Merikarvia-Siikaisten kansalaisopisto on toiminut kevätlukukaudella 2021 rajoitetusti alueellisten suosituksien ja kuntien päätöksien mukaisesti.

PÄIVITYS 19.2.2021
Merikarvia-Siikaisten kansalaisopiston aikuisten lähiopetus keskeytetään 20.2.2021 alkaen koko kevätlukukauden 2021 osalta. Aikuisten opetus jatkuu vain etäopetuksena.
Lasten ja nuorten lähiopetusta jatketaan rajoitetusti.
Tehty päätös perustuu Satakunnan ATTR:n 18.2.2021 antamiin suosituksiin.
Kurssimaksuista olemme yhteydessä opiskelijoihin, ja maksuja kerätään vain toteutuneiden tuntien osalta.
Ilmoittautumiset netin kautta osoitteessa: https://www.opistopalvelut.fi/merikarvia/index.asp
Päivitämme netissä olevaa kurssitarjotinta mahdollisimman pian uusien linjauksien mukaisiksi.

Ilmoittautuminen kursseille: Joillekin uusille kursseille vaaditaan ilmoittautuminen ennakkoon. Ne alkavat vain, mikäli tulijoita on tarpeeksi. Vähimmäisoppilasmäärät kurssien toteutumiseksi: – Merikarvian ja Siikaisten keskustan kurssit: 6,   kurssit kylillä sekä alle 10 tuntia kestävät lyhytkurssit: 5 sekä  kielikurssit 4 henkilöä. Joillekin uusille kursseille voi ilmoittautua myös netin kautta. Ilmoittautumiset puhelimitse ma-pe klo 9.00-15.30, p. 044 7246 325 tai 044 7246 333. Muutamille kursseille ilmoittaudutaan suoraan kurssin opettajalle. Syksyllä alkaneille kursseille ei tarvitse keväällä ilmoittautua, ellei sitä ole erikseen mainittu.

Tuntihinnoittelussa noudatetaan yhtenäisiä määräytymisperusteita: Ryhmäopetus 1,50 €, lapsille ja eläkeläisille suunnattu ryhmäopetus ja Siikaisten kudonta 1,20€  ja yksilöopetus  6€.  Joidenkin kurssien maksuja voidaan rehtorin tai lautakunnan päätöksellä muuttaa. Oppilaat maksavat lukukausikohtaisen kurssimaksun viimeistään toisella kokoontumiskerralla opettajalle. Osa kurssimaksuista laskutetaan, joten olisi hyvä hankkia aktiivikortti mahdollisimman pian syyskauden alettua. Opintomaksu mainitaan ohjelmassa jokaisen kurssin kohdalla erikseen. Uusille osallistujille ensimmäinen eli tutustumiskerta on maksuton, mutta toisen käynnin jälkeen peritään normaali kurssimaksu.  Jos opiskelija keskeyttää opiskelun, sitä ei palauteta.

Opintoseteli eläkeläisille ja erityisryhmille:
Joissakin kursseissa mainitaan opintomaksun kohdalla ”opintoseteli”Nämä senioreille ja erityisryhmille järjestetyt kurssit saavat valtion erityisrahoitusta ja ovat kohderyhmälleen maksuttomia, muut kurssin opiskelijat maksavat normaalin opistomaksun.

Kunto- ja virikesetelit käyvät maksuvälineinä: Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit, Tyky-kuntosetelit,  ePassi, Eazybreak  ja Edengren ja käyvät maksuvälineinä opiston kurssimaksuihin.

Aktiivikortin käyttö: Lukukausikohtainen aktiivikortti maksaa 65 € (Huom. käteismaksu!). Kortteja myydään Merikarvian kunnanvirastossa ja Siikaisten kirjastossa. Kevään 2021 aktiivikortti on voimassa lukukauden loppumiseen eli 18.4.2021 asti. Jos kurssimaksu on yli 45 €, peritään ylittävä osa opiskelijalta. Kortti ei kata materiaali- eikä muita erityiskustannuksia.

Opiston toimisto sijaitsee Merikarvian kunnanviraston toisessa kerroksessa (Kauppatie 40) ja on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9.00-15.30.
Palveluksessanne opistosihteeri Seija Väre, p. 044 7246 325 ja sivistysjohtaja, Jari Kosma, p. 044 7246 321

sähköpostit: etunimi.sukunimi@merikarvia.fi