Näin pyydät, löydät ja annat apua turvallisesti ja helposti Merikarvialla

Commu on suomalainen vertaisauttamisen sovellus, jonka avulla tehdään toisten auttamisesta ja tukemisesta helppoa ja vaivatonta. Merikarvia rakentaa yhteistyössä Commun kanssa Merikarviasta maailman parasta paikkaa asua. Commu-palvelusta voit esimerkiksi löytää lenkkiseuraa, juttukaveria, auttavia käsiä talkoisiin, varakodin lemmikille. Voit myös tarjoutua auttamaan, esimerkiksi tarjoamalla kimppakyytiä, vertaistukea, auttavaa kättä pihahommiin.

Merikarvian kunta olemme me – sinä ja minä. Siksi Commu on loistava mahdollisuus meille kaikille avun tarjoamiseen ja jakamiseen. Tulevaisuus ei tapahdu – se tehdään – yhdessä! Katso ohjeet alta ja tule mukaan tekemään parempaa tulevaisuutta!

Näin pääset alkuun Commun kanssa

  1. Lataa Commu puhelimeesi sovelluskaupastasi eli App Storesta tai Google Play -kaupasta. Jos haluat käyttää Commua tietokoneella tai iPadilla, liity mukaan tästä linkistä.
  2. Luo maksuton tili sähköpostillasi.
  3. Olet valmis auttamaan ja pyytämään apua! Luo Commuun oma ilmoituksesi, jossa annat tai pyydät apua. Jos et luo ilmoitusta, kukaan ei löydä sinua Commusta.
  4. Vinkki: voit myös vahvistaa henkilöllisyytesi Commussa pankkitunnistautumisella tai mobiilivarmenteella. Näin naapurisi tietävät että olet oikea ja luotettava henkilö. Voit myös tarkistaa muiden henkilöiden profiilit.

Katso asukkaiden ja yhdistysten tekemiä ilmoituksia Merikarvialla

Miten Commu toimii? Katso video!

Jos haluat pyytää tai antaa apua naapureillesi tai muiden kuntalaisten kanssa, Commussa voit tehdä sen helposti ja turvallisesti. Anna ja pyydä apua, juttele ja kuuntele, talkoile ja touhua. Katso video, lataa Commu ja luo oma auttamisen ilmoituksesi tänään!

Tiesitkö, että myös järjestöt voivat ilmoittaa toiminnastaan Commussa!

Lue lisää ja avataan teidänkin järjestölle tili.

Kuka on rakentanut Commun?

Commun taustalla on tiimi tamperelaisia nuoria yrittäjiä. Karoliina Kauhanen, Sami Ekmark ja Ronnie Nygren perustivat Commun vuoden 2021 loppupuolella, koska halusivat tehdä avun pyytämisestä ja antamisesta helpompaa. Commun tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä ja syrjäytymistä, sekä lisätä yhteisöllisyyttä ja arjessa pärjäämistä. Commun sovelluksen voi ladata maksutta ja sen käyttäminen on helppoa.

Koko Commun tiimi toivottaa mukavia hetkiä auttamisen parissa! Mikäli sinulla herää kysyttävää tai haluat antaa kehitysehdotuksia, laita viestiä sami@commuapp.fi tai soittele Samille 044 377 4707.

Tule mukaan rakentamaan yhteisöllisempää Merikarviaa ja lataa Commu!