Terve ruoka -messut Merikarvialla 2.-3.4.2022

TERVE RUOKA –MESSUT MERIKARVIALLA
2.-3.4.2022 Koivuniemen Herran Farmi

Merikarvia katsoo kohti kevättä: Terve ruoka -messut on lähiruuan juhlaa!

Ruokamessut järjestetään merikarvialaiseen tapaan, eri tahojen yhteistyöllä keväällä 2022.

MTK-Merikarvia, Merikarvian kunta, Merikarvian lukio ja Koivuniemen Herran Farmi järjestävät 2.-3.4.2022 yhteistyössä Terve ruoka -messut. Yleisötapahtuman tavoitteena on lisätä tietoisuutta monipuolisesta satakuntalaisesta lähiruoasta, nostaa esille lähialueen pientuottajia sekä toimia elävän maaseudun puolesta tarjoamalla kohtaamispaikka kotimaisen ruoantuottajille. Paikallista ruokakulttuuria esille nostava tapahtuma on saanut MTK-Merikarvian hakemana myönteisen hankerahoituspäätöksen Leader Pohjois-Satakunnalta.

Terve Ruoka -messujen tavoitteena on tuoda esiin kotimaisen ruoantuotannon laatua ja edistää sen hyödyntämistä perheiden jokapäiväisessä ruoanlaitossa. Messukävijä pääsee päivien aikana tutustumaan lähialueen ruoantuottajiin, kun ruoka tuodaan messuilla suoraan ”pellosta pöytään” messukävijän ruokakassiin.  Tapahtumaan on tulossa myös myöhemmin julkistettavia julkkisvieraita. Messukävijät saavat päivien aikana nauttia laadukkaista näytteilleasettajista, mielenkiintoisesta ohjelmasta ja tehdä hankintoja suoraan tuottajilta. Liput tapahtumaan tulevat myyntiin niin yleisölle kuin näytteilleasettajillekin vielä ennen joulua.

”Messut toimivat pientuottajille uutena myyntiväylänä suoraan kuluttajalle. Keskeisenä ajatuksena onkin toimia ponnistusalustana paikallisten elintarviketuotteiden tuottajille ja jatkojalostajille, joille oikeanlaisten myyntikanavien löytäminen voi olla hankalaa.” kertoo MTK-Merikarvian puheenjohtaja Milla Ruuhikorpi.

Lähiruoan arvostuksen lisääminen

Terve Ruoka –messujen kehittämiseksi on MTK-Merikarvia on hakenut hankerahoitusta, joka on saanut myönteisen rahoituspäätöksen Leader Pohjois-Satakunnalta. Hankkeen keskeinen tavoite on lähiruoan arvostuksen lisääminen ja täysin uuden tapahtumakonseptin luominen alueelle. Tapahtuma on tarkoitus järjestää jatkossa vuosittain. Messujen järjestelyiden yhteistyöhön osallistuu niin MTK-Merikarvia, Merikarvian kunta, Merikarvian lukion opiskelijoita sekä Koivuniemen Herra. Terve ruoka -messut on ensimmäinen Koivuniemen Herran Farmilla järjestettävä suurtapahtuma.

”Terve ruoka -messut nimensä mukaisesti tervehtii kotimaista ruokaa ja sen tuottajaa. Tapahtuman nimi kuvastaa myös kotimaista, puhdasta ja eettisesti tuotettua ruokaa. Kantavana teema on ajatus siitä, että suomalaisen ruoka tehdään Suomessa. Olemme samalla myös tuottamassa uudenlaista merikarvialaista suurtapahtumaa, joka avaa huhtikuussa Merikarvian vilkkaan tapahtumavuoden.” toteaa tapahtumasta innostunut Merikarvian kunnan kehittämisasiantuntija Noora-Mari Iisakkala.

Merikarvian lukio on tunnettu kansainvälisyys- ja yrittäjyyskurssien tarjonnasta sekä ulkomaille suuntautuneista opintomatkoista. Terve ruoka -messujen kokonaisuudessa opiskelijoilla on merkittävä rooli. Kansainvälisyys- ja yrittäjyyskurssille vuoden aikana osallistuvat opiskelijat myyvät messujen näytteilleasettajien paikat. Opiskelijat kontaktoivat lähialueen ruokatoimijoita ja heiltä voi suoraan varata oman myyntipöydän. Lukiolaisten työ syventää yhteistyötä yrittäjien kanssa entisestään ja projektityöllä opiskelijat keräävät varoja toukokuussa toteutettavaan Islannin opintomatkaan.

MTK-Merikarvia on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien paikallinen etujärjestö ja vaikuttaja. Toimimme maaseudun elinkeinojen ja elävän maaseudun puolesta. Elinvoimainen maaseutu on suomalaisten yhteinen asia. Voit lukea lisää Terve ruoka -messuista osoitteesta www.terveruokamessut.fi.

Lisätietoa:

Noora-Mari Iisakkala, Merikarvian kunta, puh. 044 7246365 • noora-mari.iisakkala@merikarvia.fi
Milla Ruuhikorpi, MTK-Merikarvia, puh. 050 3292140 • milla.ruuhikorpi@live.fi

Näytteilleasettajien myyntipaikat:
Susanna Kyösti, Merikarvian lukio, puh. 044 7246483 • susanna.kyosti@edumerikarvia.fi
Pasi Koski, Merikarvian lukio, puh. 044 7246471 • pasi.koski@edumerikarvia.fi