanohjaaja

Puhelin

044 7246 330

Sähköposti

enni.aaltonen@merikarvia.fi

RUUDULTA POIS -TOIMINTAMALLI

Ruudulta pois

Aiheuttaako pelaaminen tai sosiaalinen media huolta? Haluaisitko vähentää ruutuaikaasi? Tuntuuko siltä, että netti ja some vievät liian suuren huomion perheen ajasta?

Merikarvian kunta tarjoaa nuorille ja perheille tukea ja maksutonta ohjausta ruutuajan vähentämiseen. Tapaamiseen voi tulla koko perhe tai nuori yksin.

Ota rohkeasti yhteyttä ja sovi tapaaminen. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön alla olevasta linkistä.

NUORISOVALTUUSTO

Nuorisoneuvosto

Nuorisovaltuuston tehtävänä on edustaa nuoria kunnassa. Se toimii eräänlaisena tulkkina ja viestin viejänä nuorten ja päättäjien välillä. Nuorisovaltuuston kautta voidaan vaikuttaa kunnan päätöksiin.

Merikarvian nuorisovaltuustoon valitaan jäseniksi nuorisovaaleilla noin 13-20-vuotiaita paikkakuntalaisia. Merikarvialaisilla nuorilla on äänioikeus. Valtuustokausi kestää kaksi vuotta kerrallaan.

Nuorisovaltuuston jäsenet ovat mukana myös sivistyslautakunnassa, teknisessä lautakunnassa sekä hyvinvointijaostossa, joissa he pääsevät esittämään nuorten mielipiteitä eri aiheista. Lisäksi Merikarvian nuorisovaltuustosta on valittu edustaja hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon.

Merikarvian Nuorisovaltuuston puheenjohtaja
Miiro Tähkänen

Varapuheenjohtaja
Elmeri Luoma (edustaja sivistyslautakunnassa)

Muut jäsenet:
Leevi Hurtola (edustaja hyvinvointijaoksessa)
Joa Silventoinen
Peppiina Luoma
Mira Malmi (edustaja hyvinvointialueen nuorisoneuvostossa)
Saara Laine (edustaja teknisessä lautakunnassa)
Eedit Majuri (edustajan varajäsen teknisessä lautakunnassa)

Luottamushenkilöedustaja:
Mari Luotonen

Merikarvian Nuorisovaltuuston ohjaaja:
Sini-Maaria Rojas

KOULUNUORISOTYÖ

Koulunuorisotyö

Koulut ja nuorisotoimi tekevät tiivistä yhteistyötä nuorten hyväksi. Kunnan nuoriso-ohjaaja käy mm. vierailuilla kouluilla, esimerkiksi pitämässä ryhmäytystuokioita ja välituntitoimintaa. Nuorisotyöntekijä on koululla niin sanottu koulun ulkopuolinen aikuinen, jolla on koululla käydessään aikaa kuunnella nuorten ajatuksia ja mietteitä niin koulunkäynnistä kuin nuorten vapaa-ajasta. On tärkeää, että nuoriso-ohjaaja kohtaa nuoria niin kouluajalla kuin heidän vapaa-ajallaankin ja näin ollen tulee tutuksi nuorille. Koululla on myös mahdollisuus käydä välillä myös pitämässä oppitunteja nuorisotiloissa, jolloin saadaan madallettua nuorten kynnystä lähteä myös vapaa-ajalla viettämään aikaa oman ikäisten kanssa esimerkiksi nuorisotalolle.

Etsivä nuorisotyöntekijä sekä koulukuraattori tekevät tiivistä yhteistyötä mm. ryhmäyttämisten osalta.

OMIN JALOIN -MENETELMÄ

Omin jaloin -toiminta

Omin jaloin -menetelmässä nuorella on yhdessä työntekijän kanssa mahdollisuus tarkastella omaa elämäntilannettaan ja tulevaisuuttaan sekä nuoren elämän vahvuuksia ja mahdollisia haasteita usean eri osa-alueen näkökulmasta. Työntekijä tapaa nuorta 5-8 kertaa, jonka jälkeen käydään yhdessä nuoren ja huoltajien kanssa läpi toiminnan aikana esiin nousseita aiheita.

Toiminta on vapaaehtoista ja maksutonta Merikarvialla asuville tai opiskeleville 13-17-vuotiaille nuorille.

Omin jaloin -menetelmää toteuttavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt eri sektoreilta, Merikarvialla koulutettuja ammattilaisia ovat etsivä nuorisotyöntekijä sekä koulukuraattori. Toimintaan ei tarvita erillistä lähetettä, yhteydenotto työntekijöihin riittää.

KANSAINVÄLINEN NUORISOTYÖ

KV-klubi

Merikarvialla järjestetään kansainvälistä nuorisotyötä EU:n Erasmus+ nuorisovaihtojen raameissa.

Toiminta on vapaaehtoista ja maksutonta Merikarvialla asuville tai opiskeleville 14-17-vuotiaille nuorille.

Toiminta käynnistyi vuonna 2022, mutta mukaan mahtuu vielä. Tavoitteena on tutustua eri kulttuureihin ja suunnitella yhteinen kansainvälinen projekti, joka toteutetaan toisessa Euroopan maassa.