Merikarvian kunnan joulutervehdys

Vuosi on ollut turbulenttinen. Uutisotsikoihin ovat koronan lisäksi nousseet Ukrainan sota, sotapakolaiset, kallis polttoaine, korkeat sähkön hinnat, sote- ja pelastustehtävien siirtyminen hyvinvointialueille ja siitä johtuvat rajut leikkaukset kuntien valtionosuuksiin.

Kaikkien näitten megaluokan ilmiöiden keskellä Merikarvialla on tehty ja halutaan tehdä työtä turvallisen tulevaisuuden puolesta. Lapsiin ja nuoriin panostetaan varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukioasteella. Sen lisäksi kaiken ikäisiin panostetaan myös kunnan monissa hyvinvointipalveluissa, kulttuuripalveluissa, liikuntapalveluissa, harrastetoiminnassa, vapaan sivistystyön kentässä ja asumispalveluissa. Yrityksiin ja yrittäjyyteen panostetaan, alkutuotannon toimintaedellytyksiin panostetaan, yhdistystoimintaan panostetaan, kunnan vetovoimaisuuteen – imagoon ja matkailupalvelutarjontaan panostetaan, infran kuntoon, tieyhteyksiin, veteen, sähköön, tietoliikenneyhteyksiin, sekä kumppanuusyhteistyöhön alueellisella, maakunnallisella, kansallisella jopa kansainvälisellä tasolla.

Voimme tiivistäen sano:  haluamme varmistaa, että lasten, nuorten, aikuisten ja vanhusten hyvinvointi sekä yritysten toimintaedellytykset turvataan.

Tätä kaikkea me olemme olleet yhdessä rakentamassa ja tätä me edelleen rakennamme. Olemme jokainen omalta osaltamme vastuunkantajia ja vaikutamme kuntamme tulevaisuuteen. Siksi luotan siihen, että Merikarvia voi menestyä!  Ei ole syytä vaipua epätoivoon, vaan tulevaisuus on täynnä toivoa, täynnä valoisia mahdollisuuksia.

Oikein hyvää, mukavaa,  rauhaisaa ja Siunattua Joulunaikaa sekä turvallista, terveellistä ja toivorikasta Uutta Vuotta 2023 jokaiselle!

 

Kimmo Puolitaival
kunnanjohtaja
Merikarvian kunta