Kirjasto sisältä

Palvelut

Voimassaoleva kirjastokortti on edellytys kirjastoaineiston lainaukseen. Kortin saa ilmoittamalla pyydetyt henkilötiedot. Alle 15-vuotias saa lainauskortin holhoojan suostumuksella. Samalla kortilla voi lainata sekä Merikarvian kirjastosta että kaikista Satakirjastoista. Katso tarkemmat tiedot Satakirjastojen sivuilta.

Kirjasto hankkii vuosittain tärkeimmät kirjalliset uutuudet lapsille ja aikuisille. Kirjastoon tulee noin 50 aikakauslehteä ja viisi sanomalehteä. Käytettävissä on lukusalitilat. Lainattavissa kokoelmissa on myös elokuvia ja musiikkitallenteita. Seutulainaus on maksuton Satakirjastojen asiakkaille. Kaukolainat palvelevat erityistä tiedontarvetta. Kaukolainan tilaus on maksullinen palvelu.

Kirjastolla on myös kotiseutukokoelma ja Merikarvia-lehden sidottuja vuosikertoja,  joita voi tutkia kirjaston tiloissa. Osaa kotiseutumateriaalista lainataan myös kotiin. Kirjastossa on maksuton wifi-asiakasverkko ja kopiointipalvelu. Yleisön käytössä on myös tietokoneita netin käyttämiseen. Tutkijan huoneessa oleva kone (ja skanneri) on  suojattu muulta yleisöltä yksityisyyden takaamiseksi mm. pankkiasioita hoidettaessa. Tutkijan huone on varattavissa erikseen kirjastovirkailijoilta.

Kaikki kirjaston palvelut ovat käytettävissä jo ensimmäisellä käynnillä, sillä kirjastokortin saa kirjastosta heti. Palvelemme myös Merikarvian vapaa-ajanasukkaita, joten olette tervetulleita käyttämään palvelujamme hankkimalla kirjastokortin.