Merikarvian kunta valmistautuu vastaanottamaan ukrainalaisia – Ilmoita Ukrainasta saapuvien kuljetuksista Maahanmuuttovirastolle ennakkoon:

Ukrainan kriisitilanne on vakava ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan auttamaan. Myös Merikarvialla on varauduttu vastaanottamaan saapuvia ukrainalaisia.

Ukrainan vakavasta tilanteesta johtuen Merikarvian kunnan johtoryhmä on 8.3.2022 perustanut monialaisen maahanmuuton varautumisryhmän. Yhteydenotot tähän liittyen hyvinvointipäällikkö Eetu Aaltoseen puh: 044 7246 327. Ryhmän tehtävänä on koota tilannekuva kuntaan kriisialueelta saapuvien ukrainalaisten tilanteesta ja Merikarvian kunnan käytettävissä olevista resursseista heidän auttamisekseen. Lisäksi kunnanhallituksen seuraavalle esityslistalle tulee esitys ukrainalaisten auttamiseksi.

Erilaiset toimijat ja yksityishenkilöt ovat kertoneet hakevansa Ukrainasta Venäjän hyökkäyksen takia paenneita ihmisiä Suomeen, Merikarvialla tällaisesta ei vielä ole tietoa. Päivitämme tietoja verkkosivuillemme tarpeen mukaisesti. Maahanmuuttovirasto pyytää ilmoittamaan Ukrainasta vapaaehtoisilla kuljetuksilla saapuvista ukrainalaisista – tämän voit tehdä tästä linkistä:  https://migri.fi/-/ilmoita-ukrainasta-saapuvien-kuljetuksista-maahanmuuttovirastolle-ennakkoon

Tietojen välittäminen ennakkoon on tärkeää, jotta viranomaiset voivat arvioida ihmisten mahdollista majoitustarvetta ja tuen tarvetta ennakoiden. Maahanmuuttovirasto koordinoi Suomessa vain turvapaikanhakijoiden majoitusta.

Suomeen saapuvilla ukrainalaisilla on eri vaihtoehtoja oleskelulle Suomeen saapumisen jälkeen. Lue toimintaohjeita jos saavut Ukrainasta Suomeen.

Varaudu ilmoittamaan seuraavat tiedot:

  • Montako ukrainalaista saapuu kuljetuksella? Ilmoita vain lukumäärä. Älä ilmoita lomakkeella ihmisten henkilötietoja.
  • Mille paikkakunnalle henkilöt ovat menossa Suomessa?
  • Aikovatko henkilöt oleskella Suomessa viisumivapaasti vai hakea turvapaikkaa?
  • Jos henkilöt hakevat turvapaikkaa, majoittuvatko he vastaanottokeskuksessa vai yksityismajoituksessa?

Jos et voi välittää tietoja ylläolevan linkin kautta, voit olla yhteydessä numeroon 044 7246 327.

Lisätietoja: