Pro Merikarvia -palkinto Merikarvian Yrittäjille

Vuoden viimeisessä kunnanvaltuuston kokouksessa on perinteisesti palkittu menestyneitä merikarvialaisia urheilijoita, yrittäjiä tai muuten menestyksekästä ja arvokasta työtä Merikarvian elinvoimaisuuden eteen tehneitä tahoja. Merikarvian kunnanhallitus on tänä vuonna päättänyt palkita Merikarvian Yrittäjät ry:n Pro Merikarvia palkinnolla. Pro Merikarvia -palkinto voidaan myöntää merikarvialaisille henkilöille, yrityksille, yhteisöille tai hankkeille, jotka  erityisesti kehittävät Merikarviaa, edistävät uutta yrittäjyyttä ja työllisyyttä Merikarvialla ja palkinto on jaettu ensimmäisen kerran vuonna 2002.

Merikarvian Yrittäjät ry on määrätietoisesti ja tarmokkaasti tuonut merikarvialaista yrittäjyyttä esille ja ollut mukana vaikuttamassa siihen, että Merikarvian yrittäjät kuuluvat ja näkyvät kansallisesti erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Yrittäjäyhdistys toimii aktiivisesti Merikarvialla ja yhdistyksen jäsenet tekevät merkityksellistä ja näkyvää työtä yrittäjien puolesta. Merikarvian Yrittäjät ry:n järjestäytymisaste on myös Suomen korkein. Palkintoa vastaanottivat Merikarvian Yrittäjistä puheenjohtaja Henna Viikilän lisäksi Nina Anttila, Teuvo Uusimäki, Mikko Rinne sekä Päivi Heinonen.

Maanantain tilaisuudessa palkittiin myös Agri Influencer -kisamenestystä niittänyt ja Merikarvia -brändin näkyväksi tehnyt maanviljelijä, isännätär Anne-Mari Tarkkio. Anne-Marin some-videoita on katsottu yhteensä n 7,5 milj kertaa. On hienoa, että Merikarvialta löytyy valovoimaisia some-persoonia.

Merikarvia on kulttuuritarjonnan osalta tunnettu kunta ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaettiin myös vuoden kulttuuritoimija -palkinto. Ensimmäisen palkinnon saaja on kaikkinensa melko selvä, Jouko Ilvonen on Merikarvian kulttuuritoiminnan kivijalka. Joukon panos näkyy näihin päiviin merikarvialaisessa kulttuurikentässä, puhutaan sitten Galleria Vanhasta Savusta tai muista kulttuuritapahtumista Merikarvialla.

Urheilulajien parista palkittiin seuraavat henkilöt:

Miko Tähkänen – Vuoden urheilija ja Vuoden yleisurheilija

Miko osallistui aikuisten kalevankisojen korkeushypyn loppukilpailuun. Miko on ikäluokkansa SM -prossimitalisti ja monivuotinen kärkihyppääjä. Nyt Miko on ottanut seuraavan askeleen kohti huippua siirtymällä aikuisten sarjan loppukilpailuun.

Valtteri Suominen – Jalkapallo

Valtteri pelaa Merikarvian Innon P11 joukkueessa. Tunnollisena kahdensuunnan pelaajana tunnettu 10-paikan pelinrakentaja toimii kaikissa tapahtumissa esimerkillisesti. Valtteri oli ratkaiseva pelaaja Merikarvian Innon voittaessa Tampereella pelatun särkänniemi-cupin kesällä.

Väinö Aaltonen – Jääurheilija

Väinö pelaa Merikarvian jääurheilijoissa. Väinö on ahkera, tunnollinen ja esimerkillinen harjoittelija. Väinö erottuu edukseen luistelunsa sekä innostuksensa ansiosta. Väinön kova yrittäminen peleissä antaa joukkueelle mahdollisuuden menestyä peleissä. Väinön iloinen, reipas ja kannustava olemus tarttuu koko joukkueeseen.

Frans Jaakkola – Vuoden pesäpalloilija

Frans on pesäpallon taitaja sanan varsinaisessa merkityksessä, siitä osoituksena pesäpallon taitokisan voitto viime kesältä. Frans pelaa Merikarvian lukon F-ikäisten joukkueessa. Pelipaikkana Franssilla on lukkari, häntä voidaankin näin ollen kutsua lautasen herraksi Merikarvian Lukossa.

Antti Kriikkula – Vuoden voimailija

Antti menestyi SM-kullan arvoisesti Klassisen voimanoston avoimessa ikäluokassa sekä sm-hopean arvoisesti klassisen voimannoston penkkipunnerruksessa. Antti on jo vuosia kuulunut kansalliseen kärkeen voimanoston saralla.

Päivi Heinonen – Vuoden liikuttaja

Päivi on pitänyt vuosia ikivireiden kuntoa yllä. Päivi liikuttaa monia ikäihmisiä Merikarvian kunnassa niin kiilarinteellä kuin vaihtuvissa toimintaympäristöissä. Päivin innostus ja iloinen ilme ovat tarttuneet vuosia moniin Rysällä keskiviikkoisin uimahallin aukeamista odottaneeseen uimariin.

Kuvassa vasemmalta alkaen Miko Tähkänen, Valtteri Suominen, Frans Jaakkola, Väinö Aaltonen, Antti Kriikkula ja Päivi Heinonen