Merikarvian yritykset

Merikarvialla on yritystä. Merellisessä kunnassa on tekemisen meininki. Meiltä löydät parhaat palvelut – ja vähän enemmänkin.

Teollisuutta

Merikarvialla on monipuolinen elinkeinorakenne, täällä on yritetty aina ja etenkin suurliikemies Antti Ahlströmin ajoista lähtien. Kunta on tunnettu muun muassa puuveneistään, “kumpuselkäläinen” vene on jo brändi sinänsä.

Teollisuuden tärkeitä toimialoja ovat muun muassa mekaaninen puunjalostus ja metalli- ja muovituotteiden valmistus. Merikarvialla on noin 230 toimivaa yritystä. Suurin työnantaja on Metsä Fibre Merikarvian saha. Metallisia tai muovisia vesijohtotarvikkeita valmistetaan kuudessa yrityksessä. Suurimmat niistä ovat Meriser Oy ja Merikarvian LVI-Tuote Oy.

Muita tunnettuja yrityksiä Merikarvialla ovat Lassila & Tikanoja Oyj Muoviportti – uusiomuoviraaka-aineet, Stryni Oy – CNC-koneistukset, Mustakosken Puutarha Oy – tomaatit  sekä SeaPack Oy – muovikalvotuotteet, muovikassit ja -pussit ja Clean Plastic Finland – maatalousmuovin kierrätys.

Maatiloja ja kalastusta

Toimivia maatiloja on yli 100, päätuotantosuuntina viljanviljely sekä lypsy- ja lihakarjatuotanto. Ammattikalastajia toimii parikymmentä, joista suurin osa sivutoimisina. Kalastus on pääasiassa rysillä ja verkoilla tapahtuvaa rannikkokalastusta. Merilohen ja siian pyyntiin käytetään lähes yksinomaan hylkeenkestäviä push up-rysiä, mutta myös silakanpyyntiin Merikarvialla on hylkeenkestävä rysä. Tärkeitä saaliskaloja ovat myös meritaimen ja made.

Matkailuala kasvaa

Matkailun merkitys voimistuu jatkuvasti. Tunnet jo ehkä Koivuniemen Herran, Merry Monkin, Merrycampingin ja Eumer Fishing Centerin. Lukuisat loma-asukkaat ja matkailijat muodostavat Merikarvian monille kauppaliikkeille ja palveluyrityksille tärkeän asiakaskunnan.