Porin perusturvan sairaalapalveluiden maskisuositus, vierailukäytännöt ja vierailuajat

THL on julkaissut uuden maskisuosituksen 30.9.2021. Satakunnassa ATTR suosittelee kuitenkin edelleen laajaa maskinkäyttöä epidemiologiseen tilanteeseen perustuen. THL suosittelee, että maskia käytetään edelleen etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.  THL suosittelee, että erityisesti ne, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, huomioivat maskisuosituksen. Suositus on suunnattu 12 vuotta täyttäneille.

 

Suositus ei koske terveyden- ja sosiaalihuollon, opetuksen tai varhaiskasvatuksen toimialoja eikä työyhteisöjä, joita varten on erilliset suositukset. Näin ollen sairaalassa, terveyskeskuksessa tai ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa vierailtaessa tai työskenneltäessä on edelleen voimassa vahva maskisuositus kaikkien turvaksi.

 

Viikonlopun vierailuaika sairaalapalvelujen osastoilla Porin Maantiekadulla, Ulvilassa ja Noormarkussa on jatkossa klo 12–16, arkisin vierailuaika on klo 12-19. Oireettomat läheiset voivat vierailla rajoitetusti tapaamassa sairaalahoidossa olevia potilaita. Potilaan luona voi olla korkeintaan kaksi vierailijaa kerrallaan. Vierailijan tulee noudattaa hänelle annettuja ohjeita ja käyttää maskia. Vierailijan nimi ja asuinpaikkakunta kirjataan ylös.