Kehitysvammapalvelut

Asumispalvelut ja Merikarvian työkeskus

Merihelmi  

Merihelmi on pienryhmäkoti, joka on perustettu toukokuussa 2020. Merihelmessä on kaksi solua eli osaa, joiden nimet ovat Tyyrpuuri ja Paapuuri. Kummassakin solussa on neljä asuntoa, yhteinen oleskelutila ja keittomahdollisuus. Merihelmi sijaitsee aivan Merikarvian keskustassa lähellä palveluita.

kts. Merihelmi – Satakunnan hyvinvointialue

Wassan asuntola

Tarjoaa Merikarvian keskustassa vakituista, turvallista, tuettua asumista erityistä tukea tarvitseville vammaispalveluiden asiakkaille. Wassan asuntolassa on kuusi yksiötä asukkaille sekä yhteiset keittiö ja oleskelutilat.

Asukkaat huolehtivat itsenäisesti, mutta tuetusti arkeensa liittyvät asiat ja tekevät omaan elämäänsä liittyviä päätöksiä itse. Paikalla on koulutettua henkilökuntaa tukena ja apuna. Henkilökunta on paikalla klo 7-21 ja viikonloppuisin 8-18.

kts. Wassan asuntola – Satakunnan hyvinvointialue

Merikarvian työkeskus tarjoaa mahdollisuuden kehitysvammaisille ja muille osatyökykyisille työ- ja viriketoiminnan tekemiseen. Alihankintatöitä ovat mm. erilaiset kokoonpano- ja pakkaustyöt. Toiminta tukee fyysisistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä. Työkeskuksessa leivotaan, askarrellaan, lenkkeillään, käydään uimassa ja kuntosalilla sekä tehdään opinto- ja virkistysmatkoja. Henkilökunta on sama kuin Wassan asuntolassa.

Käyntiosoite: Oloneuvoksentie 4 A,  Merikarvia
Työkeskuksen vastaava ohjaaja: Päivi Lehtisaari, puh.  044 701 4125 sähköposti: paivi.lehtisaari@sata.fi

Työkeskus henkilökunta, puh. 044 701 4532 sähköposti: tyke.merikarvia@sata.fi
Wassan asuntolan henkilökunta, puh. 044 701 4122 sähköposti: asuntola.wassa@sata.fi

Wassan asuntolan ja Merihelmen vastaava ohjaaja: Mira Salonen puh. 044 701 2662

Avotyötoiminta

Avotyötoiminta on työpaikalle ”mittatilauksena” järjestettyä päiväaikaista toimintaa. Työ on räätälöity tekijälle ja työnantajalle sopivaksi. Avotyö ei ole työsuhteista palkkatyötä vaan kuntoutustavoitteista asiakassuhteeseen perustuvaa päiväaikaista toimintaa.

Avotyöntekijä saa: työosuusrahan 12€/päivä, avotyöpaikan ja räätälöidyt työtehtävät, sisältöä arkeen, työvalmentajan palvelut, tuen ja ohjauksen työtehtäviin, matkat avotyöpaikalle, vakuutuksen työmatkoille ja työpäivän ajaksi.

Työvalmentaja

Tuetussa työssä työvalmentaja auttaa etsimään asiakkaalle sopivan työpaikan ja asiakkaalle räätälöidään taloudellinen tuki ja muut työllistymistä tukevat  palvelut. Tuettu työ on siis työsuhde, jossa työvalmentaja on sekä työntekijän, että työnantajan tukena. Työnantajaa työvalmentaja tukee esim. sopivan työntekijän etsimisessä, työtehtävien räätälöinnissä, työntekijän perehdytyksessä sekä tukien hakemisessa. Työhönvalmennuksen määrä ja laatu räätälöidään tapauskohtaisesti.

Aittamäki Auli puh. 044 701 6275, auli.aittamaki@sata.fi (ensisijaisesti Merikarvian alueella)
Nurmikko Emilia puh. 044 701 6279