Kansalaisopistomme toimi kevätlukukaudella 2021 rajoitetusti alueellisten suosituksien ja kuntien päätöksien mukaisesti. Näin jatkamme, mutta uskomme, että syyslukukausi  pystytään pitämään suunnitellusti. Kurssit alkavoivat jo viikolla 36 eli 6.9.2021 ja lukukausi päättyy viikon 49 sunnuntaihin 12.12.2021.

Ilmoittautumiset netin kautta osoitteessa: https://opistopalvelut.fi/merikarvia/index.php

Ilmoittautuminen kursseille: Joillekin uusille kursseille vaaditaan ilmoittautuminen ennakkoon. Ne alkavat vain, mikäli tulijoita on tarpeeksi. Vähimmäisoppilasmäärät kurssien toteutumiseksi: – Merikarvian ja Siikaisten keskustan kurssit: 6,   kurssit kylillä sekä alle 10 tuntia kestävät lyhytkurssit: 5 sekä  kielikurssit 4 henkilöä. Joillekin uusille kursseille voi ilmoittautua myös netin kautta. Ilmoittautumiset puhelimitse ma-pe klo 9.00-15.30, p. 044 7246 325 tai 044 7246 333. Muutamille kursseille ilmoittaudutaan kurssin opettajalle.  Kaikille jumppa- ja käsityökursseille voi ilmoittautua ensimmäisellä oppitunnilla.

Tuntihinnoittelussa noudatetaan yhtenäisiä määräytymisperusteita: Ryhmäopetus 1,50 €, lapsille ja eläkeläisille suunnattu ryhmäopetus ja Siikaisten kudonta 1,20€  ja yksilöopetus  6€.  Joidenkin kurssien maksuja voidaan rehtorin tai lautakunnan päätöksellä muuttaa. Oppilaat maksavat lukukausikohtaisen kurssimaksun viimeistään toisella kokoontumiskerralla opettajalle. Osa kurssimaksuista laskutetaan, joten olisi hyvä hankkia aktiivikortti mahdollisimman pian syyskauden alettua. Opintomaksu mainitaan ohjelmassa jokaisen kurssin kohdalla erikseen. Uusille osallistujille ensimmäinen eli tutustumiskerta on maksuton, mutta toisen käynnin jälkeen peritään normaali kurssimaksu.  Jos opiskelija keskeyttää opiskelun, sitä ei palauteta.

Opintoseteli eläkeläisille ja erityisryhmille:
Joissakin kursseissa mainitaan opintomaksun kohdalla ”opintoseteli”Nämä senioreille ja erityisryhmille järjestetyt kurssit saavat valtion erityisrahoitusta ja ovat kohderyhmälleen maksuttomia, muut kurssin opiskelijat maksavat normaalin opistomaksun.

Kunto- ja virikesetelit käyvät maksuvälineinä: Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit, Tyky-kuntosetelit,  ePassi, Eazybreak  ja Edengren ja käyvät maksuvälineinä opiston kurssimaksuihin.

 Aktiivikortin käyttö: Lukukausikohtainen aktiivikortti maksaa 65 € (Huom. käteismaksu!). Kortteja myydään Merikarvian kunnanvirastossa ja Siikaisten kirjastossa.  Syksyn 2021 aktiivikortti on voimassa ajalla 6.9.-31.12.2021. Jos kurssimaksu on yli 45 €, peritään ylittävä osa opiskelijalta. Kortti ei kata materiaali- eikä muita erityiskustannuksia.

Opiston toimisto sijaitsee Merikarvian kunnanviraston toisessa kerroksessa (Kauppatie 40) ja on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9.00-15.30.
Palveluksessanne opistosihteeri Seija Väre, p. 044 7246 325 ja sivistysjohtaja Johanna Tupila, p. 044 7246 321

sähköpostit: etunimi.sukunimi@merikarvia.fi