Porin tianoon tilkkuflikat tuovat Kesä ja meri -näyttelyn Galleria Vanha Savuun

Galleria Vanha Savun kesän toisena päänäyttelynä nähdään Porin tianoon tilkkuflikkojen Kesä ja meri -näyttely. Kaikille avoimia avajaisia vietetään 12.7. klo 18. Avajaisissa Porin tianoon tilkkuflikkojen jäsenet tulevat kertomaan toiminnastaan ja töistään.

Porin tianoon tilkkuflikkojen näyttelyssä on kesäisiä ja merellisisä tekstiilitöitä, jotka on toteutettu perinteisin ja modernein tavoin.

Porin tianoon tilkkuflikat on Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:hyn kuuluva kilta. Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry on valtakunnallinen, suomalaisten tilkkutyön harrastajien yhdistys. Sen tavoitteena on lisätä tilkkutöiden tunnettavuutta ja harrastamista. Porin tianoon tilkkuflikat on 25 vuotta sitten perustettu tilkkukilta, joka alkuaan koostui noin kymmenestä jäsenestä. Jäsenmäärä on vaihdellut vuosien aikana ja tällä hetkellä kiltaan kuuluu viisi aktiivisesti toimivaa jäsentä, joista kaksi on perustajajäseniä.

Tilkkutyötekniikoin valmistetaan tilkkupeittoja ja muita käyttötarvikkeita, sekä taidetekstiilejä. Tilkkutöitä tehdään joko täysin uusista tilkkutyökankaista tai kierrätysmateriaaleista tai yhdistellen, kukin mieltymystensä mukaan ja käyttötarkoituksen perusteella. Kankaita myös värjätään ja kuvioidaan eri tekniikoin.

Näyttely on avoinna 12.7.-14.8. 2022. ti-su 11-17.

Galleria Vanha Savu
Varvintie 13, Merikarvia
044 7246 310