Koronapasseja saa 29.11.2021 alkaen Merikarvian terveysasemalta tai lataa koronapassi Omakannasta – muista myös kätevät kotitestit!

Merikarvian kunta on ottanut käyttöön koronapassin yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa. Koronapassia tulee AVI:n määräysten mukaan käyttää, mikäli rajoitusaikana (nyt voimassa 22.12.2021 asti) järjestetään yli 50 hengen yleisötilaisuuksia sisätiloissa.

Maanantaista 29.11. alkaen Merikarvian terveyskeskuksesta saa tarvittaessa koronapassin. Sen voi ladata myös itse tai läheisen avustamana Omakannasta osoitteesta kanta.fi.

  • Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  • Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus.
  • Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä.
  • Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle.
  • Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Passi on käytännössä sivulla näkyvä nimesi, QR-koodi sekä henkilöllisyystodistus. Passi tarkastetaan tapahtumien sisäänkäynnissä saapuessasi. Avaathan passin älylaitteeseesi valmiiksi ja  varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Maskisuositus säilyy ennallaan.

Yleistä tietoa koronapassista

Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista. Käyttäjä hakee passin Omakanta-palvelusta. Merikarvian kunta lukee passit THL:n virallisella lukijasovelluksella. Sovellus ei näytä järjestäjälle muita terveystietoja kuin todistuksen koronasuojasta. AVI:n yleisötilaisuuksia koskeva määräys on voimassa Satakunnassa 22.11.-22.12.2021.

Lisätietoja varten suosittelemme tutustumaan Kanta-palvelun Usein kysyttyä koronapassista -koontiin.

Koronaviruksen leviäminen estetään tehokkaimmin rokottautumalla, kontakteja vähentämällä, hyvällä käsihygienialla, oikealla yskimistekniikalla, kasvomaskeja käyttämällä ja turvavälit muistamalla. Lue myös Käsienpesu ja yskiminen – Infektiotaudit ja rokotukset – THL –tiedote.

Yksityisjuhlien turvallisuutta voi lisätä ottamalla käyttöön koronaviruksen osoittavat kotitestit

Yksityistilaisuuksissa ei ainakaan tällä hetkellä voi hyödyntää koronapassia. ATTR esittää, että tilaisuuden järjestäjä voi lisätä infektioturvallisuutta ottamalla käyttöön kotona tehtävät koronatestit (antigeeni-pikatesti). Tämän voi toteuttaa esimerkiksi siten, että juhlakutsun mukana toimitetaan testiliuskat kaikille ja sovitaan, että juhliin osallistuvat tekevät testin etukäteen kotona. Kutsuun kannattaa tällöin liittää testin käyttöohjeet. Testinä tulee käyttää CE-merkittyä testiä, jota voi ostaa edullisesti apteekeista, useista vähittäismyymälöistä ja verkkokaupoista.

Olennaista kuitenkin on, että mikäli on hengitystieoireita, juhliin ei tule mennä, vaikka testi olisi negatiivinen. Antigeenitestillä ei voida poissulkea Covid-infektiota, vaan oireisena tulee hakeutua terveydenhuollon järjestämään testiin.