Koronatiedote 4.6.2021 – tilanne menossa hyvään suuntaan – yleisörajoitukset on purettu

Edelleen korona-viruksen leviäminen estetään tehokkaimmin hyvällä käsihygienialla, turvaväleillä, kontakteja vähentämällä ja turvavälit muistamalla.

Kunta suosittelee maskin käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa, esimerkiksi kaupoissa, ostoskeskuksissa, pukuhuoneissa, samoin sosiaali- tai terveyspalveluissa asioidessa. Kasvomaskia tulee käyttää joukkoliikenteessä,
matkalla koronavirustestiin ja kun saapuu riskialueelta. Merikarvian kunta jakaa sosiaalisin perustein maskeja Merikarvian terveysasemalla arkisin klo 8.00 – 12.00.

Varhaiskasvatus, peruskoulu ja lukio

Varhaiskasvatus jatkuu päiväkodilla. Esiopetus, peruskoulu ja lukio jäävät kesälomalle. Kansalaisopisto ja kirjasto
Kansalaisopistotoiminta jatkuu kesällä yksittäisinä kursseina. Tietoa kurssseista löytyy kansalaisopiston verkkosivuilta ja Merikarvia-lehdestä. Kirjasto on avoinna normaalisti.

Liikunta- ja harrasteet

Liikuntatilat ovat avoinna 18.6. asti varausperusteisesti lukuunottamatta kuntosalia joka on avoinna kaikille. Uimahallin kesäsulku alkaa 19.6.2021.

Asiointi ja kokoontumiset

Perjantain tori on avoinna koronasuositukset huomioiden. Toripäivä järjestetään myös juhannusaattona. Mikäli koronatilanne ei heikkene, Meripäivä järjestetään 10.7.2021. Mahdollistamme edelleen etäosallistumisen palavereihin. Etätyötä suositellaan edelleen sovellettavan.

Hakeudu testiin,  vaikka oireesi ovatkin lieviä

Koronatestiin on hakeuduttava heti lievien oireiden ilmaannuttua. Koronaneuvonta palvelee numerossa 02 623 4333 (joka päivä klo 8-16). Sinulle tehdään hoidon tarpeen arviointi ja pääset tarvittaessa testiin (os. Maantiekatu 31) tai infektiovastaanotolle (os. Otavankatu 3). Voit tehdä myös netissä oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi.

Rokotukset

Rokotusohjelma jatkuu edelleen. Kannustamme kaikkia osallistumaan rokotusohjelmaan.