Jätehuolto

Merikarvian kunta on mukana seudullisessa jätehuoltoyhtiö Keräämössä. Keräämö on Porin, Ulvilan, Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan, Merikarvian, Pomarkun ja Siikaisten yhdessä omistama kunnallinen jätehuoltoyhtiö. Yhtiö aloitti toimintansa 1.4.2023. Keräämö järjestää kunnan vastuulla olevat jätehuollon palvelut näissä kunnissa 120 000 asukkaalle. Palveluihin kuuluvat mm. hyötyjätteiden kuljetusten järjestäminen loppuvuodesta 2023, lajitteluasemat, kierrätyspisteet, vaarallisen jätteen vastaanotto ja jäteneuvonta. Haluamme auttaa asukkaitamme näkemään kierrätyksen helppouden ja ymmärtämään asian tärkeyden. Kunnan kaatopaikkana toimii Hangassuon jätekeskus Porissa (osoite Raumantie 980).

Asiakaspalvelu ja neuvonta

Kaikki jätteisiin ja lajitteluun liittyvä neuvonta ja opastus www.keraamo.fi
Sähköpostitse neuvonta@keraamo.fi ja puh. 044 701 2500
Keräämö sosiaalisessa mediassa: Facebook, Instagram, LinkedIn

Laskutus

Vuosittain perittävällä kiinteistökohtaisella ekomaksulla katetaan kotitalouksien vaarallisten jätteiden vastaanotto- ja käsittelykulut, sekä hyötyjätepisteiden hoito- ja ylläpitokustannukset.

Ekomaksujen laskutus, muutokset ja kysymykset ekolaskuista p. 044 701 2535, laskutus@keraamo.fi

Vaarallisten jätteiden vastaanotto

Vaarallisten jätteiden vastaanottojen kuntakohtaiset aikataulut löytyvät Keräämön nettisivuilta: https://keraamo.fi/palvelupisteet/vaarallisten-jatteiden-vastaanottopaikat/

Kierrätyspisteet

Keräämö huolehtii alueen kierrätyspisteiden toimivuudesta (ei koske RINKI-ekopisteitä), ilmoitukset huoltotarpeista puh. 044 701 2500

Kompostointi-ilmoitus

Kompostointi-ilmoitus tulee tehdä Porin seudun jätehuoltojaostolle,
https://www.pori.fi/asuminen-ja-ymparisto/jatehuoltoviranomainen/lomakkeet/

jatehuoltojaosto@pori.fi, p.044 701 1473 tai p.044 701 3332

Jätteiden vastaanotto jätevedenpuhdistamolla

Jätevedenpuhdistamolla (osoite Satamatie 27), otetaan kotitalouksilta maksutta vastaan:

 • vaarallisia jätteitä
 • metalliromua
 • sähkölaiteromua (SER)
 • painekyllästetty puu (pienet erät)
 • ikkunalasia ja ikkunaelementtejä (ei pokia/karmeja).
 • muovipakkaukset

Vastaanotto on avoinna keskiviikkoisin klo 9-12, sekä joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 10-12. Mikäli kuukauden ensimmäinen lauantai on pyhäpäivä, vastaanotto siirtyy seuraavaan lauantaihin.

Kaikki jätteet, joita ei oteta vastaan jätevedenpuhdistamolla, on toimitettava Hangassuon jätekeskukseen. Jos tarvitset kuljetusapua, ota yhteyttä paikalliseen jätehuoltoyritykseen.

Huomioitavaa:

 • Energiajätteen vastaanotto jätevedenpuhdistamolla on loppunut.
 • Puhdistamolla ei vastaanoteta rakennusjätteitä, lavuaareja tai vessanpönttöjä.
 • Sekä kuivunut että juokseva maali ovat vaarallista jätettä. Puhtaaksi sudittu maalipurkki kuuluu, materiaalista riippuen, joko metalliromuun tai sekajätteeseen.
 • Pensselit ja sudit kuuluvat sekajätteeseen.
 • Sähkölaitteisiin vastaanotetaan lampuista vain loisteputket, energiansäästölamput ja led-lamput. Hehkulamput ja halogeenilamput kuuluvat sekajätteeseen.

Keräystempaukset

Jätevedenpuhdistamolla järjestetään keväisin kotitalouksien vaarallisten jätteiden ja SER-romun keräystempaus. Tempauksen ajankohta ilmoitetaan Merikarvia-lehdessä ja kunnan nettisivujen tapahtumakalenterissa.

Muovipakkausten keräys

Muovipakkausten keräysastia sijaitsee S-marketin takana Rinki-ekopisteessä. (osoite: Kauppatie 51). Ekopisteelle voi viedä myös kartonki- ja lasipakkauksia, pienmetallia, paperia ja vaatteita.

Risut ja oksat

Risuja, oksia ja haravointijätettä voi vapaasti viedä Tuulikinmäellä sijaitsevalle vastaanottopaikalle, käynti Kauppatie 5 tai Satamatie 2.

Kiinteistöjen jätehuolto

Kaikkien kiinteistöjen pitää liittyä järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Kuljetussopimus tehdään itse jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Jätteenkuljetusyrityksiä Merikarvialla:

 • Lassila & Tikanoja Oy, puh. 010 636 6032
 • Jaakko Grönlund (sakokaivotyhjennykset), puh. 050 339 9320
 • Veikko Lehti Oy, puh. 02 631 6100
 • Pentti Malmi Oy (vaihtolavat), puh. 040 067 3846
 • Jussi Roström, p. 0400 225 214

Tietoa lajittelusta ja kierrätyksestä

Kunnan kaatopaikka

Hangassuon jätekeskus, Raumantie 980, 29100 LuviaKatso kartalla

Jätevedenpuhdistamo

Satamatie 27, 29900 MerikarviaKatso kartalla

Kotitalouksien vaarallisia jätteitä, sähkölaite- ja metalliromua, muovipakkauksia, painekyllästettyä puuta (max. 1kuutio) sekä ikkunalasia (ilman pokia) otetaan maksutta vastaan jätevedenpuhdistamolla. Keskiviikkoisin klo 9 – 12 sekä jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 10 – 12. Jos ko. lauantai on pyhäpäivä, siirtyy vastaanotto seuraavaan lauantaihin.

Risuja, oksia ja haravointijätettä voi veloituksetta viedä Tuulikinmäelle merkityille paikoille. Se sijaitsee Kauppatien ja Satamatien kulmassa olevalla alueella, minne on viitoitus Kauppatieltä.

S-marketin pihassa (Kauppatie 51) on Rinki-ekopiste. Siellä on astiat: kartonki-, lasi- ja muovipakkauksille, paperille, pienmetallille sekä UFF:n laatikko, mihin voit laittaa puhtaita ja ehjiä tekstiilejä.

Lisäohjeita kierrätykseen, lajitteluun ja jätehuollon järjestämiseen löytyy: keraamo.fi tai p. 044 701 2500.