Ulkoliikuntapaikat

AJANKOHTAISTA LIIKUNTAPAIKOISTA

Kalpakan alue

Vapaa-aikakeskuksen ympäristössä on paljon mahdollisuuksia ympärivuotiseen ulkoiluun. Pururadalle pääsee Rysän takaa ja siellä on myös hiihtostadion ja frisbeegolfrata.
Pururata muuntuu talvella laadukkaaksi valaistuksi hiihtolatuverkoksi. Siellä voi sivakoida yhdestä kolmeen kilometrin pituisia latuja. Pururadan lenkit lähtevät joko hiihtostadionilta (Vapaa-aikakeskuksen takaa Onnentie 1) tai lenkin varrelta (Kränintie). Hiihtolatujen kunnossapidosta vastaa Merikarvian Into ry.
Hiihtostadionilla on talvisin pulkkamäki ja kota, jossa on puita valmiina. Frisbeegolfrata lähtee Vapaa-aikakeskus Rysältä (Onnentie 1) kiertäen pururadan maastossa.

Koulukeskuksen alue

Yleisurheilukenttä ja jalkapallokenttä sijaitsevat keskustassa lähellä koulukeskusta (Eteläisen rantatien ja Satamatien risteys).
Aivan koulun vieressä lähiliikuntapaikkana toimii tekonurmi. Sen vieressä sijaitsevat tenniskenttä, lasten ja nuorten parkour-rata, ulkoliikuntateline kehonpainoharjoitteluun sekä koulun välituntialueen leikkiteline alakouluikäisille keinuineen. Koulukeskuksen lähiliikuntapaikat ovat aidattu turvallisesti, joten koko perhe voi liikkua jokaisella telineillä turvallisesti. Merikarvian koulukeskuksen toisella puolella, aidatun alueen ulkopuolella sijaitsee monitoimiareena.

Yleisurheilun suorituspaikat:
  • punamurskeesta tehty, 350-metrinen juoksurata
  • kestopäällysteiset korkeushyppy-, keihäänheitto- ja kaksi pituushyppypaikkaa
  • kuulantyöntöpaikka
  • moukari- ja kiekkorinki suojaverkkoineen

Hiekkatäytteisellä tekonurmella on pesäpallo- ja jalkapallokentän viivat pienelle ja isolle kentälle.
Tekonurmipäällysteisellä tenniskentällä on aidattu oma alue.
Parkour-rata soveltuu lasten ja nuorten liikuntaan ja kisailuun.
Ulkokuntoiluteline sopii kaikenikäisille.
Kehonpainoharjoittelutelineellä on ohjeita harjoittelun aloittamiseen.

Merrycamping

Merikarvian kunta ylläpitää Merrycampingillä (Palosaarentie 67) erilaisia liikuntapaikkoja kuntalaisten ja matkailijoiden käyttöön. Uimarannalla voi nauttia kesän vietosta. Kentällä voi pelata rantalentopalloa rennosti meren tuoksua aistien. Talvisin Merrycampingin saunalla järjestetään avantouintia.