Merikarvian kunnan koronatiedote 30.4.2021

Koronatilanne menossa hyvään suuntaan – rajoituksia puretaan asteittain

Korona-viruksen leviäminen estetään tehokkaimmin hyvällä käsihygienialla, oikealla yskimistekniikalla, turvaväleillä, kontakteja vähentämällä ja turvavälit muistamalla.

Kunnan tiloissa käytetään kasvomaskia.  Kehotus koskee henkilökuntaa, huoltajia, saattajia ja muita ulkopuolisia aikuisia (yli 15-vuotiaita).  Maskit ovat käytössä nyt myös kuudesluokkalaisilla, yläkoulussa ja lukion oppilailla.  Koulukuljetuksen aikana kaikilla kuljetettavilla ja kuljettajalla on maski käytössä.

Kunta suosittelee maskin käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa, esimerkiksi kaupoissa, ostoskeskuksissa, pukuhuoneissa, samoin sosiaali- tai terveyspalveluissa asioidessa. Kasvomaskia tulee käyttää joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja kun saapuu riskialueelta. Merikarvian kunta jakaa sosiaalisin perustein maskeja Merikarvian terveysasemalla arkisin klo 8.00 – 12.00.

Varhaiskasvatus, peruskoulu ja lukio 

Varhaiskasvatus ja esiopetus jatkuu päiväkodilla. Peruskoulu ja lukio jatkuvat lähiopetuksena.  Kevätretket toteutetaan tänä vuonna päiväretkinä lähialueille esim. luontokohteisiin.

Ylioppilasjuhlat ja yläkoulun kevätjuhlat toteutuvat 5.6.2021 porrastetusti  ja osallistujamäärää rajaten. Asiasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. Ahlströmin alakoulun kevätjuhla pidetään tänä vuonna verkossa. Varhaiskasvatuksen kevätjuhlat pidetään omissa ryhmissä ja vanhemmat voivat osallistua tallenteiden kautta.

Kansalaisopisto ja kirjasto

Kansalaisopistotoiminta on päättynyt tämän kevään osalta. Kirjasto on avoinna normaalisti, mutta suosittelemme nopeata asiointia (enintään 15 min).

Liikunta- ja harrasteet

Harrastustoiminta jatkuu 12-vuotiaille ja nuoremmille. 13-20-vuotiaiden harrastustoiminta sallitaan. Vapaa-aikakeskus Rysä avoinna osittain. Koululais- sekä päiväkotiryhmät pääsevät käyttämään tiloja normaalisti. Ulkoliikuntaa suosittelemme edelleen kaikille. Uimahalli avoinna rajoituksin. Lisätietoa erillisessä tiedotteessa.

Kokoontumisia ja fyysisiä kontakteja pyritään välttämään, etäharrasteryhmiä on tarjolla.

Rajoitus harrastustoiminnasta ei koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa.

Asiointi ja kokoontumiset

Tori on avoinna koronarajoitukset huomioiden.

Kunnanvirastossa asiointi kunnan työntekijöiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse. Välttämättömiä asiakaskäyntejä ja tapaamisia varten voi tehdä ajanvarauksia.

Kaikki yli 10 hengen palaverit ja kokoontumiset suositellaan edelleen pidettävän etänä. Tämä koskee kaikkia kunnan sisäisiä ja ulkoisia kokouksia.

Etätyötä suositellaan Satakunnassa sovellettavaksi valtioneuvoston ohjeiston mukaisesti aina kun se on mahdollista, myös yksityisille työnantajille.

Suositus on, että yli 10 henkilön sisätiloissa pidettäviä yksityistilaisuuksia ei järjestettäisi eikä niihin osallistuttaisi.

Suositus tarpeettoman matkustamisen rajoittamisesta

Tarpeetonta matkustamista kannattaa välttää.

Huomioidaan ikääntyneet ja riskiryhmät

Hygieniaohjeisiin, turvaväleihin ja maskinkäyttöön on syytä kiinnittää erityistä huomiota ikääntyneiden ja riskiryhmien osalta.

Hakeudu testiin vaikka oireesi ovatkin lieviä 

Koronatestiin on hakeuduttava heti lievien oireiden ilmaannuttua. Koronaneuvonta palvelee numerossa  02 623 4333 (joka päivä klo 8-16). Sinulle tehdään hoidon tarpeen arviointi ja pääset tarvittaessa testiin  (os. Maantiekatu 31) tai infektiovastaanotolle (os. Otavankatu 3). Voit tehdä myös netissä oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi.

Rokotukset

Rokotusohjelma on käynnistynyt ja jatkuu edelleen. Kannustamme kaikkia osallistumaan rokotusohjelmaan.

Lisätietoa alueellisista suosituksia löydät tästä ja tästä linkistä.