Koronarajoitukset jatkuvat 28. tammikuuta asti – lasten ja nuorten harrastukset taas auki

Lounais-Suomen Aluehallintoviraston (AVI) 29. joulukuuta tekemän päätöksen mukaan laajat koronarajoitukset jatkuvat Merikarvialla.  Uuden määräyksen mukaan alaikäisten (2004 tai sen jälkeen syntyneet) lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta voi kuitenkin taas jatkua 1. tammikuuta alkaen.

Tartuntatautilain pykäliin 58 ja 58 g perustuva tuore AVIn päätös on jatkoa aiemmille rajoituksille, joiden perusteella yleisötilaisuudet on kielletty ja kunnan palveluita on suljettu. Aiempi päätös on voimassa 31. joulukuuta asti ja uusi päätös astuu voimaan 1. tammikuuta 2022 alkaen. Lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta voi jatkua siis ensi vuoden ensimmäisenä päivänä. Uudenvuoden vieton ajan kunnan tilat ovat kiinni viikonloppuna, joten vuorot alkavat jälleen maanantaina 3. tammikuuta.

Myös ammattiurheiluksi luokiteltava toiminta saa jatkua. Aikuisten harrastustoimintaa sisätiloissa ei voi toteuttaa. Ammattiurheiluksi AVI luokittelee pääasiassa toiminnan, joka on sarjalisenssisopimukseen tai Olympiakomitean urheilijasopimukseen perustuvaa ammattiurheilua, tai A-maajoukkuetoimintaa ilman yleisön läsnäoloa. Koko määritelmä on nähtävissä täällä.

Alaikäisten ja suomen kieltä opiskelevien aikuisten opetus kansalaisopistolla alkaa normaalisti 10.1.2022 alkavalla viikolla ja muut kurssit alkavat 17.1.2022 alkaen. Kirjasto on edelleen auki ja nuorisotila avautuu suunnitellusti vuoden alussa.

Yleisötilaisuudet on edelleen kielletty riippumatta osallistujamääristä. Määräyksiä ei myöskään voi kiertää koronapassilla. Lakisääteiset palvelut kuten kirjasto sekä nuorisotilat voivat edelleen olla auki. Yleisötapahtumia näissäkään tiloissa ei kuitenkaan saa järjestää osallistujamäärästä huolimatta.

Sari Hatanpää – sari.hatanpaa@merikarvia.fi – puh. 044 7246 301