Kansalaisopistomme toimii alueellisten suosituksien ja kuntien päätöksien mukaisesti.  Syyslukukausi 2022 alkaa 12.9.2022 ja kestää kymmenen viikkoa eli 27.11.2022 asti. Netin ohjelmasta löytyvät Ilmoittautumiset myös kesäkursseille. Käyt tutustumassa osoitteessa:

https://opistopalvelut.fi/merikarvia/index.php

Ilmoittautuminen kursseille: Joillekin uusille kursseille vaaditaan ilmoittautuminen ennakkoon. Ne alkavat vain, mikäli tulijoita on tarpeeksi. Vähimmäisoppilasmäärät kurssien toteutumiseksi: – Merikarvian ja Siikaisten keskustan kurssit: 6,   kurssit kylillä sekä alle 10 tuntia kestävät lyhytkurssit: 5 sekä  kielikurssit 4 henkilöä. Joillekin uusille kursseille voi ilmoittautua myös netin kautta. Ilmoittautumiset puhelimitse ma-pe klo 9.00-15.30, p. 044 7246 325 tai 044 7246 333. Muutamille kursseille ilmoittaudutaan kurssin opettajalle.  Kaikille jumppa- ja käsityökursseille voi ilmoittautua ensimmäisellä oppitunnilla.

Tuntihinnoittelussa noudatetaan yhtenäisiä määräytymisperusteita: Ryhmäopetus 1,50 €, lapsille ja eläkeläisille suunnattu ryhmäopetus ja Siikaisten kudonta 1,20€  ja yksilöopetus  6€.  Joidenkin kurssien maksuja voidaan rehtorin tai lautakunnan päätöksellä muuttaa. Oppilaat maksavat lukukausikohtaisen kurssimaksun viimeistään toisella kokoontumiskerralla opettajalle. Osa kurssimaksuista laskutetaan, joten olisi hyvä hankkia aktiivikortti mahdollisimman pian kauden alettua. Opintomaksu mainitaan ohjelmassa jokaisen kurssin kohdalla erikseen. Uusille osallistujille ensimmäinen eli tutustumiskerta on maksuton, mutta toisen käynnin jälkeen peritään normaali kurssimaksu.  Jos opiskelija keskeyttää opiskelun, sitä ei palauteta.

Opintoseteli eläkeläisille ja erityisryhmille:
Joissakin kursseissa mainitaan kurssin kohdalla ”opintoseteli”Nämä senioreille, maahanmuuttajille  ja erityisryhmille järjestetyt kurssit saavat valtion erityisrahoitusta ja ovat kohderyhmälleen maksuttomia, muut kurssin opiskelijat maksavat normaalin opistomaksun.

Kunto- ja virikesetelit käyvät maksuvälineinä: Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit, Tyky-kuntosetelit,  ePassi ja Eazybreak käyvät maksuvälineinä opiston kurssimaksuihin.

 Aktiivikortin käyttö: Lukukausikohtainen aktiivikortti maksaa 65 € (Huom. käteismaksu!). Kortteja myydään Merikarvian kunnanvirastossa ja Siikaisten kirjastossa.  Syksyn 2022 aktiivikortti on voimassa ajalla 12.9.-31.12.2022. Jos kurssimaksu on yli 45 €, peritään ylittävä osa opiskelijalta. Kortti ei kata materiaali- eikä muita erityiskustannuksia.

Opiston toimisto sijaitsee Merikarvian kunnanviraston ensimmäisessä kerroksessa (Kauppatie 40) ja on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9.00-15.30.
Palveluksessanne opistosihteeri Seija Väre, p. 044 7246 325 ja sivistysjohtaja Johanna Tupila, p. 044 7246 321.

sähköpostit: etunimi.sukunimi@merikarvia.fi