Sosiaali- ja perhepalvelut

Sosiaalityön tarkoituksena on edistää kuntalaisten hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja sosiaalista turvallisuutta. Aikuisten hyvinvointipalveluihin liittyy neuvonta, ohjaus, tuki ja apua sosiaalisten sekä taloudellisten ongelmien selvittämisessä.

Lastensuojelu-, sosiaali- ja kriisipäivystys
Satakunnan sosiaalipäivystys on aina auki.
Puhelin 02 623 4380

Pyydä apua – Pohjois-Satakunta – www.hyvis.fi Tämä palvelu on tarkoitettu lapsille, nuorille ja lapsiperheiden vanhemmille.

Kysymyksesi voi olla mikä tahansa. Se voi liittyä omaan tilanteeseesi tai joku perheestäsi, ystävistäsi tai muista läheisistäsi voi tarvita apua tai tukea.

Aikuissosiaalityö tarjoaa tukea erilaisissa pulmallisissa tilanteissa, kuten pitkittyneessä työttömyydessä, taloudellisissa vaikeuksissa, päihde-, mielenterveys- ja asumisongelmissa sekä tarjoaa tukea yleisistä arjen asioista selviytymiseen.

Aikuissosiaalityön päivystysasioissa voi soittaa sosiaalipäivystykseen, josta vastataan virka-aikana.

Aikuissosiaalityön infopuhelin puh. 044 701 6202
Avoinna ma-pe klo 9-12.

Lapsiperheiden palvelut

Huolehdimme lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ylläpitämisestä ja kehittämisestä yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa. Perheille kohdennetut palvelut tukevat vanhempia tai muita huoltajia lasten hyvinvoinnin ja kasvatuksen turvaamisessa.

Lastenneuvolassa seurataan lapsen kasvua ja kehitystä sekä keskustellaan perheen terveyteen, hyvinvointiin ja vanhemmuuteen liittyvistä asioista.

Kasvatus- ja perheneuvonnassa työskentelee psykologeja ja perheneuvojia. Alkuarviossa keskustellaan, minkälainen tilanne ja tuen tarve juuri teidän perheellänne on. Yhdessä suunnitellaan ja toteutetaan tilanteeseen sopivat palvelut.

Neuvolan yhteystiedot:

Terveydenhoitaja Johanna Koskinen puh. 044 701 3672.
Terveydenhoitaja Rosanna Lönnberg puh. 044 701 4506

Terveyskeskuksen käyntiosoite:
Antintie 52
29900 Merikarvia
02 621 5000

Eskarilaisten 6-vuotistarkastukset Norkoolin päiväkodissa
Käyntiosoite:
Antintie 6
29900 Merikarvia
Terveydenhoitaja Tuula Lehtisaari, puh. 044 701 4509

Kasvatus- ja perheneuvonnan yhteystiedot:

Puhelinneuvonta ja ajanvaraus arkisin 8.00–10.30 numerossa 044 701 6160

Perhesosiaalityö

Perhesosiaalityössä tehdään palvelutarpeen arviointityö. Palvelutarpeen arviointi tehdään hakemusten ja ilmoitusten perusteella. Arvioinnin jälkeen voidaan aloittaa sosiaalihuollon mukainen asiakkuus tai selvitys voidaan päättää. Palvelutarpeen arvioinnissa arvioidaan myös lastensuojelun mahdollinen tarve ja aloitetaan tarvittaessa lastensuojelun asiakkuus.

Perhesosiaalipalveluista on mahdollista myöntää esim. lapsiperheiden tilapäistä kotipalveluseteliä, tukihenkilöitä, tukiperheitä, perhetyötä, sosiaaliohjausta ja sosiaalityötä. Palvelutarpeen arviointi sisältää myös neuvontaa ja tukea. Lapsiperheiden harkinnanvarainen taloudellinen tuki kuuluu myös perhesosiaalipalveluihin.

Perhesosiaalityön työntekijät tavoittaa puhelinaikana maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 9.00-10.00 Porin kaupungin puhelinvaihteen (puh. 02 621 1100) kautta.

Lisätietoja: