Opiskeluinfo

Kansalaisopistomme toimii alueellisten suosituksien ja kuntien päätöksien mukaisesti.

Syyslukukausi 2022 alkaa 12.9.2022 ja kestää kymmenen viikkoa eli 27.11.2022 asti. Netin ohjelmasta löytyvät ilmoittautumiset myös kesäkursseille. Käy tutustumassa osoitteessa:

https://opistopalvelut.fi/merikarvia/index.php

Ilmoittautuminen kursseille:

Useimmille uusille kursseille vaaditaan ilmoittautuminen ennakkoon. Ne alkavat vain, mikäli tulijoita on tarpeeksi.

Vähimmäisoppilasmäärät kurssien toteutumiseksi:

  • Merikarvian ja Siikaisten keskustan kurssit: 6
  • kurssit kylillä sekä alle 10 tuntia kestävät lyhytkurssit: 5
  • kielikurssit 4 henkilöä.

Ilmoittautumiset puhelimitse ma-pe klo 9.00-15.30, p. 044 7246 325 tai 044 7246 333. Joillekin uusille kursseille voi ilmoittautua myös netin kautta. Muutamille kursseille ilmoittaudutaan kurssin opettajalle. Useimmille jumppa- ja käsityökursseille voi ilmoittautua ensimmäisellä oppitunnilla (ei koske lyhytkursseja).

Tuntihinnoittelussa noudatetaan yhtenäisiä määräytymisperusteita: Ryhmäopetus 1,50 €, lapsille ja eläkeläisille suunnattu ryhmäopetus ja Siikaisten kudonta 1,20€  ja yksilöopetus 6€. Joidenkin kurssien maksuja voidaan rehtorin tai lautakunnan päätöksellä muuttaa. Oppilaat maksavat lukukausikohtaisen kurssimaksun viimeistään toisella kokoontumiskerralla opettajalle. Osa kurssimaksuista laskutetaan, joten olisi hyvä hankkia aktiivikortti mahdollisimman pian kauden alettua. Opintomaksu mainitaan ohjelmassa jokaisen kurssin kohdalla erikseen. Uusille osallistujille ensimmäinen eli tutustumiskerta on maksuton, mutta toisen käynnin jälkeen peritään normaali kurssimaksu. Jos opiskelija keskeyttää opiskelun, maksua ei palauteta.

Opintoseteli 

Suomen kielen kursseissa mainitaan kurssin kohdalla ”opintoseteli”Nämä maahanmuuttajille järjestetyt kurssit saavat valtion erityisrahoitusta ja ovat kohderyhmälleen maksuttomia. Myöskin Kiilarinteellä ja Metsätähdessä järjestettävät muistikamarit kuuluvat opintosetelin piiriin.

Kunto- ja virikesetelit käyvät maksuvälineinä: Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit, Tyky-kuntosetelit,  ePassi ja Eazybreak käyvät maksuvälineinä opiston kurssimaksuihin.

Aktiivikortin käyttö:

Lukukausikohtainen aktiivikortti maksaa 65 € (Huom. käteismaksu!). Kortteja myydään 15.8. alkaen Merikarvian kunnanvirastossa ja Siikaisten kirjastossa. Syksyn 2022 aktiivikortti on voimassa ajalla 12.9.-31.12.2022. Jos kurssimaksu on yli 45 €, peritään ylittävä osa opiskelijalta. Kortti ei kata materiaali- eikä muita erityiskustannuksia.

Opiston toimisto sijaitsee Merikarvian kunnanviraston ensimmäisessä kerroksessa (Kauppatie 40) ja on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9.00-15.30.

Seija Väre

Opisto- ja matkailusihteeri

Puhelin

044 7246 325

Sähköposti

seija.vare@merikarvia.fi

Johanna Tupila

Sivistysjohtaja

Puhelin

044 7246 321

Sähköposti

johanna.tupila@merikarvia.fi