Elämyksiä retkipäivään Merikarvialla

Merikarvialla on mahdollisuuksia moneen, myös eri päiväaktiviteetteihin. Olemme listanneet alle eri aktiviteetteja, jotka sopivat  vakituiselle ja kesäasukkaalle, kesäasukkaalle ja matkailijalle. Tekemiselle ei tule puutetta, mutta valinnan vaikeus voi iskeä!

AKTIIVISEEN MENOON

Hypnoosin salat -pakohuonepeli
Kun fakta ja fiktio sekoittuvat, pystytkö sinä vastustamaan hypnoosin valtaa? Merikarvian kotiseutumuseon pakohuonepeli vie ryhmäsi tutustumaan kummallisen kodikkaisiin hahmoihin.

Paintball -värikuulapelit
Vietä elämyksellinen päivä ystävien tai vaikka työporukan kesken värikuulasotaa pelaten. Täsmäammuntana se on erinomainen ohjelmanumero päivään.

Koivuniemen Herran MuuMaa -farmi
Koivuniemen Herran MuuMaa-farmilla koet maatilameininkiä. Pistäydy päiväseltään landehommissa tai nauti maatilalomasta Merikarvian tapaan.

Koivuniemen Herran Pakohuoneet
Nyt kysytään tiimityöskentelyn jaloa taitoa ja nokkeluutta! Koivuniemen Herran farmin jännittävät pakohuonepelit kiskaisevat pelaajat arvoitusten syövereihin. Tiimalasissa hiekka hupenee armottomasti – jokainen sekunti on ratkaiseva!

Ratsastusta ja hevostelua Viikilän hevostilalla
Viikilän hevostila tarjoaa yksityisiä ratsastustunteja sekä ryhmille hevoskärryretkiä luontoon. Viikilän tallilla voit viettää retkipäivän, mihin sisältyy ratsastusta, ajelua joko kärryillä tai reellä, hevosten hoitamista sekä ruokailu.

Minigolffia ja polkuautorata Merry Campingillä
Merry Campingiltä löydät minigolfradan, lasten leikkipaikan ja polkuautoradan.

Fresbeegolfrata Kalpakalla
18-väyläinen rata kangasmetsäisessä maastossa kuntoradan läheisyydessä.

LUONTO, JOKI JA MERI

Pyöräile ympäri Merikarviaa
Merikarvialle on suunniteltu viisi erilaista pyöräreittiä. Voit polkea metsätaivalta vaikka Riispyyn ja Timmerheidin kautta Kuvaskankaalle tai ihailla maisemia Luotokulmalla, missä meri siintää välillä hyvinkin lähellä. Reippaampi rundi kiertää viidellä kylällä halki peltojen ja metsien.

Kräsooran lähiluontokohde
Kräsoorantie 243
Kräsooran lähiluontokohde on esteetön luontokohde. Kräsooraan pääsee maanteitse kävellen, pyörällä tai autolla, jolloin keskustasta matkaa kertyy viitisen kilometriä. Googlen kartoissa tien nimenä on Maarintie, mikä johtaa saarelle asti.

Kasalan kalasatama ja lintutorni
Kalasatamantie 66
Kasalan kalasatama on rakennettu 1990-luvun alkupuolella. Satamassa sijaitsee kesäkahvila ja lintutorni. Lintutornista näkyvyys kauas avomerelle asti. Lintujen kevät- ja syysmuuttoa voi seurata helposti lintutornista.

Lankoski ja Lankosken luontopolku
Lankoski on Merikarvian joen ylin, pisin sekä monipuolisin koskialue.  Koskialue on noin 1,9 km pitkä ja se koostuu kahdesta erillisestä haarasta, jotka erkanevat Lankosken padon kohdalla. Luontopolku lähtee kahvila-ravintola Köffin piha-alueelta sillan alitse joen rantaan. Luontopolun varrella on laavu.

Piinukosken retkeily- ja luontoreitti
Piinukosken retkeily- ja luontoreitti eli Fartmyyrin luontopolku lähtee Merikarvian keskustasta Kivirannantieltä, vanhaa yhteiskoulua vastapäätä. Polun pituus on 2,7 km ja matkalla on vaihtelevaa kaunista metsä- ja jokimaisemaa. Piinukoskella sijaitsee myös parkkipaikka. Parhaiten auton saa pysäköityä Piinukosken riippusillan viereiselle parkkipaikalle.

Sälttöön retkeilytukikohta Köörtilässä
Selkämeren kansallispuistoon kuuluva Sälttöössä on laavu ja nuotiopaikka ja sinne on viitoitus Pooskerintieltä. Salttöön laavu on näkemisen arvoinen retkeilykohde. Hyvin hoidettu polku ja opasteet ohjaavat perille asti. Parkkipaikalta laavulle merenrantaan on noin 400 metriä. Rannalta voit seurata lintujen kevät- ja syysmuuttoa.

Meriretket Ouranluotoon
Ouraluodon luotsitupaa asutti vuoteen 1968 asti luotsilaitos. Kolmikerroksinen luotsitupa ja kaksihuoneinen Ryssänkasarmi on nykyään kunnostettu majoitus- ja kokoustiloiksi. Kunnan omistama saari on yleisessä käytössä  oleva virkistysalue. Saaren historiasta kertoo valokuvanäyttely luotsintuvan näköalahuoneessa. Aikoinaan luodolla sijaitsi jopa puhelinkioski.

Hamskerin retkisatama
Ouran saaristossa Hamskerissa on retkisatama. Siellä on kaksi laavua, kota, nuotiopaikkoja, puuWC ja luontopolku. Asumaton saari sopii erinomaisesti lintujen tarkkailuun. Hamskeri on Merikarvian kunnan virkistysalue Ouran saaristossa. Viitoitus Ouraluodon väylältä, ohjeellinen kulkusyvyys 1,2 m

Kalastus
Merikarvialla löytyy jokaiselle sopiva kalastuskohde, joko joelta tai mereltä. Huomioithan, että kalastonhoitomaksu  pitää maksaa, jos olet iältäsi 18–64-vuotias ja kalastat vieheellä tai pyydyksillä. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa yhdellä vieheellä kalastamiseen lähes koko maassa, toisinaan kalastaja tarvitsee lisäksi vesialueen omistajan luvan. Merikarvian merialueilla kalastettaessa, voit tarkastaa tarvittavat Virkistyskalastusalueet ja meriluvat tästä.

Kosket ja kalastus Merikarvianjoella
Merikarvianjoen kosket tarjoavat mahtavat puitteet perho- ja viehekalastukseen. Lupa-alueen pituus on 24 kilometriä ja matkalle mahtuu lukuisia koski- ja virtapaikkoja. Näistä laajimmat koskialueet ovat Lankoski, Puukoski, Stäävit- Vaadinkoski sekä Holmankoski. Ne ovat myös kalastusalueen suosituimpia kohteita. Joella onkiminen on kiellettyä. Joella kalastaessa tarvitset aina kalastusluvan. Sen pääset ostamaan täältä Kalastusluvat Merikarvianjoelle

Melontaa Merikarvianjoella
Purolomat järjestää ohjattuja melontaretkiä Merikarvianjoella ja vuokraa kanootteja myös omatoimiretkille.

Kalastusretkiä merellä ja joella
Eumer Fishing Finlandin kalastusoppaat vievät sinut uuden äärelle oppimaan pilkkimisen, jigauksen, Spintube-kalastuksen, siianonginnan tai perinteisen perhokalastuksen saloja.  Anna Ahdin yllättää ja poista kiireesi hetkeksi. Eumer Fishing Centerin tehtaanmyymälästä löydät parhaat ottivieheet ja kaupan päälle saat parhaat vinkit kalapaikoista.

SUP-lauta ja kanoottivuokraus
Voit myös itse vuokrata SUP-laudan tai kanootin ja lähteä omalle retkelle vuokravälineidesi kanssa joelle tai Krookanlahdelle.

Uimaranta
Merry Campingillä sijaitsee kunnan uimaranta. Aurinkoisina kesäpäivinä rannalla palvelee jäätelökioski.

MUSEOT JA NÄYTTELYT

Galleria Vanha Savu
Galleria Vanha Savu toimii näyttely- ja konserttitilana meren rannalla Krookan vierassatamassa, vain kilometrin päässä Merikarvian keskustasta. Gallerian taidenäyttelyissä käy vuosittain noin 3000 henkilöä. Galleria on avoinna kesäisin kaksi kuukautta ja se toimii samalla myös matkailuinfona.

Kalastusmuseo
Tiedätkö, millainen on hyljesuksi, seilipaatti tai lippo?  Entä mitä ovat nelikot ja karvakkaat? Kalastusmuseon pihapiiri rakennuksineen sijoittuu leirintäalueelle kulkevan Palosaarentien varteen, Krookanlahden rannalle. Kalastusmuseo on auki kesäisin 27.6.-30.7. ma ja pe 11-14 ja la 10-13. Tiedustelut 044 7246 310.

Kotiseutumuseo
Kotiseutumuseo on toiminut aiemmin lasitehtaan konttorina ja 1980-luvulle asti kunnanvirastona. Tänä päivänä siellä esitellään teemanäyttelyinä sahatyöläisen huonetta, sekatavarakauppaa ja opettaja Iines Tommilan elämää. Kotiseutumuseo on auki tilauksesta ryhmille. Tiedustelut  044 7246 310.

Matilda Roslin-Kalliolan kirjailijakoti
Matilda Roslin-Kalliola oli aikanaan laajalti tunnettu ja arvostettu kirjailija. Hänen tuotantoaan elävöittävät sukutunne ja voimakas isänmaanrakkaus. Matildan kotimökki on säilytetty yhtenä harvoista suomalaisista kirjailijakodeista. Kirjailijakoti on avoinna tilauksesta ryhmille. Tiedustelut 044 7246 310.

Pyttymakasiini
Antintie 6, Merikarvia
Museossa esitellään Arvo Eskon kala-astiatehtaan koko koneketju sekä muutamia muiden tehtaiden pelastuneita koneita. Merikarvialla on ollut erilaisten puuastioiden valmistusta niin kauan kuin kalastuselinkeino on tarvinnut astioita. Pyttymakasiini on avoinna kesällä 29.6.-27.7. keskiviikkoisin klo 16-17.30, perjantaisin ja lauantaisin 11-13.

Kirkkomakasiini
Papintie 15
Kirkkomakasiini on avoinna kesällä 29.6.-27.7. keskiviikkoisin klo 18-19.30. perjantaisin ja lauantaisin 14-16.

Korsutupa ja perinnemuseo
Merikarvian Korsutupa rakennettiin Veteraanipuistoon Merikarvianjoen rannalle vuonna 1998. Osittain maan alle rakennettu talo välittää korutonta sota-ajan tunnelmaa. Perinnemuseo on toiminut aiemmin paloasemana. Se rakennettiin talvisotavuonna 1939 ja on kunnostettu Korsutuvan lisätilaksi. Avoinna tilauksesta ryhmille, Heikki Moilanen puh. 040 5365905.

SYÖ JA JUO

The Merry Monk Gastropub
Tervetuloa nauttimaan maittavasta ruoasta ja mainioista juomista merellisiin Merikarvian Krookan maisemiin. Listalla niin vanhoja klassikoita, kuin myös uusia herkkuja kokeiltavaksi. Juomalistalta löytyy kylmiä ja kuumia juomia, vaikkapa sään mukaan valittavaksi.

Lounasravintola Sinihelmi
Viihtyisässä ja kodikkaassa lounaskahvilassamme Merikarvian keskustassa voi nauttia arkisin maittavan kotiruokalounaan noutopöydästä.
Tarjolla on runsas salaattipöytä itse valmistettujen kalaherkkujen kera sekä myös päivittäin vaihtuva jälkiruokavaihtoehto.

Kahvila-konditoria Herkkupuoti
Herkullinen kahvila Merikarvian Kauppatiellä. Valikoimistamme löydät itse leivotut suolaiset mutta ennen kaikkea makeat herkut, jäätelöt sekä erikoiskahvit.

Meri Kebab Pizzeria
Meri Kebab Pizzeria on juuri muuttanut uusiin tiloihin ja uusi osoite on Kauppatie 47. Pizzat ja kebabit paistamme joka päivä. Suomalaista kotiruokaa tarjoamme ma-pe 10.30-14.30.

Kahvila-Ravintola Köffi
Kahvinkeittoa jo toisessa polvessa!
Tarjoamme kahvila-, ravintola- sekä majoituspalveluja valtatie 8 varrella kauniin Lankosken ympäristössä.

Ada Grilli
Kauppatie 60, Merikarvia
ti-to 11-22
pe 11-01, la 14-01, su 14-22
Grilliruokaa ja hampurilaisia.

Merry Camping ravintola
Vastaanoton yhteydessä sijaitseva kauppa ja ravintola palvelee 1.6. – 28.8. päivittäin klo 09 – 21 (keittiö auki 11-20, kahvila 09-21).
Uimarannan jäätelökioski on avoinna sään salliessa.

Krookan Plassi
Kahvila-myymälä Krookan Plassi sijaitsee idyllisessä Krookan satamassa Merikarvialla. Kahvilamyymälän yhteydessä toimii Krookka Rent&Go Out, josta voit vuokrata käyttöösi mm. sup-lautoja.

Kalaliike Eljas Santa
Kalaliike hankkii paikallisilta kalastajilta lähiseudun siiat, ahvenet ja kuhat, omaan rantaan saapuu myös silakka. Villilohi on odotettu saalis, sillä pyyntikausi on lyhyt ja tarkoin lailla säädelty. Kalaliike Eljas Sannan kolmas sukupolvi toivottaa tervetulleeksi kalaostoksille yksin, kaksin tai vaikka työpaikkaryhmän kanssa.

Löytyikö päiväksi tekemistä? Katso täältä vielä kaikki kesän tapahtumat!