Kokoontumisia ja tilojen käyttöä koskevat rajoitukset kiristyvät Satakunnassa – Lue Merikarvian kunnan uusi koronatiedote 10.12.2021

Merikarvian kunnan tiloihin on asetettu rajoituksia ajalle 10.12.- 31.12.2021.

Otamme koronatodistuksen laajasti käyttöön omissa palveluissamme sekä yleisötilaisuuksissamme 10. joulukuuta alkaen. Todistus on esitettävä sisäliikuntapaikoilla ja yleisötilaisuuksissa. Kaikilla Merikarvian kunnan ja Merikarvia-Siikaisten kansalaisopiston ryhmäharrastetunneilla tarkistetaan  koronatodistus yli 16-vuotiailta.

EU:n digitaalinen koronatodistus eli niin sanotun koronapassin käyttöönotto perustuu aluehallintoviraston päätökseen, mikä kieltää Satakunnan alueella sisätiloissa järjestettävät, yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Rajoitus on voimassa ajalla 10.-31.12.2021.

Tartuntalain pykälään 58 d perustuva päätös yleisölle avoimien tilojen käytön edellytyksistä koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja. Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, kun kyseessä on sisätiloissa yli 10 henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä.

AVI:n päätöksen mukaisesti koronatodistusta ei voida ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia, joten kirjastossa ja nuorisotilassa koronatodistusta ei oteta käyttöön. Todistus vaaditaan näissäkin tiloissa silloin, kun tiloissa järjestetään yli 20 hengen yleisötilaisuuksia, muun muassa kirjastossa järjestettävässä joulumusiikkitapahtumassa 21.12 2021 vaaditaan koronatodistus.

Vapaa-aikakeskuksessa ja Merikarvian jäähallissa koronatodistuksen tarkistaa henkilökunta. Uimahallin ja jäähallin yleisövuorot pysyvät muuttumattomina, samoin kuin jo varatut ryhmäharrastevuorot. Kuntosalin käyttöaikoihin tulee muutoksia. Kuntosali on avoinna ajalla 10.12 – 31.12. arkisin klo 7 – 21 ja viikonloppuisin klo 10 – 18. Kuntosali on suljettu jouluna 24 – 26.12 2021.

 

Lisätietoa arkisin klo  8-16

Eetu Aaltonen
hyvinvointipäällikkö
p. 044 7246 327
eetu.aaltonen@merikarvia.fi