Perusturvan ajanvarauspuhelin on tukkeutunut

Ajanvarauspuhelimen lisäksi koronaneuvontapuhelin on pahasti ruuhkautunut. Ajanvaraus ja koronaneuvontapuhelimeen soittajia pyydetään muistamaan, että tulee jättää vain yksi takaisinsoittopyyntö yhdestä puhelinnumerosta. Ylimääräiset soitot eivät nopeuta ajan saamista vaan ruuhkauttavat palvelua entisestään. Takaisinsoittopalvelu on käytössä toistaiseksi arkisin klo 8-11, jotta kaikki soitot ehditään iltapäivän aikana hoitamaan.

Omaolo-asiointipalvelun kautta voi helposti testata tarvitseeko koronatestausta ja tarvittaessa ajan saa myös sitä kautta. Omaolon kautta oirearvion tekemällä terveysaseman hoitaja ottaa asiakkaaseen yhteyttä kahden tunnin sisällä ja varaa tarvittaessa vastaanottokäynnin. Palvelu löytyy osoitteesta: www.omaolo.fi

Koronaneuvontapuhelinta ja näytteenottoa työllistävät erityisesti matkustajat ja syysflunssaa sairastavat. Myös koronanäytteenotto ja infektiovastaanotto ovat näistä syistä ylityöllistettyjä.

Perusturva muistuttaa, että valtakunnallinen ja paikallinen ohje on, että kahdesti rokotettuja ei testata kuin poikkeustapauksessa, esimerkiksi vain merkittävän altistuksen yhteydessä tai mikäli kysymyksessä on sote-alan työntekijä.

Henkilökunnan riittämättömyys johtuu samaan aikaan pyörivistä koronarokotuksista, lisääntyneistä näytteenotoista ja muiden kuin koronapotilaiden lisääntyneistä yhteydenottomääristä kesän jälkeen. Ruuhkautumisia puretaan siirtämällä henkilökuntaa sisäisesti etulinjaan, jotta akuuttitilanne saadaan purettua.

Perusturvassa voidaan edellä mainituista syistä lähiaikoina hoitaa vain akuutit vastaanottoajat. Kiireettömiä hoitaja-aikoja joudutaan perumaan ja siirtämään.

Tilanteen ennustetaan jatkuvan vielä useiden päivien ajan.

Lisätietoja antaa:

Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243

Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, puh. 044 701 8053

Minna Sipola, osastonhoitaja, puh. 044 701 3726

Tämä viesti on lähetetty Porin kaupungin toimittaja- ja sidosryhmäjakelulla. Tietosuojaselosteen löydät verkkosivuiltamme.