Koronarokotusten ajanvaraukseen uusi puhelinnumero

Koronarokotusten ajanvarauksia varten Porin perusturvan alueella otetaan käyttöön oma puhelinnumero. Numero on 02 623 4360 ja se palvelee keskiviikosta 24.2. alkaen arkipäivisin klo 12-16.

Koronarokotusten ajanvaraus on ollut toistaiseksi hyvin ruuhkautunut. Tämän vuoksi uuteen puhelinnumeroon rekrytoidaan aiempaa enemmän ajanvaraajia. Ruuhkahuippuina tarvitaan noin 15 henkilöä vastaamaan koronarokotuspuhelimeen.

Porin perusturvan rokotussivusto on avattu osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset ja sieltä löytyy jatkossa ajankohtaista tietoa rokotuksiin liittyen. Sivustolle päivitetään aina vuorossa oleva rokotettava ryhmä, ja sieltä voi seurata myös rokotusmäärien kasvua.

Rokotusneuvonta

Rokotusneuvontapuhelin palvelee edelleen numerossa 02 623 4333. Tämä puhelinnumero on vain rokotteista ja rokotuksista liittyviä tiedusteluja varten. Tästä puhelinnumerosta ei tehdä ajanvarauksia.

Rokotetoimitusten varmuudessa haasteita

Koronarokotetoimituksissa on ollut huomattavaa epävarmuutta ja rokotemäärät vaihtelevat jatkuvasti lyhyillä varoitusajoilla. Tällä viikolla haasteita on aiheuttanut sote-keskus Cottonin rokotetoimitukset viikolle 9, jotka jouduttiin järjestelemään yllättäen uudelleen. Rokotteet on saatu toistaiseksi kuitenkin järjesteltyä kaikille ajan varanneille. Koronarokotukset on aloitettu onnistuneesti ja turvallisesti kaikilla kolmella Porin rokotuspisteellä. Ensi viikolla rokotukset laajenevat myös Merikarvialle ja viikolla 10 Laviaan.

Muutoksia kuntouttavaan päivätoimintaan

Kuntouttava päivätoiminta Porin perusturvassa jatkuu pienissä ryhmissä iäkkäiden, vammaisten ja työhön kuntouttamisen palveluissa koronaan liittyviä turvaohjeita noudattaen. Lisäksi kuntoutuspalveluiden ryhmätoiminta jatkaa myös voimassa olevia turvaohjeita noudattaen. Ryhmien maksimikoko on kymmenen henkilöä. Kiristyneistä suosituksista johtuen kaikki kerhonomainen toiminta keskeytetään. Koronatilannetta seurataan ja muutoksia tehdään tarvittaessa.

Lisätietoja antavat:

Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590

Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243

Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744

Mari Levonen, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja, puh. 044 701 6102

Pirjo Rehula, vanhuspalveluiden johtaja, puh. 044 701 4463