Krookan vierassataman liikennejärjestelyt muuttuivat 4.6.2021

Krookan liikennejärjestelyt muuttuivat 4.6. kun Krookan vierassataman ranta-alueesta rajataan osa kävelykatualueeksi. Krookan palvelut kehittyvät ja laajenevat tänä kesänä, sillä alueelle on valmistumassa Krookan Plassin kahvila-myymälä ja vuokravälinekontti terasseineen sekä aidattu leikkialue lapsille. Jotta alueella voidaan jatkossakin palvella asiakkaita turvallisesti, Krookan Plassin ja vierassataman huoltorakennuksen kohdalta alue rajataan kävelykatualueeksi. Alkukesästä alueella kaivinkone rakentas leikkialuetta, joten pyydämme tarkkaavaisuutta sataman vierailijoilta.

Autojen paikoitusalueia on edelleen runsaasti. Lyhytaikaiseen pysäköintiin on merkattu paikoitustilaa satama-alueelle ja The Merry Monk ravintolan yläpuolella olevalle sora-alueelle. Pidempään pysäköintiin pysäköintitilaa on myös vedenpudistamon viereisellä sora-alueella. The Merry Monk -ravintolalle voi kävellä inforakennusten vierestä tai yläparkista portaita pitkin.

Krookan Plassin kahvila-myymälän ja Merikarvian kunnan suunnitteleman Krookka Rent & Go Out -vuokravälinekontin uusien toimintaideoiden kautta Krookan alue kehittyy kohti Suomen vastuullisinta vierassatamaa. Tänä kesänä alueella vierasveneilijöitä ja matkailijoita palvelee uusi kahvila kattoterasseineen. Matkailija voi  ladata siellä mobiililaitteensa, pesettää pyykkinsä, tilata kauppaostoksensa noudettavaksi, tankata veneensä ja ostaa paikallisia lähiruokatuotteita sekä matkamuistoja. Välinevuokrauskontista voi verkkokaupan kautta vuokrata maastopyörän tai SUP-laudan ja lähteä katsastamaan Merikarvian maisemia maalla ja merellä. Alueelle rakentuu kesän aikana aidattu lasten leikki-alue, joten lapsiperheidenkin on mukava nauttia aurinkoisista kesäpäivistä veden äärellä. Palvelut avautuvat kesäkuun aikana portaittain, kun kokonaisuus valmistuu.

Satama-alueella paikallista ruokaa lautasella tarjoilee The Merry Monk ja paikallista kalaa voi ostaa suoraan savustusuuneista Kalaliike Eljas Sannalta. Kulttuurin nälkään Galleria Vanha Savu tarjoaa taidetta ja kesäisiä konsertteja. Näillä monipuolisilla palveluillamme toivotamme matkailijat ja paikalliset viihtymään ja nauttimaan rennosta Krookan merellisestä tunnelmasta.

 

Lisätietoja:

Noora-Mari Iisakkala
kehittämisasiantuntija
P. 044 7246365

Kari Pitkäranta
tekninen johtaja
P. 044 7246342