EU:n koronatodistus on saatavilla Omakannassa – puuttuvan todistuksen korjaukseen käytössä sähköinen lomake perusturvan alueella

EU:n koronatodistukset ovat saatavilla Omakannassa. Todistuksen saa saadusta koronarokotuksesta, viimeisimmän koronavirustestin tuloksesta tai sairastetusta COVID19-virusinfektiosta. EU:n koronatodistus sisältää tiedot henkilön saamista koronarokotuksista, kuten rokotevalmisteen nimi, viimeisimmän rokotteen antopäivä ja saatujen rokoteannosten määrä. Omakannassa kansallinen rokotustodistus vaihtuu EU:n rokotustodistukseen automaattisesti. Todistuksen saa jo ensimmäisestä rokotuskerrasta ja sen voi esittää mobiililaitteelta tai tulostaa paperille. Maksuttomassa todistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Todistuksen saa vain, jos molemmat rokotukset on annettu Suomessa.

Todistuksen saa noudattamalla seuraavia ohjeita:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Vasemman reunan valikosta löytyy kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa rokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä.

Koronatodistusten muodostumisessa on ollut ongelmia. Suurin osa ongelmista on saatu ratkaistua, mutta joidenkin todistukset eivät korjauksistakaan huolimatta ole vielä tulleet näkyviin. Mikäli todistuksesi ei näy Omakannassa, tee ensisijaisesti sähköinen virheilmoitus osoitteessa:

pori.fi -> sosiaali ja terveys -> e-asioinnin linkit

Todistuksia korjataan myös automaattisesti, ilman käyttäjän tekemää ilmoitusta. Mikäli henkilöllä ei ole erityistä kiirettä saada todistusta, voi rauhassa odottaa korjaantumista. Erityinen tarve on esimerkiksi lähestyvä matka. Matkaa suunnitellessa kannattaa varmistaa koronatodistuksen näkyminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja mahdollisessa virhetilanteessa tehdä ilmoitus ensi tilassa, edellä mainitulla lomakkeella.

Jos sähköisen lomakkeen täyttäminen ei ole mahdollista, ole yhteydessä Porin yhteistoiminta-alueen koronarokotusten ajanvarausnumeroon p. 02 623 4360 (arkipäivisin klo 8-16). Mikäli et pysty itse tulostamaan koronatodistusta, niin voit olla myös tässä tilanteessa yhteydessä koronarokotusten ajanvarausnumeroon. 

Lisätietoja antaa:

Ilkka Manninen, controller, puh. 044 701 3440

Anna-Maija Heikkilä, osastonhoitaja, koronarokotusten ajanvaraus, koronarokotukset, puh. 044 701 0385